rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Siegfried Mureșan: Pentru ce vă cerem votul în 26 mai

Siegfried Mureșan

Subvenţii mai mari pentru fermieri. Fonduri europene mai ușor de atras de beneficiari. Mai multe burse de studiu „Erasmus+” pentru studenţi. O Românie puternică într-un Uniune Europeană puternică. Sunt doar câteva dintre obiectivele noastre, ale Partidului Naţional Liberal (PNL), în viitorul Parlament European și pe care le găsiţi în ProgramulPolitic al PNL pentru alegerile europarlamentare.

În data de 26 mai veți merge la vot pentru a alegelista de candidațipe care o considerați cea mai potrivită să vă reprezinte în viitorul Parlament European. Dar, înainte de a vota, aveți dreptul să știți ce obiective are fiecare partid și fiecare candidat care vă cere votul.

De aceea, noi, PNL, am lansat la începutul acestei săptămâni Programul Politic pentru alegerile europarlamentare. Cu alte cuvinte, misiunea noastră în viitorul Parlament. Ce obiective avem. Ce ne propunem. Cum vrem să îmbunătățim viața românilor prin munca noastră în Parlamentul European.

Considerăm că Programul Politic al PNL este de departe cel mai bun program politic lansat în această campanie electorală.Este cel mai bun în primul rând pentru că s-a lucrat temeinic la el. Este rodul a trei luni de muncă.

În cadrul procesului de elaborare a acestui program ne-am întâlnit cu fermieri, ne-am întâlnit cu oameni de afaceri, de la mari întreprinzători, la reprezentanți ai întreprinderilor mici și mijlocii și tineri antreprenori. Am fost in vizite in fabrici, ne-am întâlnit cu medici, cu profesori, cu cercetători, cu studenți și cu elevi. Am dialogat permanent cu aleșii locali ai PNL, cu primari, cu președinți de consilii județene, cu consilieri locali si consilieri județeni, cu parlamentarii PNL și cu comisiile de specialitate din cadrul partidului.

A rezultat un program politic al PNL care are trei atribute principale: 1. este un program proeuropean, 2. este un program realist și 3. este un program concret.

Un program proeuropean

Este un program proeuropean deoarece noi, Partidul National Liberal, ne propunem continuarea procesului de consolidare a Uniunii Europene.Noi credem că România poate fi puternică doar în cadrul unei Uniuni Europene puternice în secolul 21.

Noi vorbim deschis despre avantajele apartenenței României la Uniunea Europeană și respingem categoric orice tentativă de slăbire, de atacare injustă a Uniunii.

Când vorbim despre avantajele apartenenței României la Uniunea Europeană, cred că este suficient să vă prezint următoarea cifră concretă: de la 1 ianuarie 2007 și până acum, România a primit 52 de miliarde de euro fonduri europene nerambursabile de la Uniunea Europeană. În tot acest timp, am contribuit la bugetul UE cu doar 17 miliarde de euro. Înseamnă că am primit cu 35 de miliarde de euro mai mult decât am contribuit. La fiecare euro alocat la buget, am primit înapoi 3 euro. Aceste fonduri nerambursabile au avut un impact decisiv asupra nivelului de trai actual din țara noastră. După primii 10 ani de la aderare, rata șomajului era în România cu 3,7% mai mică decât ar fi fost dacă nu am fi beneficiat de aceste fonduri europene. Economia României era cu 14% mai mare decât ar fi fost fără fondurile europene. Tot în această perioadă, și acesta este un impact indirect al fondurilor europene, salariul mediu în România s-a dublat și 2 milioane de oameni nu mai sunt expuși riscului sărăciei și excluziuni sociale. Partidul Național Liberal vorbește în această campanie electorală despre toate aceste avantaje ale apartenenței României la Uniunea Europeană fiindcă dorim ca cetățenii României să fie bine informați și să poată lua o decizie în cunoștință de cauză pe 26 mai.

Un program realist

Programul nostru politic este unul realist deoarece tot ce ne asumăm în acest document știm că poate fi îndeplinit și știm cum să îndeplinim. Iar un instrument esențial prin care vom îndeplini obiectivele pe care ni le asumăm acum este apartenența Partidului Național Liberal la ca mai puternică familie de partide politice la nivel european: Partidul Popular European. Europarlamentarii PNL beneficiază de experiență și credibilitate la nivelul Partidului Popular European, la nivelul Parlamentului European și vor ști să obțină beneficii concrete pentru România.

Un program concret

Avem un program politic concret fiindcă venim cu lucruri concrete pentru toate categoriile sociale din România. Un punct central al programului nostru electoral îl reprezintă fondurile europene.Prioritatea zero a Partidului Național Liberal în următorul Parlament va fi simplificarea procedurilor de absorbție a acestor fonduri.

Simplificarea atragerii de fonduri europene

Sunt mulți beneficiari de fonduri europene, fermieri, întreprinzători, oameni din sectorul privat, din ONG-uri și primari, care ne spun că accesarea de fonduri europene a fost prea complicată pentru ei.De aceea, PNL susține aplicarea unui set unic de norme și reguli, adică aceleași reguli valabile pentru toate fondurile europene.De asemenea, vrem să eliminăm completbirocrația de la nivel național acolo unde prezența ei nu se justifică.

Un alt obiectiv al nostru este ca România să primească în următorii șapte ani cel puțin la fel de multe fonduri europene cum a primit în ultimii șapte ani, chiar dacă eventuala ieșire a Marii Britanii din UE va duce la o scădere a bugetului total al Uniunii.

Pentru fondurile structurale și de coeziune, adică principala categorie de fonduri europene, dincare se construiesc autostrăzi, linii ferate de mare viteză și spitale regionale, Comisia Europeană propune României 27 miliarde de euro în următorii șapte ani față de 25 de miliarde de euro cât am avut pentru perioada 2014 - 2020. Dar, în timp ce nouă ni se propun 2 miliarde de euro mai mult, adică+8%, Ungariei și Poloniei li se propun -23%, respectiv, -24%. Noi suntem mulțumiți cu +8%, dar fiți siguri că maghiarii și polonezii vor fi nemulțumiți cu -23%, -24% și vor urma negocieri extrem de dure între guvernele statelor membre ale UE și între europarlamentari. Iar câtă vreme Guvernul României, pe care îl cunoașteți cu toții, este format din miniștri care nu pot negocia nimic bun pentru țara noastră, va reveni în sarcina europarlamentarilor români să influențeze în bine negocierile pentru fondurile europene ce vor fi alocate României în următorii șapte ani.

Creșterea subvenției la hectar pentru fermierii din România

Ne propunem, totodată, sporirea subvenției la hectar pentru fermierii din România până la nivelul mediu al subvenției din țările membre ale Uniunii Europene.

Aproape un sfert din orașele și municipiile României nu beneficiază de rețea de gaz. Noi vom solicita și ne propunem să obținem fonduri europene pentru a extinde rețeaua de gaze până în fiecare oraș din țară și pentru a dubla numărul comunelor din România care au acces la o rețea de gaze.

Tot la lucruri concrete: dublarea fondurilor europene alocate pentru cadastrare, astfel încât să putem finaliza cadastrarea în România.

Mai multe burse „Erasmus+” pentru studenții din România

Vom fi alături de tinerii studenți români care doresc să studieze în străinătate și ne propunem creșterea numărului de burse de studiu „Erasmus" pentru studenții români, de la aproximativ 8.000 burse anual, la 20.000 de burse anual. Vrem ca fiecare student român cu note bune să aibă șansa de a studia măcar un semestru sau un an în străinătate cu ajutorul burselor Erasmus.

Un alt obiectiv al PNL pentru tineri este continuarea Programului „DiscoverEU” prin care fiecare tânăr de 18 poate călători gratuit cu trenul prin Europa timp de până la 30 de zile.

În anul 2018, anul în care eu am fost negociator-șef al Parlamentului European pentru întreg bugetul Uniunii Europene, am obținut în premieră finanțare pentru acest program.

Datorită finanțării pe care am obținut-o pentru „DiscoverEU”, peste 1000 de tineri români au beneficiat deja de acest program. „DiscoverEU” s-a dovedit un succes și vrem să devină unul dintre programele permanente dedicate tinerilor europeni, la fel cum este Programul „Erasmus+”.

Comisia Europeană a propus deja continuarea programului pentru perioada 2014 – 2020, iar obiectivul nostru, al PNL, este ca 40.000 de tineri români să beneficieze de acest program în următorul mandat al Parlamentului European. Dorim ca tinerii români să cunoască Europa, să cunoască realitatea din țările în care vor lucra sau din care vor veni colegii de-ai lor alături de care vor lucra, fiindcă tinerii de astăzi vor lucra cot la cot alături de tineri din Portugalia, din Suedia, din Polonia așa cum vor lucra cot la cot alături de tinerii din Timișoara, din Cluj, din Iași sau din Constanța.

Aderarea la zona euro

Vrem continuarea procesului de integrare europeană.Ne propunem ca, de îndată ce România va îndeplini condițiile tehnice de aderare la zona euro, să milităm pentru a obține cât mai repede aprobarea Parlamentului European pentru aderarea țării noastre la zona euro.

Nu în ultimul rând, vrem ca toate deciziile pe care viitorul Parlament European le va lua să fie bune pentru România, dar evident să fie bune și pentru Europa în ansamblu. Și, de aceea, ne vom gândi la binele României, dar ne interesează, evident, și care este impactul deciziilor noastre pentru Europa în ansamblu fiindcă Europa este casa noastră și, cum am spus la început, cu cât Europa este mai puternică, cu atât România este mai puternică.

Combaterea „fakenews”

Vedem că valorile europene fundamentale, precum libertatea, democrația și statul de drept, sunt atacate în unele state membre ale Uniunii Europene. De aceea, propunem și vom susține înființarea unui mecanism european de supraveghere și apărare a statului de drept în toate statele membre ale Uniunii Europene. PNL susține și înființarea unui centru permanent pentru combaterea știrilor false, a dezinformării și a propagandei, adică așa-numitul fenomen „fakenews”.

Acestea sunt obiectivele de început pe care vi le propunempentru mandatul pe care ni-l veți da în viitorul Parlament European. Ele reprezintă doar punctul de plecare fiindcă, așa cum este normal, în următorii 5 ani vor mai apărea alte provocări și nevoi la nivel europeanpe care nu le putem ști de acum. De aceea, ne propunem să exercităm atribuțiile în următorii 5 ani în condiții de maximă transparență și să comunicăm de fiecare dată obiectivele noastre pe fiecare dosar important ce se va discuta în Parlamentul European.

Comandat de Partidul Naţional Liberal - PNL, mandatar financiar cod AEP 41190007

vineri, 24 mai 2019598
mai mult...Replica
16 oct 00:00ReplicaUn bărbat a amenințat că se aruncă de la etaj, cu copilul în brațe! S-a întâmplat în Secţia de Poliție; a fost încătușat și dus la psihiatrie!

O femeie din Constanța și copiii acesteia au ajuns la spital, săptămâna trecută, după ce aceasta a fost bătută...123

16 oct 00:00ReplicaAfiș la o biserică: 'Lumânările de altă proveniență nu vă aduc nici un folos duhovnicesc'. Arhiepiscopia: 'Scoateți biserica din capitalism!'125
16 oct 00:00ReplicaTrei polițiști, RECLAMAȚI la DNA Constanța pentru luare de MITĂ și tentativă de OMOR de către un șofer! Dar a devenit el INCULPAT!172
16 oct 00:00ReplicaInvestiție uriașă în Portul Midia: centru turistic și de agrement, mall și complex hotelier. Cine este investitorul!

Portul Midia Năvodari se află în atenția unei societăți comerciale ce intenționează să investească aici...165

16 oct 00:00ReplicaINFRACTORI CONSTĂNȚENI, făcuți 'VEDETE' de Poliția Română și INTERPOL!285
16 oct 00:00ReplicaTatăl fostului șef al ANT, undă verde pentru imobil cu cinci etaje în centrul Constanței148
16 oct 00:00ReplicaCARTIERUL INEL I: constănţenii sunt supăraţi că nu au locuri de parcare, că au străzi cu sens unic şi că nu se pot debranşa de la RADET

Luat la pas, cartierul Inel I (carese întinde de la Galeriile Soveja până la Institutul de Marină) se confruntă,...145

16 oct 00:00ReplicaInvestitorul unui bloc cu 7 etaje din cartierul Anda cere supraetajarea imobilului136
16 oct 00:00ReplicaOmagiu adus Reginei Maria la Paris! La Constanţa, gestul se lasă aşteptat122
16 oct 00:00ReplicaAUR FURAT, DOSAR CLASAT! Protest al casei de amanet Garant în fața Parchetului de pe lângă Înalta cUrte de Casație și Justiția

S-a finalizat dosarul aurului casei de amanet Garant din Constanța, aur despre care patronii societății spun că ar...231

16 oct 02:54ReplicaStelian Ion: USR pune condiţii pentru a vota Guvernul PNL553
16 oct 01:04ReplicaSe schimbă sensul de circulație pe strada Pescarilor!1058
Vremea
13.2°13.1° - 13.2° miercuri, 16 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 87%
Vânt: 1.506 m/s
Presiune: 1018 milibari

Loto
6/4912332354244
5/408122224309
joker5822233613
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 oct 00:00SportRomânia frumoasă! 30.000 de copii au creat o atmosferă de vis pe Arena Națională. Momentul intonării imnului a fost FABULOS

La Româia - Norvegia s-a sărbătorit Ziua Copilului din România pe Arena Națională, într-o ambianță multicoloră...109

16 oct 00:00SportCosmin Contra, reacție grosolană în fața a 30.000 de copii: „F*** morții mă-tii, Pușcaș!”

România și Norvegia au terminat 1-1 meciul de pe Arena Națională, în preliminariile EURO 2020. Cosmin Contra a avut...129

16 oct 00:00SportSimona Halep va juca, probabil, cu Irina Begu la dublu feminin la JO 2020

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat, marţi, la Cluj, că în proba de dublu feminin de la Jocurile...90

16 oct 00:00SportSpania, a şasea echipă calificată la EURO 2020. Rezultate complete

Spania a devenit, marţi seara, a şasea echipă calificată la EURO 2020 la fotbal, după ce a terminat la egalitate cu...100

Local
16 oct 00:00LocalCătălin Anghel, președintele Asociației Lions Constanța: 'Încercăm să le facem oamenilor viața mai bună și mai frumoasă'

Marți, 15 octombrie a.c. de ziua Bastonului Alb, în cadrul Asociației Nevăzătorilor - filiala Constanța a fost...76

16 oct 03:02LocalPolițiștii de la Transporturi din Constanța și angajații CFR, lăudați pe Facebook: 'Merită respectul nostru'

O femeie a ținut să-și arate recunoștința față de angajații CFR și față de polițiștii de la Transporturi,...548

16 oct 02:59LocalDiplomă de apreciere pentru o văduvă de război din Constanța: i-a murit soțul la 11 luni de la căsătorie, iar fiica ei a murit de cancer

O viață de poveste! Maria Moroeanu, o constănțeancă în vârstă de 95 de ani, văduvă de război, a fost...380

16 oct 02:59LocalDin traficul rutier din Constanța: numere EXPIRATE, fără PERMIS și.. mașină burdușită cu pește!

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Oltina, la data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 11.45, au depistat un...1016

16 oct 03:00LocalTânăr condamnat pentru furt, la Constanța

Polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Constanța, la data de 14 octombrie a.c., au depistat un...346

16 oct 03:10LocalPersoană căzută în canal la Chirnogeni

Militarii constănțeni au fost solicitați marți,15 octombrie, să intervină la Chirgogeni, pe strada Bisericii,...237

16 oct 02:52LocalAtenție, șoferi! Se amenajează un sens giratoriu între Constanța și Valu lui Traian

Atenție, șoferi! D.R.D.P. Constanța a anunțat că, luni, 14 octombrie, au fost demarate lucrările de montare...2488

16 oct 03:10LocalUn MINOR din Constanța, aflat sub influența alcoolului, a FURAT o mașină și a făcut ACCIDENT!

Un minor în vârstă de 16 ani, din comuna Saraiu, județul Constanța, la data de 14 octombrie a.c., în timp ce...726

16 oct 02:52LocalAccident rutier MORTAL în județul Constanța: pieton ÎNTINS pe axul drumului!

Un bărbat de 20 de ani, marți, 15 octombrie, în jurul orei 06.05, a condus un autoturism pe DN 2A, în localitatea...4521

15 oct 02:09LocalBiciclete VANDALIZATE la Constanța! A fost depusă plângere PENALĂ!

După vandalizarea a patru stații de biciclete la scurt timp după ce sistemul bike-sharing a fost dat în folosință,...1058

Politică
16 oct 03:12PoliticăVictor Ponta: De principiu, parlamentarii Pro România nu au cum să susțină guvernul Orban

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, a declarat, marti, ca „de principiu” parlamentarii formatiunii nu au cum sa...350

16 oct 03:02PoliticăOrban: În momentul în care vom finaliza negocierile politice, vom prezenta lista Cabinetului

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat marţi că în momentul în care vor fi finalizate negocierile politice,...338

16 oct 03:01PoliticăKlaus Iohannis i-a trasat lui Ludovic Orban primele ordine: „Asta ne dorim cu toții“

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban să preia Guvernul, după demiterea echipei conduse de Viorica Dăncilă....445

16 oct 02:54PoliticăLudovic Orban, desemnat premier

S-au încheiat consultările de la Cotroceni, iar preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat marţi pe liderul PNL,...617

16 oct 03:03PoliticăUDMR nu exclude să pice primul guvern propus: „Depinde foarte mult ce își propune PNL“

Liderul deputaților UDMR, Korodi Attila, a făcut marți, după ultimele negocieri de la Palatul Cotroceni, o...222

16 oct 03:03PoliticăSecretarul general al PNL anunţă „o victorie pentru copiii României“: Alocaţia va creşte în fiecare an

Deputatul Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, iniţiatorul legii care a dus la dublarea alocaţiilor pentru...236

16 oct 02:57PoliticăRESTRICȚII DE TRAFIC LA CASA DE CULTURĂ! Vine Dăncilă la Constanţa

Începând de miercuri, 16 octombrie, ora 18:00 și până joi, 17 octombrie, ora 20:00, se vor institui restricții de...498

16 oct 02:58PoliticăFostul preşedinte CCR, Augustin Zegrean: Iohannis poate propune şi de trei ori acelaşi premier

Premierul poate merge chiar și a treia oară în Parlament cu aceeași listă de miniștri pentru că nu există...258

16 oct 03:01PoliticăLia Savonea și Ana Birchall s-au certat din nou în plenul CSM

Ministrul în funcție al Justiției și președintele CSM au avut, marți, din nou, un schimb de replici privind...227

16 oct 03:11PoliticăRareş Bogdan tună și fulgeră și îi acuză pe cei din opoziție că ȘANTAJEAZĂ PNL

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, spune că liberalii vor sta de vorbă cu fiecare aliat care i-a ajutat să...790

Monden
16 oct 00:00MondenTamara Buciuceanu-Botez a murit. Marea actriță avea 90 de ani și probleme cu inima

Dimineața a început cu emoții, după ce medicii de la Elias au anunțat că starea de sănătate a actriței Tamara...115

16 oct 00:00MondenLoredana Groza și Horia Brenciu, mult prea intimi la repetiții. Poziție demnă de Kama Sutra

A fost călărit de colegul Tudor Chirilă, de la ”Vocea României”, dar iată că Horia Brenciu a fost și el prins...98

16 oct 20:01MondenAnca Serea, epuizată cu șase copii: „Caut o bonă, abia mă mai descurc“

Oare cum e viaţa când ai casa plină de copii? Sunt mămici care abia se descurcă având grijă de doi prichindei,...101

16 oct 00:00MondenIrina Rimes face furori şi în rândul copiilor. Și-a închiriat vocea în desenul „Aventurile Fraților Urși“

Irina Rimes (28 de ani), jurata concursului ”Vocea României”, (PRO TV), s-a distrat de minune în studiourile de...91

16 oct 00:00MondenKira, fiica lui Gică Hagi, predă cursuri de actorie pentru copii

Actrița Kira Hagi, fiica Regelui fotbalului românesc, va susține un curs de actorie pentru copii la DallesGO, una...95

16 oct 00:00MondenEi se bat pe premiul de 30.000 de euro de la concursul „Asia Express 3“. Cu ce calităţi intră în joc

Filmările pentru „Asia Express 3”, cel mai dur reality-show din România, vor începe după 18 octombrie, când...92

16 oct 00:00MondenAdele câştigă 75.856 dolari pe zi

Cântăreaţa Adele (31 de ani) câştigă 75.856 de dolari (circa 327.714 de lei) pe zi din drepturi de autor. Asta...92

16 oct 00:00MondenEddie Van Halen suferă de cancer la gât

Rockerul veteran Eddie Van Halen (63 de ani), membru fondator al cunoscutei trupe de muzică rock Van Halen, a...90

16 oct 00:00MondenElton John îl descrie în memoriile sale pe Michael Jackson ca pe „un bolnav mintal şi o persoană tulburată“

Cântăreţul britanic Elton John descrie în memoriile sale publicate recent cum "regele pop-ului" s-a schimbat...99

16 oct 00:00MondenLars Ulrich, bateristul Metallica, a oferit detalii despre starea de sănătate a solistului James Hetfield

Lars Ulrich, bateristul trupei rock Metallica, a oferit detalii despre starea de sănătate a solistului James Hetfield,...91

Mapamond
16 oct 00:00MapamondMichel Barnier: Cele mai recente propuneri ale Londrei privind Brexitul nu sunt suficient de bune

Cele mai recente propuneri prezentate de Londra cu privire la Brexit nu sunt suficient de bune, a declarat marţi...94

16 oct 00:00MapamondMerkel: După Brexit, Londra va fi „un nou concurent“ la porţile UE

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că, după Brexit, Marea Britanie va deveni "un nou concurent" la porţile...96

16 oct 00:00MapamondSUA - afacerea ucraineană: Fiul lui Biden recunoaşte o „eroare“ politică

Hunter Biden, a cărui activitate profesională în Ucraina a pus într-o lumină proastă campania electorală a...93

16 oct 00:00MapamondBulgaria cere Turciei să oprească operaţiunea militară din Siria

Bulgaria a transmis marţi Turciei vecine să îşi oprească ofensiva militară din nord-estul Siriei, spunând că...89

16 oct 00:00MapamondMişcarea opozantului rus Navalnîi, vizată de percheziţii în mai multe oraşe pe întreg teritoriul Rusiei

Organizaţia anticorupţie a lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, a fost vizată marţi de...87

16 oct 00:00MapamondSpania: Noi mobilizări ale separatiştilor în Catalonia

Separatiştii catalani şi-au continuat marţi acţiunile pentru denunţarea condamnării liderilor lor la pedepse grele...96

16 oct 00:00MapamondÎn UE sosesc mai mulţi migranţi din Afganistan decât din Siria

Anul acesta, în Uniunea Europeană au intrat mai mulţi migranţi din Afganistan decât din Siria, arată date oficiale...94

16 oct 00:00MapamondMarea Britanie: Un bărbat care a intrat cu maşina în poliţişti la parlament a fost condamnat la detenţie pe viaţă

Un bărbat care a intrat intenţionat cu maşina în trecători şi poliţişti în apropierea parlamentului din Marea...90

16 oct 00:00MapamondPoliţia italiană a confiscat zeci de mii de pastile yaba, „drogul nebuniei“

Peste 31.000 de pastile de yaba, cunoscute ca 'drogul nebuniei', au fost confiscate într-o amplă operaţiune în...92

16 oct 00:00MapamondMexic: 14 poliţişti au fost ucişi într-o ambuscadă

Paisprezece poliţişti au fost ucişi luni într-o ambuscadă în statul Michoacan din vestul Mexicului, a anunţat...87

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2691

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3466

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...550

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...746

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1547

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...4932

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...959

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2154

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2678

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1058