REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Şi soţiile de poliţişti iau ţeapă prin metoda "Accidentul": o funcţionară din Primăria Cernavodă, înşelată de un puşcăriaş

Şi soţiile de poliţişti iau ţeapă prin metoda "Accidentul": o funcţionară din Primăria Cernavodă, înşelată de un puşcăriaş

Replica API 5 septembrie 2013 | 00:00 103

Sunată dintr-o celulă a Penitenciarului Slobozia

Sunată dintr-o celulă a Penitenciarului Slobozia

Metoda "Accidentul", atât de mediatizată, loveşte din nou! O funcţionară din cadrul Primăriei Cernavodă a fost sunată, miercuri, în jurul orei 14.00, de un individ care s-a dat drept avocat şi i-a comunicat că fiul ei a fost implicat într-un groaznic accident rutier, fiind la internat la Reanimare. Cel care a sunat i-a cerut femeii să trimită urgent 3 mii de lei într-un cont, pentru a-şi ajuta fiul, iar ea nu a stat pe gânduri! A depus suma, iar peste un timp a fost apelată chiar de fiul ei, aşa cum obişnuia acesta, pentru a verifica dacă mama lui este bine. Femeia a înmărmurit! Fiul ei nu fusese implicat în nici un accident, aşa că următorul lucru pe care l-a făcut a fost să anunţe Poliţia Cernavodă, unde a depus plângere.

Poliţiştii din Cernavodă au fost prompţi, reuşind tot în cursul zilei de ieri să depisteze, în colaborare cu Poliţia Medgidia, dar şi cu reprezentanţi ai penitenciarelor, cine este autorul înşelătoriei: un deţinut aflat în Penitenciarul Slobozia! Ancheta continuă, pentru a se stabili cum anume a reuşit deţinutul să vorbească din celulă atât cu angajata primăriei (femeia a fost sunată pe fix, la birou - n.r.), dar şi cu cumnata, titulara contului în care au fost depuşi banii. "Petronia Penca a fost contactată de un individ care s-a dat drept avocat şi care i-a spus că fiul ei este în spital, cu perfuzii, la Reanimare. I-a mai spus că trebuie urgent să trimită bani, pentru ca medicii să se ocupe de el, dar şi pentru daunele rezultate din accident", au relatat, pentru "Replica" de Constanţa, oamenii legii. Petronia Penca, angajată a Primăriei Cernavodă - şi soţia unui poliţist ieşit la pensie, fost şef de post în judeţul Constanţa -, nu a stat pe gânduri şi nici nu a verificat dacă fiul ei are într-adevăr probleme. A fugit acasă, a luat 3 mii de lei şi i-a depus la bancă, în contul indicat de persoana care o apelase. Când a realizat că este victima unei înşelătorii, a apelat la poliţiştii din Cernavodă. Aceştia s-au deplasat la bancă, unde au aflat cine a ridicat banii: o femeie din Medgidia. Mai departe, în colaborare cu poliţiştii din Medgidia, au identificat femeia, şi au aflat şi cine anume o trimisese să ridice banii: cumnatul ei, Florin Goreac din Medgidia, un bărbat aflat în închisoare, fiind condamnat pentru tâlhărie. Următorul pas al poliţiştilor din Cernavodă a fost să ia legătura cu reprezentanţii Penitenciarului Poarta Albă, pentru a se interesa de soarta deţinutului, de aici aflând că Goreac îşi ispăşeşte pedeapsa la Penitenciarul din Slobozia, unitate condusă de fostul şef al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marian Dobrică. Cel mai probabil, în unitatea de detenţie a fost declanşată o anchetă, pentru a se stabili cum anume a reuşit Goreac să contacteze victima, respectiv cumnata care a ridicat banii din cont. Comandantul Poliţiei Cernavodă, Emilian Nicolae, a confirmat pentru "Replica" de Constanţa faptul că s-a acţionat-fulger în acest caz, ba mai mult, au fost recuperaţi şi banii victimei.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102