REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

SFATURI pentru ȘOFERI, în timpul CARANTINEI

SFATURI pentru ȘOFERI, în timpul CARANTINEI

Replica API 24 noiembrie 2020 | 00:00 2080

Cozile kilometrice formate la toate intrările și ieșirile localităţilor carantinate din județul Constanța s-au format de la primele ore ale dimineții. Chiar dacă, la un moment dat, situația ne poate enerva, trebuie să realizăm că agresivitatea și emoțiile negative la volan cresc riscul accidentelor rutiere.

Faptul că odată cu intrarea mai multor localități în carantină zonală, traficul a luat-o razna, nu e nimic nou sub soare. Cozile kilometrice, statul excesiv, controalele efectuate de oamenii legii îi enervează la culme pe constănțeni, aceștia fiind predispuși la riscul producerii unor evenimente tragice pe fondul neatenției. Pe acest subiect, reprezentanții Poliției ne-au transmis faptul că pentru conducerea preventivă sunt necesare cunoașterea câtorva reguli care să elimine riscul producerii unor evenimente rutiere. ,,Este necesar ca conducătorii de autovehicule să respecte regulile de cirulație, să își planifice din timp călătoria, să iasă doar dacă este impedios necesar, să adapteze viteza la condițiile de trafic și să respectele cu strictețe indicațiile agenților de circulație.”, au declarat aceștia.

Trebuie să ne adaptăm la aceste măsuri

Pentru o siguranță sporită, trebuie să păstrăm distanța regulamentară față de autovehiculele din față, să nu bruscăm comezile mașinii și să ne adaptăm la condițiile de trafic. Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată după o asigurare temeinică. Bineînțeles, este frustrant să stăm, de la primele ore ale dimineții, la cozile kilometrice, însă este necesar să oprim cât mai repede răspândirea virusului. Trebuie să ne adaptăm la aceste măsuri impuse. Trebuie să le respectăm cu mare atenție și strcitețe.

Cum îți poți reduce starea de nervozitate la volan?

De cele mai multe ori, cauza accidentelor în trafic sunt rezultatul nervozității excesive a conducătorilor auto. Pentru prevenirea acestor evenimente, e necesar să respectăm o listă lungă de recomandări.

Iată principalele recomandări

1. Odihnește-te suficient - este dovedit științific faptul că lispa de somn provoacă nervozitate.

2. Evită orele de vârf - dacă este posibil, oamenii legii fac apel la constănțeni să evite orele de vârf și intervalele de timp în care traficul este aglomerat.

3. Comportamentul agresiv te poate costa - adu-ți aminte în mod constant că un comportament agresiv la volan te poate costa scump. Fie că vorbim de amenzi, reparații ale mașinii sau chiar și situații mai grave soldate cu victime.

4. Pleacă mai devreme - Ia-ți o marjă de siguranță și pleacă mai devreme către locul în care ai treabă, ca să eviți întărzierile.

5. Ia o poziție relaxantă la volan - Poziția la volan este fparte importantă. Stai sprijinit de spătarul scunului, nu strânge volanul prea tare și nu sta încordat.

Sănătatea este cel mai important lucru. De aceea, este mai mult decât necesar, să ne supunem unor legi și reguli. Este esențial să trecem de această perioadă împreună.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai prostan analfabet, tu pricepi ce ai scris?
0
0
Esti frustrat si analfabet . La cum scrii conduci doar roaba
0
0
De unde sti tu ma? Esti invidios ca ei opel sau BMW si tu ai Logan??
1
0
sfaturi bune,darmirlandezii cu audi,bmw de la cimitire oricumnu inteleg.Ma amuza cum prostanii astia someri,boschetari,cocalarise grabesc tot timpul pemsoseaca a.i vezi 200 m mAi incolo cum stau in parcari ca niste tarani ce sint.Daca.i intrebi la ce se grabeau,habar n.au,oricum sint maimrai decit animalele,nu judecadar hici instinct nu au.Asa le.a trecut prin capul La gol ,atitii duce minteA!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218