REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Și-a amenințat amanta cu poze compromițătoare ca să se împace cu el!

Și-a amenințat amanta cu poze compromițătoare ca să se împace cu el!

Replica API 23 aprilie 2022 | 22:22 1946

Dumitru Cătălin Murgoci a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare, în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunilor de hărțuire și șantaj. Sentința a fost dată de Judecătoria Tulcea, pe 11 februarie 2022 și nu este definitivă, urmând a se judeca apelul, pe 16 iunie 2022. Bărbatul este acuzat că a hărțuit victima prin mesaje scrise și prin adresarea de amenințări cu fapte de violentă atât împotriva acesteia cât și împotriva membrilor familiei, precum și prin amenințarea cu darea în vileag a unor fapte compromițătoare cu scopul de a o determina pe aceasta să continue relația extraconjugală.

Conform anchetei, inculpatul a avut o relație extraconjugală cu victima, care este măritată și are și doi copii. Când femeia a vrut să pună capăt relației, inculpatul i-a comunicat persoanei vătămate că dacă nu va accepta să se întâlnească în continuare cu el, va trimite soţului, copiilor, prietenilor şi colegilor acesteia mesajele intime dintre cei doi, precum şi fotografii nud cu aceasta. Din această cauză, persoana vătămată a declarat că a refuzat să îi mai răspundă la telefon. La scurt timp, Murgoci i-a trimis soțului acesteia, prin mijloace de comunicare electronice, o parte dintre mesajele cu caracter intim dintre cei doi, precum și câteva fotografii nud cu persoana vătămată, cu scopul de a o determina pe aceasta să continue relația, respectiv de a produce divorțul dintre persoana vătămată și soțul acesteia. Mai mult decât atât, inculpatul a amenințat că se sinucide dacă victima nu se va împăca cu el.

Instanța a reținut că inculpatul a urmărit determinarea persoanei vătămate în a relua relația extraconjugală cu acesta și a accepta să îi vorbească, prin folosirea amenințărilor legate de defăimarea persoanei vătămate, atât în fața familiei acesteia, cât și a altor persoane cunoscute, a amenințărilor legate de exercitarea de violențe fizice asupra fiilor persoanei vătămate ori asupra propriei persoane, pentru a accentua/provoca o stare de vinovăție persoanei vătămate, în sensul că din cauza acesteia inculpatul va comite un act suicidar. Magistrații din cadrul Judecătoriei Tulcea au decis condamnarea lui Dumitru Cătălin Murgoci la 2 ani și 2 luni de închisoare. În privința daunelor morale, acesta a fost obligat la plata a 1500 de euro către victimă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367