REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Siegfried Mureșan a prezentat în premieră la Constanța programul PNL pentru europarlamentare. VIDEO

Siegfried Mureșan a prezentat în premieră la Constanța programul PNL pentru europarlamentare. VIDEO

Replica API 11 mai 2019 | 16:49 546

Prezent la Constanța vineri, 10 mai a.c., deputatul europarlamentar dar și membru al Partidului Național Liberal, Siegfried Mureșan a dezvăluit în premieră propunerile care alcătuiesc programul PNL.

Rep.: Cu ce proiecte merge PNL în Parlamentul European?

Sigfried Mureşan: Vă voi spune în premieră câteva propuneri concrete din programul PNL pentru alegerile europarlamentare. În primul rând, pentru fermierii români ne dorim creșterea subvenției la hectar până la nivelul mediu al subvenției din celelalte țări europene până în anul 2024. Deci o creștere anuală a fermierului român. Doi: dorim lansarea programelor prima fermă și prima seră prin care fiecare cetățean european care dorește să deschidă o fermă sau o seră să poată fi ajutat cu până la 100 de mii de euro fonduri europene, mai ales pentru tinerii care doresc acest lucru, dar și românii care sunt în străinătate.

Tot la capitolul fonduri europene avem cinci mari proiecte de infrastructură pe care le vom susține ca prioritate pentru a fi finanțate din fonduri europene:

1. Podul peste Dunăre, un proiect extrem de important pentru Dobrogea;

2. Autostrada unirii spre Moldova;

3. Autostrada Brașov- Comarnic;

4. Autostrada Sibiu- Pitești;

5. Șoseaua de centura a municipiului București.

Acestea sunt cele mai mari proiecte de infrastructură pe care le vom susține, iar Constanța va beneficia direct de pe urma centurii municipiului București, de fapt de pe urma celor cinci proiecte.

Rep.: În afară de partea de infrastructură, ce altceva mai susţineţi?

S.M.: Vom cere și vom obține fonduri pentru legarea tuturor orașelor la gaze până în anul 2024. 23% din orașele din România nu sunt racordade la gaze în momentul de față, vom cere fonduri pentru dublarea numărului de comune racordade la rețeaua de gaze. De asemenea, propunem alocarea de fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor cu risc seismic ridicat, în momentul de față acest lucru nu este posibil, iar în partea de sud-est a României sunt foarte multe, dar și în municipiul București.

Rep.: Aveţi în vedere şi tinerii?

S.M.: Întâi veau să menţionez şi faptul că propunem alocarea de fonduri europene pentru reabilitarea termică a 5000 de mii de apartamente de bloc. Referitor la tineri, propunem dublarea numărului de burse Erasmus pentru studenți, de la 8000 de burse la 20.000 de burse pentru studenți pe an iar acest lucru va contribui la dezvoltarea universităților din România. Vom propune introducerea de internet de mare viteză din fonduri europene în toate universitățile din țară, inclusiv în toate căminele studențești.

Rep.: În încheiere, spuneţi-ne cum vedeţi dvs. chestiunea accesării fondurilor europene de către România.

S.M.: O prioritate maximă pentru Partidul Național Liberal este simplificarea procedurilor la accesarea fondurilor europene, prioritate zero pentru PNL în următorii cinci ani în Parlamentul European și am să vă explic ce vom face. În momentul de față pentru a accesa fonduri europene există un strat consistent de birocrație la nivel european și există un strat uriaș la nivel național. PNL propune un set unic de normle și reguli pentru absorția de fonduri valabil în toate țările membre ale Uniunii Europene, adică aceleași reguli pentru toate țările europene venită de la Bruxelles și anume, regulile să fie bazate pe regulile din țările care au avut birocrație minimă în ultimii ani. Absorția de fonduri europene va fi mai simplă, mai rapidă și mai ieftină pentru beneficiari.” a declarat deputatul europarlamentar, Siegfried Mureșan.

Comandat de Partidul Naţional Liberal - PNL, mandatar financiar cod AEP 41190007

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Iasi, cei de la mitingul PNL aratau saracie, oameni tristi, posomorati, obositi, pusi pe drum de un inconstient penal cu 6 case furate care se poarta cu ei ca animale in transhumanta, manate de un nebun care crede ca oamenii aia, adusi cu arcanul, il va vota! Nu-l vor vota. Nimeni nu mai crede in PNL un partid care umple burtile trantorilor , plin de HOTI si condamnati penali au pest 800 de primari din cei 1200 cu dosare penale in diferite stadii. Orban si Bogdan Rares se duc la biserica cu ala penal de la Loteria Romana. Romanii nu sunt HOTI si nu iubesc HOTII.Nu va votam mai penelistilor
4
1
Cata diferenta intre ce-a fost la Sibiu si la Iasi! La Sibiu, oameni bucurosi, frumosi, educati, civilizati, fericiti sa vada la ei acasa greii europei! Creste inima de roman cand vezi asa ceva! La Iasi, saracie, oameni tristi, posomorati, obositi, pusi pe drum de un inconstient penal care se poarta cu ei ca animale in transhumanta, manate de un nebun care crede ca oamenii aia, adusi cu arcanul, il va vota! Nu-l vor vota. Nimeni nu mai crede in PSD, un partid care umple burtile trantorilor cu PENSII SPECIALE, plin de HOTI si condamnati penali. Romanii nu sunt HOTI si nu iubesc HOTII !!
5
5
Eu votez cu mata. Mai vine pe la mine ? Programul PNL oricum este de cacat
5
4
Votati in continuare PSDeu ca asa ii place prostului sa fie mintit frumos si apoi sa ceara pomana ca nu mai poate sa rabde de foame.
5
7
mai aveti programul ala? ca mi sa terminat hartia igienica, mersi
7
3
Daca ii citesti cv_ul, e platit de mic de statul german
8
3
Daca acesti indivizi din fimare reprezinta viitorul nostru pot spune ca suntem deja pierduti.Ce nesabuiti pot vota aceste specimene de conducatori?Ai votat,ai pierdut.
9
3
Un retardat cu impresii de lider european.Chiar jignitor sa asculti asemenea lighean
8
3
Bai tradatorule de tara, sa-i prezinti tampeniile tale lui Soros, mentorul tau. Romanii au nevoie de patrioti care sa se bata pt. Romania, nu de slugi ca tine, Raresu si alti plini de venin pe Romania si f. zambareti cu mai marii Europei.
10
3
votez cu putin ,,vreau Rusia unita cu Romania.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218