REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° ConstanÈ›a Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° ConstanÈ›a MarÈ›i, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Sigourney Weaver, la cea de-a 40-a aniversare a lungmetrajului SF „Alien“: "Am crezut că este un film mic"

Sigourney Weaver, la cea de-a 40-a aniversare a lungmetrajului SF „Alien“: "Am crezut că este un film mic"

Replica API 25 mai 2019 | 00:00 429

Sigourney Weaver era o actriţă de teatru necunoscută, în vârstă de 28 de ani, atunci când a primit rolul lui Ellen Ripley în filmul SF cu elemente horror "Alien", regizat de Ridley Scott, devenit de atunci o producţie clasică a acestui gen cinematografic, informează Reuters.

Ellen Ripley, unica supravieţuitoare a atacurilor comise de reprezentanţii unei rase extraterestre care s-au infiltrat la bordul unei nave spaţiale cu echipaj uman, s-a dovedit a fi însă unul dintre cele mai puternice şi mai iubite personaje feminine din universul producţiilor SF, fiind celebrată de fanii acestora şi considerată o eroină dură şi cu o personalitate complexă. Însă iniţial, acest personaj a fost creat de scenarişti sub forma unui bărbat.

"Am crezut că este un film mic", a declarat actriţa Sigourney Weaver pentru Reuters înainte de cea de-a 40-a aniversare a lansării filmului. "Avea o distribuţie minusculă şi un strălucit regizor tânăr. Mi-a plăcut rolul ... nu m-am gândit că urma să îl joc pe Henry al V-lea, însă mi-am spus că pot să o joc pe Ripley", a adăugat ea.

Filmul prezintă povestea membrilor echipajului de pe nava spaţială Nostromo care ajung să lupte pentru vieţile lor după ce un extraterestru preia controlul asupra navei.

"Cred că în scenariul original, toate personajele erau bărbaţi. Atunci când au scris noul scenariul, au vorbit despre cine ar fi trebuit să fie supravieţuitorul. Şi eu cred că motivul pentru care au ales în cele din urmă ca Ripley să fie o femeie a fost faptul că în acea epocă nimeni nu s-ar fi gândit că o actriţă necunoscută urma să joace rolul unicului supravieţuitor", a dezvăluit Sigourney Weaver.

Cel mai faimos moment din acest film în rândul fanilor este scena "chestburster", în care un mic extraterestru erupe din cutia toracică a unui membru al echipajului, Gilbert Kane, interpretat de regretatul actor John Hurt.

Sigourney Weaver a spus că oroarea filmată în acele momente pe chipurile actorilor a fost reală.

"Nu ne venea să credem ceea ce vedeam. Părea atât de incredibil de organic. Aşadar, un mare bravo pentru echipa de efecte speciale!", a mai spus vedeta americană.

Filmul "Alien", care a beneficiat de o lansare limitată pe 25 mai 1979, a câştigat premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale. În 2002, a fost desemnat "important din punct de vedere cultural, istoric şi estetic" şi a fost inclus în Registrul Naţional al Filmului (National Film Registry) din Statele Unite, unde va fi păstrat pentru generaţiile viitoare.

Producţia iniţială a stat la baza lansării mai multor continuări - de tip sequel şi de tip prequel -, inclusiv a filmului "Aliens", intrat în cinematografe în 1986, care i-a adus actriţei Sigourney Weaver prima ei nominalizare la Oscar.

Pentru a marca a cea de-a 40-a aniversare a filmului "Alien", studioul 20th Century Fox a lansat o versiune remasterizată în 4K a acestei producţii cinematografice, în format Blu-ray.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920