REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
25.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Și angajații Casei de Pensii Constanța se pregătesc de grevă generală 

Și angajații Casei de Pensii Constanța se pregătesc de grevă generală 

Victor ROTARU 21 noiembrie 2023 | 00:00 2125

Angajații Casei Județene de Pensii Constanța au organizat un protest miercuri, 15 noiembrie, aceștia fiind nemulțumiți de tratamentul pe care îl primesc din partea guvernanților, de salariile mici, de condițiile de muncă, dar și de numărul de angajați. La aproape o săptămână de la primul protest, Steliana Brighiu, Lider Sindicat CJP Constanța, a transmis faptul că angajații se pregătesc să organizeze o grevă de avertisment, urmând să intre în grevă generală dacă cerințele nu le sunt îndeplinite.

si angajatii Casei de Pensii Constanta se pregatesc de greva generala Protest CJP

Angajații din cadrul CJP Constanța au organizat pornit protestele, începând cu 15 noiembrie, cerând respect și tratament echitabil din partea guvernanților, o remunerare corectă, condiții de muncă adecvate, dar și suplimentarea personalului, pentru a face față volumului de muncă şi pentru a asigura servicii de calitate.

„Pe 27 noiembrie vom intra în grevă generală“

Contactată de către reporterii de la Replica de Constanța, Steliana Brighiu, Lider Sindicat CJP Constanța, a făcut un scurt rezumat a ceea ce urmează să se întâmple în viitorul apropiat dacă cerințele nu le sunt îndeplinite: „Am protestat pe 20 noiembrie, protestăm și pe 21, iar de pe 22 noiembrie intrăm în grevă de avertisment timp de 2 ore, în intervalul orar 8-10, cu întreruperea activității cu publicul și pe 27 noiembrie vom intra în grevă generală, dacă nu se va rezolva nimic. Noi ne dorim egalizarea salariilor din sistemul bugetar.

si angajatii Casei de Pensii Constanta se pregatesc de greva generala Protest CJP

Ce nemulțumiri au angajații CJP Constanța

Principala nemulțumire a angajaților Casei Județene de Pensii este legată de salariu, însă aceștia cer și un tratament echitabil, condiții de muncă adecvate și suplimentarea personalului: „Priviți în jurul vostru şi veţi vedea oameni epuizați, care lucrează multe ore suplimentare pentru un salariu care se doreşte a fi unul corect. Suntem profesionişti, suntem dedicaţi şi suntem demni de respect şi recunoaştere. Avem dreptul la un trai decent şi la o muncă respectată, iar noi cerem exact asta! Este revoltător să vedem cum alți colegi din alte ministere se bucură de beneficii și salarii consistente, în timp ce noi suntem nevoiţi să acceptăm de ani buni batjocură și dispreț din partea guvernanților, a celor care ar trebui să ne reprezinte interesele.

Aşadar, spunem „Ajunge!" Nu vrem să mai tolerăm să fim subestimaţi şi trataţi discriminatoriu. Suntem aici pentru a cere cu tărie, condiții de muncă adecvate, personal suficient pentru a face față cerinţelor activității noastre și o remunerare pe măsura activității depuse.

Cerem următoarele:

• Tratament echitabil: Cerem respect şi tratament echitabil din partea guvernanților şi a factorilor decizionali. Nu mai suntem dispuşi să acceptăm discriminare sau batjocură.
• Remunerare corectă: Solicităm o evaluare justă a salariilor noastre în conformitate cu efortul depus și responsabilitățile asumate. Suntem demni de o remunerare pe măsura contribuției noastre la societate.
• Condiții de muncă adecvate: Cerem asigurarea unui mediu de lucru sănătos și sigur, precum şi resurse suficiente pentru a ne desfăşura activitatea în mod eficient.
• Personal adecvat: Suntem conştienţi de cerințele activităților noastre şi solicităm alocarea unui personal suficient pentru a face față volumului de muncă şi pentru a asigura servicii de calitate.

Este timpul pentru schimbare! Nu putem continua să acceptăm tratamentul nedrept şi ignorarea nevoilor noastre legitime. Cerem guvernanților să acționeze în interesul nostru și să recunoască contribuția noastră la societate. Solicităm sprijinul publicului şi a colegilor noştri din diverse sectoare. Uniţi în voce şi acţiune, putem determina schimbarea de care avem atâta nevoie. Suntem profesionişti, suntem dedicati, suntem oameni. Este timpul să fim trataţi cu respect și să fim recunoscuți pentru munca noastră.”, a transmis Steliana Brighiu, lider de sindicat al Casei Județene de Pensii Constanța. 
 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prostii sunteti.Nu va mai faceti bine.Asta este problema in Romania.Daca lucreaza la stat se pun pe comentat mars la privat ca vezi doamne sunteti incompetenti,daca lucrezi la privat sunteti la fel de incompetenti ca nu asigurati serviciil sau produse calitative.V-au indobitocit guvernantii.Bai idiotolor privat fara stat nu va exista niciodata.Unde sa mai faca afacerii privatii,daca nu cu statul,unde castiga milioane de euro.Asa ca degeaba comentati despre fraierii astia de la pensii.Astia sunt sufocati de munca ca si altii din alte instititii din cauza modificarilor legislative si numai pot din cauza volumului de munca.Si este logic sa isi doreasca salarii mari.Problema nu sunt ei,problema o reprezinta CLASA POLITICA.
6
1
Ce nu va convin salariile ? Plecati dragutelor , nu va tine nimeni cu forta . mergeti la privat , la cat de " destepte sunteti " sigur nimeni nu va tine. Hai miscati va factei loc altor care vor sa munceasca . Nu ca voi invartiti doua dosare si alea calculate gresit . La privat , daca sunteti tari pe meserie. Spor la plecat !
2
6
Pana la urma o sa le mareasca salariul cu 5% si asta este! Mai angajeaza vreo 5 femeiusti tinere, cu pile! Cu sotii la primarie, prefectura sau politie si toata lumea o sa fie fericita!
5
5
Daca era treaba buna, cei pe care i-au angajat pt marea recalcularea nu dadeau bir cu fugitii, dandu-si demisia. In Romania greva este singura solutie pt ati castiga drepturile. Sa elimine pensiile speciale si sa mareasca pensiile si salariile oamenilor , sa elimine taxele , ca din 2024 nu va vad bine .Bine ca am plecat din Romania , tara de tot rahatul.
11
0
deja aveti salarii mult prea mari pt ceea ce faceti... demisia si plecati in mediul privat ,ca toti , toate sunteti super competente!
4
7
Afara cu hodoroagele din posturi bugetare!Daca va uitati in poze veti vedea numai tinerele peste 50 de ani,invechite atat fizic cat si moral.La munca,leprelor.Huo
5
8
cand o sa iesiti la pensie sa nu uitati sa va calculati pensiile asa cum le-ati calculat la toti
11
9
Tot asa sunteti? Fara POS? Sa vina lumea cu banii cash la casierie?
10
10
Da ti cotoroanta ce va conduce de atitia ani p***t , afara cu ea , ''Pestele de la cap se impute'' !Toata stima salariatelor care isi fac treaba in conditiii dificile !
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510