REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Siegfried Mureşan, ales vicepreşedinte al grupului PPE din Parlamentul European

Siegfried Mureşan, ales vicepreşedinte al grupului PPE din Parlamentul European

Replica API 5 iunie 2019 | 00:00 226

Siegfried Mureşan

Eurodeputatul român din partea PNL Siegfried Mureşan a devenit miercuri unul dintre cei zece vicepreşedinţi ai grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, în urma unor alegeri care l-au reconfirmat pe Manfred Weber ca lider, informează un comunicat al PPE.

Cu 179 de membri, grupul PPE este cel mai mare din Parlamentul European după alegerile de la 26 mai, deşi a scăzut faţă de ponderea din vechiul legislativ, în care avea 216 membri afiliaţi.

"Vrem să întărim economiile noastre sociale de piaţă, să abordăm problema migraţiei şi a controlului frontierelor noastre externe odată pentru totdeauna, să ne protejăm cetăţenii de terorism şi crima organizată şi să ne protejăm planeta împotriva schimbării climatice şi a distrugerii biodiversităţii. Pentru a realiza acest lucru, sunt gata să colaborăm cu alte grupuri politice pentru un parteneriat stabil şi ambiţios în vederea schimbării în anii care urmează", a declarat Weber, citat într-un comunicat.

Cei zece vicepreşedinţi aleşi ai grupului PPE din PE vor fi Dubravka Suica, Esteban Gonzalez Pons, Ewa Kopacz, Siegfried Mureşan, Mairead McGuinness, Esther de Lange, Arnaud Danjean, Andrei Kovacev, Evangelos Meimarakis şi Paulo Rangel.

În ultimele două legislaturi singurul eurodeputat român care a deţinut funcţia de vicepreşedinte al grupului PPE din PE a fost Marian-Jean Marinescu (PNL).

Potrivit AFP, candidatul dreptei conservatoare la preşedinţia Comisiei Europene ar fi lansat miercuri un apel discret către Verzii europeni pentru a obţine susţinerea necesară pentru alegerea sa de către plenul PE.

Manfred Weber va avea nevoie de susţinerea a cel puţin 376 de eurodeputaţi, în contextul în care grupul său a pierdut 37 de mandate faţă de precedenta legislatură.

El a salutat succesul Verzilor şi a anunţat în faţa presei că este "gata să discute acum" cu acest grup chestiuni de mediu şi privind combaterea schimbării climatice. Weber s-a declarat în mai multe rânduri gata de "compromis" cu celelalte familii politice.

"Priorităţile noastre sunt clare, dar înţelegem că alte partide au alte priorităţi şi acum suntem gata să facem compromisuri", a dat el asigurări.

Grupul S&D are în actuala legislatură 153 de eurodeputaţi, familia ALDE - 105, iar Verzii - 74.

Succesorul lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene va trebui să fie acceptat de Consiliul European, iar desemnarea va avea loc la viitorul summit UE din 20-21 iunie. Noul preşedinte al Comisiei îşi va începe mandatul de cinci ani pe 1 noiembrie 2019.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un neica nimeni care voteaza impotriva Romaniei in parlamentul Romaniei. Multimea vida la realizari in favoarea romanilor.Astfel de patrioti meritam.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614