REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Sfaturi de la pompieri pentru o vacanţă liniştită: verificaţi-vă maşinile!

Sfaturi de la pompieri pentru o vacanţă liniştită: verificaţi-vă maşinile!

Replica API 30 iunie 2015 | 00:09 199

Întrucât sezonul estival este în toi, pentru a avea un concediu liniştit şi frumos, fără evenimente negative, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa recomandă cetăţenilor respectarea măsurilor menite a le proteja viaţa, familia, bunurile şi implicit, a le asigura o vacanţă liniştită, ferită de situaţii nefericite. În cazul în care decideţi să călătoriţi cu autoturismul, înainte de a pleca, verificaţi apariţia unor eventuale scurgeri de carburanţi sau lubrifianţi; verificaţi perioada de garanţie a stingătorului din dotarea autoturismului.

Dacă pe timpul deplasării simţiţi miros de ars sau vedeţi fum, opriţi imediat maşina în afara spaţiului carosabil, evacuaţi persoanele şi bagajele din autoturism şi anunţaţi de urgenţă evenimentul, apelând numărul unic 112. În situaţia în care călătoriţi cu trenul: nu urcaţi în tren cu substanţe inflamabile şi respectaţi interdicţia fumatului. În cazul în care observaţi fum sau simţiţi miros de ars, anunţaţi imediat personalul trenului. În ultimă instanţă acţionaţi frâna de urgenţă şi evacuaţi vagonul.

Odată ajunşi la destinaţie, la cazarea în hotel (vilă, pensiune), solicitaţi personalului angajat informaţii referitoare la modul de comportare şi de anunţare în timp util, în caz de incendiu, precum şi de asigurare a salvării în condiţii de siguranţă, pe căile de evacuare. După ce v-aţi cazat, citiţi Planul de evacuare şi instrucţiunile stabilite de administraţia hotelului. Nu recurgeţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice.

În situaţia în care observaţi deficienţe în acest sens, sesizaţi imediat administraţia hotelului. Nu fumaţi în cameră! În situaţia în care fumatul este permis aruncaţi scrumul şi resturile de ţigări numai în scrumiere, nu în coşurile de gunoi. În caz de incendiu părăsiţi imediat clădirea hotelului. Nu vă întoarceţi niciodată pentru obiectele considerate valoroase.

Viaţa dumneavoastră e nepreţuită! Persoanele fizice şi juridice sunt obligate, prin lege, să respecte în orice împrejurare normele de prevenire şi stingere a incendiilor şi să nu primejduiască, prin deciziile şi faptele lor, viaţa şi mediul. Asigurarea apărării comunităţilor împotriva incendiilor depinde, în mare măsură, de respectul reciproc şi buna credinţă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102