REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Şi hoţi, şi cu gura mare! După ce a fost prinsă că fura energie termică, a refuzat să se înţeleagă cu RADET

Şi hoţi, şi cu gura mare! După ce a fost prinsă că fura energie termică, a refuzat să se înţeleagă cu RADET

Replica API 5 octombrie 2016 | 00:02 291

Printre „infractori”, un club de tenis şi un bar

Printre „infractori”, un club de tenis şi un bar

RADET se confruntă cu o situaţie alarmantă privind furtul de căldură din sistemul de alimentare centralizată cu energie termică a municipiului Constanţa. În ultima perioadă, reprezentanţii RADET au descoperit mai multe furturi. Se pare că locuitorii de la malul mării nu înţeleg faptul că trebuie să plătească pentru bunurile pe care le consumă. După ce RADET a descoperit branşamentele frauduloase, o parte din prprietari au decis să plătească, însă există şi un caz în care reprezentanţii RADET au fost nevoiţi să apeleze la Poliţie.

Situaţia privind consumatorii frauduloşi de energie termică depistaţi în primele 9 luni ale anului 2016 arată astfel: primul furt s-a descoperit la Tenis Club Nord PT 123. Aceştia şi-au recunoscut vina şi au semnat un contract de furnizare şi angajament de plată pentru prejudiciul creat. De asemenea, li s-a montat contor de energie termică la branşament. În prezent au plătit către RADET, toată cantitatea de energie stabilită că a fost consumată fraudulos. Un alt caz a fost cel al constănţeanului S. Adrian - strada Decebal nr. 52 B.

Potrivit reprezentanţilor de la punctul termic de pe strada Ilarie Veronica, o echipă de intervenţii s-a deplsat în teren şi a constat că o porţiune de conductă care ajungea la contoar fusese decuplată. În prezent constănţeanul a semnat contract de furnizare şi angajament de plată pentru energia stabilită de către RADET că a fost sustrasă. Contorul a fost mutat din beciul casei în căminul de racord stradal pentru a se evita pe viitor posibilitatea by-pass- arii acestuia.

În urmă cu câteva luni s-a descoperit o sustragere de energie termică la un bar „Butcaru Mărioara PFA”, situat pe strada Poporului nr. 2C. Branşamentul ilegal a fost descoperit în urma acţiunilor pe care RADET le desfăşoară pentru verificarea reţelelor de termoficare. Mai exact a fost vorba despre o conectare a unui robinet de apă caldă utilizat în bar. Acest bar avea un singur robinet de apă caldă care nu era conectat din istalaţie, ceea ce făcea ca tot consumul să nu fie facturat. În prezent, propietarul barului a plătit parte din prejudiciul creeat, încadrându-se în programul de recuperare al debitului. S-a refăcut montajul aşa încât să nu mai sustragă energie termică .

O constănţeancă REFUZĂ să plătească prejudiciul creat

În luna iulie a fost depistat un nou furt la blocul FC 24, sc. A, ap. 3, parter, de pe strada Lirei nr. 8, într-un spaţiu comercial ce aparţine unei constănţence - Doina Funducaş. O echipă a regiei de termoficare a observat că se folosea apă caldă la discreţie, fără ca patronii să achite vreun leu. Cu toate că avea contract de furnizare a energiei termice încheiat cu RADET, îşi făcuse o instalaţie artizanală, o instalaţie separată, alimentandu-se în amonte de contorul care măsură consumul de a.c.c.

Întrucât a refuzat să semneze angajamnet de plată pentru energia stabilită că a fost consumată fraudulos, RADET Constanţa i-a înaintat plângere la Poliţie, urmând să fie cercetată şi să suporte rigorile legii. RADET Constanţa avertizează pe această cale toţi consumatorii că trebuie să înţeleagă necesitatea respectării legalităţii în ceea ce priveşte alimentarea cu energie termică, în caz contrar riscând sancţiunile prevăzute de legislaţie. RADET mai precizează că verificările vor continua.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614