REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Şi UNPR trage de Iorguş să candideze la Primăria Mangalia

Şi UNPR trage de Iorguş să candideze la Primăria Mangalia

Replica API 4 februarie 2016 | 00:14 768

Cu Foleanu „de rezervă”

Cu Foleanu „de rezervă”

Zanfir Iorguş

PSD are toate şansele să câştige Primăria Mangalia, îi mai lipseşte doar candidatul potrivit! În contextul în care actualul primar al municipiului, liberalul Cristian Radu, a scăpat de sub control Consiliul Local, fapt care a dus la pierderea mai multor proiecte, social-democraţii ar putea reveni pe cai mari în sudul litoralului. Numai că, persoana în care îşi pun speranţele că ar câştiga primăria, Zanfir Iorguş, nu doreşte să candideze. Sau, cel puţin aşa se „alintă”, probabil şi din cauza numeroaselor plângeri pe care actualul primar i l-ea făcut „cadou”, de-a lungul timpului, pe la diverse instituţii ale statului.

Paul Foleanu

Cu un Iorguş care spune că nu va candida, dar că PSD Mangalia va veni cu un candidat puternic, şi UNPR încearcă să speculeze momentul. Oarecum defazat de lipsa de fermitate de la centru, UNPR Constanţa îşi face socotelile şi în eventualitatea în care va participa singur în alegeri. În cursul zilei de ieri, PSD şi UNPR au amânat semnarea protocolului de colaborare în alegeri. El va fi semnat azi, însă el vizează participarea pe liste comune doar la alegerile parlamentare. Pentru alegerile locale, semnalul de la centru a fost, susţin parlamentarii UNPR Marian Vasiliev şi Florin Gheorghe, să se ia decizii în teritoriu, în funcţie de situaţie. Aşadar, cu gândul că ar putea merge singuri la locale, UNPR-iştii constănţeni au început să caute şi candidaţi: la Mangalia… surpriză (sau nu!), îl vor tot pe Zanfir Iorguş, situaţie confirmată şi de asiliev şi de Gheorghe. „Iorguş, dacă vrea, poate candida şi de la UNPR. Sau UNP îl sprijină, chiar dacă el candidează de la PSD”, ne-a declarat un alt UNPR-ist. Însă, UNPR-iştii au discutat şi o altă variantă, în caz că socotelile o impun: Paul Foleanu, în prezent consilier local PSD. Cu alte cuvinte, tot în jurul lui Iorguş se învârt desemnările de candidaţi în sudul litoralului. Pentru alte localităţi, UNPR negociază, în caz că va trebui să aibă candidaţi proprii, cu următorii: Dan Cotârlă (Medgidia), Nicolae Anghel (Castelu), Ionela Tasu (Ovidiu), Vasilică Rusu (Eforie), Marius Sponoche (Cernavodă), Ştefan Petre (Negru Vodă). Unii dintre ei sunt deja membri UNPR cu acte în regulă.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367