REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sfaturile prietenilor pentru minorii condamnaţi pentru viol: “Banu’ face legea. Gardienii o să-ţi zică sărut-mâna!”

Sfaturile prietenilor pentru minorii condamnaţi pentru viol: “Banu’ face legea. Gardienii o să-ţi zică sărut-mâna!”

Replica API 11 decembrie 2015 | 00:00 392

Condamnaţi definitiv, săltaţi de oamenii legii

Condamnaţi definitiv, săltaţi de oamenii legii

Protagoniştii scandalului sexual din Constanţa, respectiv minorii care au violat colegă, au fost condamnaţi definitiv. Ulterior, trei dintre ei au fost săltaţi de oamenii legii şi transportaţi la Brăila, unde au fost încarceraţi în Centrul de detenţie Tichileşti. Însă, înainte de a-şi părăsi domiciliul, unul dintre ei, respectiv Dan Cristian I., a postat pe Facebook un mesaj prin care şi-a exprimat dragostea faţă de iubită, părinţi şi prieteni. De asemenea, el a primit sfaturi de la “tovarăşi”, aceştia spunându-i că la respectivul Centru banul face legea, dându-i chiar şi numele celui care are “foamea” cea mai mare.

Polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, la data de 9 decembrie, i-au depistat pe Dan Cristian I., Severius Alexandru V, ambii de 17 ani, şi pe Floris Cristian G., de 18 ani, cu toții din Constanța, persoane față de care instanța a luat măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centrul de detenţie pe 3 ani, 3 ani și 6 luni și respectiv 3 ani pentru comiterea infracţiunii de viol. Cei în cauză au fost escortaţi şi încarceraţi în Centrul de detenţie Tichileşti, județ Brăila. Precizăm că, la data de 4 decembrie anul curent, Curtea de Apel Constanţa a decis ca inculpatul Cristian Floris G. să primească măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi violare de domiciliu, Dan Cristian I. - măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 3 ani şi 6 luni pentru aceleaşi fapte, Severius Alexandru V. - măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 3 ani, Sever Tekin A. - măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni, Flavius Evelin Vasile Ş. - măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 2 ani pentru complicitate la viol şi violare de domiciliu. În plus, cuantumul daunelor morale către partea vătămată s-a ridicat la 20.000 de euro, faţă de 10.000 de euro cât stabilise Judecătoria Constanţa la începutul acestui an. Decizia este definitivă.

Dan Cristian I.: „Chiar dacă o să fiu departe sunt un om împlinit în sufletul meu şi o să fiu mereu!”

În ultima sa zi de libertate, Dan Cristian I. a postat pe Facebook un mesaj prin care îşi exprima dragostea faţă de iubită, părinţi şi prieteni. „Chiar dacă o să fie o perioadă grea pentru amândoi să ştii că o să te iubesc la fel de mult indiferent de ce s-ar întâmpla vreodată. Lângă tine am învăţat ce înseamnă iubirea şi alături de tine vreau să învăţ până la capăt. Suferinţa mea faţă de propria persoană este de 100 de ori mai mică faţă de suferinţa pe care mi-o provoacă gândul că nu o să mai pot fi alături de tine, mama şi toţi prietenii mei apropiaţi, doar voi îmi daţi putere să trec peste şi doar voi puteţi să mă menţineţi tare acolo... Sunt convins că nişte luni de zile nu reprezintă nimic în faţa iubirii noastre, am reuşit să trecem peste atâtea şi o să reuşim să trecem şi peste asta dar o spun pentru toată lumea: Nimic nu este mai urat pe lume decât să fii luat de lângă jumătatea ta, de lângă părinţi şi din patul tău! Nu îmi mai trebuie nimic pe planurile viitor; relaţie şi familie pentru tot restul vieţii pentru că deja le am pe toate şi chiar dacă o să fiu departe sunt un om împlinit în sufletul meu şi o să fiu mereu!”, a scrie el.

Sfaturi: „Frăţioare, vezi că acolo e ca în libertate, banu’ face legea. Gardienii o să-ţi zică sărut-mâna!”

Bineînţeles că prietenii nu au întârziat să-i dea sfaturi: „Frăţioare, vezi că acolo e ca în libertate, banu’ face legea, şi o să ajungă gardienii să-ţi zică sărut-mâna! Şef de secţie pe a 3-a e nea Dănuţ, om de treabă, cu foame mare! Te pup şi nu te băga la camătă sau barbut!”, i-a spus un tânăr care, cel mai probabil, a trecut printr-o experienţă asemănătoare. Pe 9 decembrie, în jurul orei 10.00, Dan Cristian I. a trimis ultimulmesaj către un prieten: „Sunt la IPJ, ne bagă în vreo jumătate de oră. Ne duce încolo, te iubeşte fratele tău!”. Amintim că scandalul sexual s-a iscat la Constanţa la finele anului 2013, când cinci băieţi au fost acuzaţi că au drogat şi violat o minoră, de 15 ani, Roxana B., atât la domiciliul ei, cât şi acasă la unul dintre tineri. Ei ar fi filmat scenele fierbinţi, după care le-au postat pe internet, mama fetei dând peste imagini şi depunând reclamaţie. În dosar apare şi o a şasea persoană, acuzată de şantaj şi favorizarea infractorului. Au avut loc cercetări, după care percheziţii domiciliare, băieţii fiind reţinuţi şi apoi arestaţi. Însă, pe 29 ianuarie 2014, magistraţii au decis ca ei să fie trimişi în judecată în stare de arest, însă ulterior au fost lăsaţi în arest la domiciliu şi apoi sub control judiciar. Ca urmare a probatoriului administrat, s-a reţinut că, în lipsa consimţământului părţii vătămate, băieţii, şi ei minori, fie au întreţinut acte sexuale cu partea vătămată, în timp ce ceilalţi inculpaţi acordau acte de ajutor moral şi material constând în încurajarea faptei, în dezbrăcarea şi ulterior în spălarea părţii vătămate în cada din baia locuinţei, fie stăteau pe margine şi încurajau dezmăţul. Totodată, s-a reţinut că în aceeaşi noapte, au condus-o pe partea vătămată la locuinţa acesteia, în care au intrat fără acord, unde, profitând de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima voinţa, au întreţinut acte sexuale cu partea vătămată, în timp ce ceilalţi inculpaţi minori, de asemenea, încurajau faptele.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367