REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şi LICEELE din CONSTANŢA, în CĂDERE LIBERĂ într-un TOP NAȚIONAL

Şi LICEELE din CONSTANŢA, în CĂDERE LIBERĂ într-un TOP NAȚIONAL

Replica API 15 iulie 2020 | 00:00 3986

Odată cu încheierea examenului de bacalaureat și a evaluărilor naționale, încă un an școlar a fost dus cu bine până la capăt. Și dacă în alți ani liceele din Constanța se băteau cu cele din capitală în privința mediilor de admitere dar și a celor de la bacalaureat, anul acesta rezultatele au fost mult mai slabe.

Colegiul Național Mircea cel Bătrân pe locul 16 pe țară

Într-un top al liceelor din toată țara, Constanța are trei licee în primele 50. Topul a fost realizat prin ponderarea următoarelor medii din fiecare liceu: media de admitere (40%), media de la examenul de BAC (30%), promovarea la BAC (20%) si media rezultatelor obtinute la olimpiade (10%). Dacă anul trecut Colegiul Național Mircea cel Bătrân se afla pe un binemeritat loc 6, anul acesta a căzut 10 locuri, aflându-se pe 16. Urmatoarele locuri în top sunt deținute de Liceul Ovidius și Liceul Traian pe locurile 21 respectiv 47, celelalte licee nereușind să se claseze în primele 100 din țară.

Sorin Mihai

Sorin Mihai: La bacalaureat au fost unele sincope

”Rezultatele la bacalaureat au fost puțin mai mici, dar asta la nivel național. Poate daca ne-am pregăti mai bine la evaluările naționale notele ar fi mai mari, iar în privința bacalaureatului au fost unele sincope. Din anul școlar viitor, eu mi-am propus ca lunar să avem simulări ale examenelor naționale, astfel încât să putem să monitorizăm atent și să nu mai avem surprize neplăcute” a declarat pentru ziarul Replica, Sorin Mihai, inspector școlar general.

Județul Constanța este pregătit pentru începerea anului școlar

În privința declarațiilor ministrului Educației, Monica Anisie, potrivit căreia următorul an școlar ar putea continua în mediul online, iată ce a declarat Sorin Mihai: ”Noi așteptăm să vedem ce măsuri vor fi luate la nivel ministerial și evident că le vom aplica. Cu certitudine suntem mai pregătiți decât eram la început, iar acum știm deja la ce să ne așteptăm. Semnalele sunt că primarii investesc în echipamente electronice, acum s-a aprobat legislativ si legea prin care se dau tablete sau laptopuri, așa că județul Constanța este pregătit pentru începerea anului școlar.”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Conducerea liceului Ovidius ar trebui sa ia masuri impotriva dictatoarei Aspi, nu este un cadru didactic bun.
2
0
Taranii au venit la oras. Ce ne mai mira? Mihai Sorin a adus toate spagarele in ISJ. Este haos. Noi profesorii nu stim pe cine sa mai intrebam. A adus toate proastele si spagarele la ISJ. Cred ca le-a ales nevasta-sa. Ca sa para el destept aduce numai prosti.
4
2
Multe moduri de a prezenta o stire. De exemplu: Trei licee din Constanta in primele 50 de licee din tara.
2
1
CNMB - sursa valori internationale; COVIDIUS - puscarie europeana; TRAIAN - mecanici auto;
6
4
Prosteala ,sa zicem ca primarii investesc dar profesorii care nu stiu sa tina un mouse in mana ce vor face aviz o gamada de pensiunari.
6
0
vlade in ce lume traiesti ? Daca eram pe mapamond doar noi si africanii poate atunci am avea cea mai buna scoala pe plan mondial . Selectii riguroase la noi ? Un bac copiat si unu sau mai multe examene de admitere ? Doar notele conteaza la noi , vezi ce se cere la facultatile de top din lume in afara de note . Alea sunt selectii riguroase...
6
1
Orice s-ar spune scoala romaneasca este poate cea mai buna pe plan mondial. Vin studenti din alte tari ca sa invete la noi, dar cu sustinere din partea tarii de provenienta; si nu vin oricum, ci in urma unei selectii riguroase!
6
8
Mihai sorin reprezinta cel mai penibil moment din istoria ISJ. Un mecanizator agricol cu ifose de intelectual. Un etern penibil pe care Codreanu l-a lasat repetent.
9
4
De cand te-ai mutat la oras te crezi destept. Esti cel mai prost inspector din toate timpurile. Lipsit de inteligenta te-ai amorezat de Daniela. Esti o marioneta defecta in mainile tarancii transpirate venita din makidonimea kogalniceana. Esti tare prost dar esti fudul. Ai dovedit ce se spunea despre tine, ca esti prost si slugoi. Sluga PSD fara daniela si alina nu faci nimic. Te-a pus nevasta-ta sef la educatie, ca si ea serveste doi domni de la partid. Un taranoi prostalau esti.
13
3
la mircea sunt clase cu 35 de elevi, unii au venit prin transfer, pile, interventii, makidonisme, e de bon-ton sa ai copilul la mircea, chiar daca nu-l duce mintea.
21
0
De ce cand Mircea era pe locul 6 era binemeritat, iar cand a ajuns pe 16 nu mai e binemeritat? Altfel, care o fi relevanta unui top 100 al celor mai slabe licee din europa?
6
0
Cand vor incepe scolile nu va mai fi epidemie! Epidemia nu incepe cand incepe bacalaureatul,evaluarea.Epidemia incepe numai la comanda! Din 2 online in 2 saptamani prezenta in scoli atunci dau comanda si se opreste covidul,stationeaza.Exact cum s-a intamplat acum n-am avut nimic si dupa examene cand sa se deschida restaurantele a venit covidul cu jandarmi si amenzi!
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108