REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Și-a BĂGAT fiul de 8 ani ÎN SPITAL pentru că nu i-a făcut cafeaua!

Și-a BĂGAT fiul de 8 ani ÎN SPITAL pentru că nu i-a făcut cafeaua!

Replica API 21 ianuarie 2019 | 09:30 321

Condamnată la un an și o lună de închisoare cu suspendare

Condamnată la un an și o lună de închisoare cu suspendare

Tot mai mulţi copii devin victimele propriilor părinți. Aceştia găsesc, însă, în foarte puţine cazuri curajul şi cuvintele pentru a spune ce li se întâmplă, de frica celor care le-au dat viață, ori pentru că nu au încredere că aceia către care merg îi vor ajuta. Așa că acceptă să fie supuși fizic și psihic. Acesta este și cazul unor copii din Tulcea, a căror mamă din Constanța, dar stabilită în Tulcea, le-a făcut viața un iad. Încă de la naștere, C.D., astăzi în vârstă de 11 ani, a fost dat să-l crească altei femei. La vârsta de 8 ani, mama naturală și-a adus aminte de el și l-a luat în sânul familiei, alături de soțul ei și alți doi copii ai acestora. Însă, nu vă imaginați că i-au revenit sentimentele materne. De la data preluării de către așa zisa mamă, aceasta din urmă a înțeles să adopte față de copil o atitudine sistematică de violență fizică și psihică, motivată de nemulțumirile legate de modul în care copilul îndeplinea diferite activități gospodărești, unele peste puterile acestuia, trasându-i-se de asemeni responsabilități ce depășeau de cele mai multe ori puterea de reprezentare psihică.

De exemplu, trebuia să efectueze curățenia curții, să hrănească animalele, să prepare cafea pentru mama sa și musafiri, să facă diferite cumpărături „pe datorie”. Într-o zi, pe fondul nemulțumirii legate de faptul că nu i-a preparat cafea mamei, așa cum îi solicitate anterior, femeia a început să-l lovească cu genunchiul în zona ochiului stâng, provocând sângerarea și tumefierea acestuia, după cum se arată în rechizitoriu. Văzându-și fratele mai mic în mâinile mamei posesivă, sora sa a intervenit pentru a-l scăpa de furia celei care i-a dat viață, însă a fost luată și ea la bătaie. Speriată de intensitatea loviturii aplicate fratelui și conștientizând că au nevoie de ajutor, sora a cerut ajutor unei vecine, relatându-i relatat violențele exercitate de mamă. Au fost sesizate organele de poliție și ambulanța. Culmea, deși minorul a avut nevoie de mai bine de 4 zile de îngrijiri medicale, posesiva mamă a spus anchetatorilor că micuțul s-a lovit singur, din joacă. Evident, nu a fost crezută, așa că victima a fost transportată la spital pentru investigații. A fost supus unui consult psihologic, în urma căruia s-a constatat că băiețelul prezenta un echilibru emoțional precar, cu reprezentarea în termeni negativi a mamei, marcat de abuzurile fizice și psihice la care a fost supus. Referitor la sora băiatului, și față de aceasta mama avea același comportament agresiv fizic și psihic, nejustificat și cu mult peste limitele tolerate de normele în materia educației în familie. Era frecvent lovită, jignită și amenințată fie pentru „greșeli” proprii, fie pentru că intervenea în apărarea fratelui său, fiind lovită, nu mai multe ori cu palma, pumnul, piciorul, biciul sau cu orice reușea mama să găsească. Era bătută cu cureaua, biciul, lanțul, avea chiar cicatrice pe corp cauzate prin aruncarea de obiecte casnice, respectiv, pahar, piatră de polizor, înțepături cu foarfeca, susțin procurorii.

Trimisă în judecată pentru violență în familia și fiind cunoscută cu antecedente penale, chiar dacă nu atrag consecințe juridice, femeia a fost condamnată, pentru rele tratamente aplicate minorului, la 1 an și 1 lună închisoare cu suspendare. Fără a fi decăzută din drepturile părintești. Instanța a considerat de cuvință că, obligând-o să plătească către băiat suma de 7000, și către fată de 3000 de lei o va face pe cea care le-a dat viață ca, pe viitor, să nu-și mai maltrateze copiii. În ceea ce privește modalitatea de executare a pedepsei, instanța a apreciat că scopul educativ al acesteia poate fi atins și fără executarea ei efectivă, prin privare de libertate.

De precizat faptul că individa mai are și alți copii, unii minori, alții majori, unii dați în plasament, iar alții preluați de persoane din familia sa extinsă, aflați în străinătate.

Procurorii au efectuat recurs, dosarul aflându-se pe rolul Curții de Apel Constanța, cu termen pe 11 aprilie.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In centrul de plasament cred ca i,ar fi mai bine decat cu mama denaturata!
0
0
Faptura aia nu trebuie sa aiba dreptul la acei copii. Judecatorii care au permis asta nu au judecata.
5
0
Ce merita ma.sa e clar..dar judecatorul era beat?
4
1
Justitia din ziua de azi ! Cum poti lasa un astfel de specimen sa-si mai creasca copii ? Cum poti priva copii de o viata linistita si in siguranta ? Procurorii sa nu cedeze !
13
0
Asta merita legata de o salcie si lasata acolo sa o manance tantarii...neborocita de femeie....nu numai privata de libertate ar trebui...ci de orice este omenesc..nici animal nu poti numi un astfel de om...
14
1
ce naiba o lasati sa fete atatia copii sa ii chinuiasca, sa le ia aloctaiile si sa ii abuzeze. a facut unul si il chinuie sau il abandoneaza sa nu mai faca altii.
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218