REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Siegfried Mureșan a cerut oficial alocarea a 110 milioane de euro din Bugetul UE pentru fermierii afectați de pesta porcină africană

Siegfried Mureșan a cerut oficial alocarea a 110 milioane de euro din Bugetul UE pentru fermierii afectați de pesta porcină africană

Replica API 3 septembrie 2018 | 23:50 293

Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL) a depus ieri două amendamente la Proiectul de buget al Uniunii Europene (UE) pentru anul 2019 prin care solicită alocarea, în total, a 110 milioane de euro pentru despăgubirea fermierilor din statele membre ale Uniunii Europene afectați de pesta porcină africană, inclusiv fermierii din România.

Astfel, primul amendament al lui Siegfried Mureșan prevede alocarea a 100 de milioane de euro către Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru măsurile specifice destinate fermierilor afectați de pesta porcină africană.

În cel de-al doilea amendament, deputatul european solicită creșterea cu 10 milioane de euro, de la 50 de milioane de euro, la 60 de milioane de euro, a alocărilor pentru Fondul privind măsuri de urgență legate de sănătatea animalelor și a plantelor din cadrul Programului pentru Produse și Hrana Animalelor gestionat de Comisia Europeană.

„Numărul focarelor de pestă porcină africană din România crește de la o zi la alta. Avem deja 10 județe din România în care s-au identificat focare și alte 7 județe cu risc crescut de contaminare. Epidemia a cauzat până acum pagube de zeci de milioane de euro pentru fermierii români, iar această sumă continuă să crească. De aceea, am cerut astăzi, prin două amendamente, alocarea a 110 milioane de euro din Bugetul Uniunii Europene de anul viitor pentru măsuri privind sprijinirea fermierilor europeni afectați de pesta porcină, inclusiv fermierii din România”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan după depunerea amendamentelor.

„Dar condiția principală pentru ca acești bani să fie alocați și să ajungă la fermierii români afectați este ca Guvernul României și autoritățile române să stopeze răspândirea pestei porcine africane, lucru pe care autoritățile române nu l-au făcut la timp. Mai mult, autoritățile române nu au luat nici măcar măsurile recomandate de Comisia Europeană pentru prevenirea apariției pestei porcine. Dovada acestui fapt este raportul de audit al Comisiei publicat în septembrie 2017.

De aceea, cer Guvernului și autorităților române abilitate să aplice de urgență măsurile necesare pentru stoparea răspândirii focarelor tocmai pentru ca fermierii români să poată beneficia anul viitor de fondurile europene pe care le-am solicitat. Guvernul nu trebuie să fie un obstacol în accesarea acestor fonduri de către fermieri”, a adăugat deputatul european.

Proiectul de buget al Uniunii Europene pentru anul 2019 urmează a fi adoptat de Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene până la finalul lunii noiembrie a.c.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine a auzit de romanul asta pe nume Siegfried ? Este cumva ruda cu Werner Klaus Iohannis, alt roman. Amandoi sunt urmasii lui Decebal si amandoi nu fac nimic pentru tara asta, decat vanzare cat se poate.
1
0
Foarte, foarte corect. Dar o sa-si vada necajitii bani, cand o zbura porcii lor omoorati de guvernul asta dobitoc condus de un penal prin marioneta lui docila viorica!
2
2
doar cu lista personala la UE si despagubiti direct in contul pagubitilor , nu prin guvern sau alte agentii romanesti ......
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102