REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sfaturile poliţiştilor cu privire la copiii care merg la colindat

Sfaturile poliţiştilor cu privire la copiii care merg la colindat

Replica API 28 decembrie 2013 | 00:00 168

Atenţie, părinţi:

Atenţie, părinţi:

Mare atenţie, părinţi! Poliţiştii vă recomandă să fiţi foarte precauţi cu privire la copiii ce merg la colindat. Pentru ca micuţii să nu devină victime ale unor evenimente neplăcute, ar trebui să-i instruiţi bine acasă. Iată sfaturile oamenilor legii.

În luna decembrie, copiii aduc în casele noastre bucuria sărbătorilor, vestind prin colinde şi urări sărbătorile şi trecerea în Noul An. Cete de colindători merg din casă în casă, la sate şi în oraşe, pentru a păstra tradiţia şi obiceiurile străvechi. Cu aceste ocazii deosebite, copiii, dar şi părinţii, trebuie să manifeste atenţie maximă la deplasarea pe drumurile publice şi să se asigure că evenimente nedorite nu vor strica magia sărbătorilor. Pentru prevenirea unor evenimente rutiere cu implicarea celor mici, Poliţia Română vă recomandă să traversaţi strada numai pe marcajul pietonal ("zebra"), prin dreptul indicatoarelor "Trecere pentru pietoni", iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde pentru pietoni a acestora. Înainte de a traversa prin aceste locuri, asiguraţi-vă atent din ambele părţi şi convingeţi-vă că în acel moment nu se apropie nici un autovehicul. Traversarea nu se face în fugă, ci în pas vioi şi perpendicular pe axul drumului. Pe drumurile publice situate în afara localităţilor, ori care nu au trotuare sau poteci laterale, se circulă numai pe partea stângă şi cât mai aproape de margine. După coborârea din mijloacele de transport public, nu traversaţi strada prin faţa ori prin spatele acestora; traversarea se face numai după plecarea lor din staţie, dar şi atunci, numai prin locurile rezervate trecerii. În ceea ce priveşte părinţii, nu lăsaţi copiii mici nesupravegheaţi în zona arterelor rutiere sau mijloacelor de transport în comun. Cele mai sigure locuri de deplasare şi joacă sunt cele pe unde nu circulă maşini, respectiv terenurile de sport, parcurile, curtea casei, a şcolii şi a grădiniţei. În toate împrejurările, respectaţi regulile de circulaţie pentru a fi un exemplu pozitiv pentru cei mici - transmit poliţiştii, în atenţia părinţilor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367