REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Şi-a dat iubitul în judecată pentru că n-a mai vrut s-o ia de nevastă

Şi-a dat iubitul în judecată pentru că n-a mai vrut s-o ia de nevastă

Replica API 20 septembrie 2011 | 00:00 135

Banii de nuntă, tocaţi cu alte femei

Banii de nuntă, tocaţi cu alte femei

Scenă de telenovele, la instanţele constănţene. O femeie îşi acuză fostul iubit de înşelăciune, după ce acesta i-a promis că o va lua de soţie, răzgândindu-se ulterior. Numai că, la mijloc, este vorba şi despre unele sume de bani pe care bărbatul le-a cheltuit cu alte femei, bani pe care trebuia să-i folosească pentru organizarea nunţii.

În speţă, Nicoleta Veronica Vortolomei şi Flavian Gheorghiţă s-au cunoscut, în urmă cu câţiva ani, în Cipru, unde amândoi munceau la un restaurant. Au făcut cunoştinţă, s-au plăcut, s-au îndrăgostit şi, după un timp, şi-au propus să se căsătorească. Toate bune şi frumoase. Numai că bărbatul, din "sinceritate" sau din "bun simţ", i-a spus viitoarei soţii că are ceva datorii în ţară, pe care ar vrea să le achite înainte de căsătorie. Femeia, care era plătită mult mai bine decât el, a primit bucuroasă să îi dea bani pentru ca "soţul" să scape de dări. El a ajuns în România, şi-a achitat datoriile, după care i-a cerut iubitei să îi mai trimită bani şi pentru organizarea nunţii, cum ar fi pentru arvunirea restaurantului Vraja Mării, a formaţiei, aranjamentelor şi alte cele. În total, el a primit de la Nicoleta Vortolomei sume de bani care, adunate, ajungeau la 35.000 - 40.000 de lei. La un moment dat, femeia şi-ar fi dat seama că ceva nu e în regulă şi a sunat la restaurantul Vraja Mării, pentru a se interesa de organizarea propriei nunţi. Numai că... surpriză! Cei de la restaurant au spus că nu au nici o rezervare pe numele lor. Acest lucru se întâmpla în luna ianuarie 2008. Imediat, femeia s-a dus şi a depus plângere la Poliţie. Pe parcursul anchetei, s-a reţinut că Flavian Gheorghiţă umbla cu o fostă prietenă despre care spunea că au rămas numai într-o relaţie de amiciţie. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe data de 18 ianuarie 2008, în urma unui flagrant, când a primit ultima tranşă de bani.

Achitat din lipsă de probe

În luna decembrie 2008, Flavian Gheorghiţă a fost trimis în judecată pentru înşelăciune, infracţiune pentru care a fost achitat mai târziu. Aşa cum spune legea, "infracţiunea de înşelăciune constă în inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase (cazul de faţă n.r.), în scopul de a obţine pentru sine un folos material injust". Bărbatul a fost achitat fiindcă nu s-a putut demonstra că el nu avea de gând să se căsătorească cu Nicoleta Veronica Vortolomei. Avocaţii lui au susţinut în instanţă că, de fapt, el dorea să se căsătorească cu partea vătămată, însă s-a răzgândit ulterior primirii sumelor de bani de la aceasta, motivând că el ar fi aflat de la colegii de muncă din Cipru că femeia îl înşela. Astfel, şi Judecătoria, şi Tribunalul, şi Curtea de Apel l-au achitat pentru această infracţiune, însă l-au obligat să-i înapoieze toate sumele de bani, dovedite şi nedovedite.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102