REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Siguranța feroviară va fi afectată prin încetarea activității Autorității Feroviare Române

Siguranța feroviară va fi afectată prin încetarea activității Autorității Feroviare Române

Replica API 3 octombrie 2017 | 00:00 308

Lider sindical AFER:

Lider sindical AFER:

Peste 150 de angajați ai Autorității Feroviare Române, membri ai Sindicatului Feroviar AFER, protestează luni în fața Ministerului Transporturilor, aceștia fiind nemulțumiți de condițiile de salarizare, scrie Agerpres.

"Nu se poate continua cu asemenea salarii și o asemenea bătaie de joc. S-au redus salariile. După 40 de ani de muncă, salariații AFER au ajuns să primească 1.100 de lei, salariu net, motiv pentru care consider că siguranța feroviară va fi afectată prin încetarea activității Autorității Feroviare", a declarat, pentru AGERPRES, Alexa Ioneta, președintele Sindicatului Feroviar AFER.

Aceasta a afirmat că scăderile salariale au avut loc ca urmare a emiterii a cinci decizii de către noul director general al autorității.

"De luni de zile, de când avem un nou director general, angajații AFER lucrează într-un stres general, datorită faptului că acesta a emis cinci decizii, care mai de care mai controversate, prin care dorea — și în final a și reușit — să ne scadă salariile. Ultima decizie care a fost întocmită pe 6 septembrie este o decizie unilaterală, colectivă și generală. Pe lângă acest fapt, prin această decizie ne-au redus salariile retroactiv, adică începând cu luna august. Considerăm corect, conform Legii 5, respectiv Codul Muncii, să ni se fi întocmit acte adiționale la contractele individuale de muncă, nu să ni se ia o cotă din salarii, fără accept. În același timp, o considerăm o măsură ilegală", a spus Alexa Ioneta.

Liderul sindical a adăugat că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, "și-a exprimat dorința să participăm la o discuție".

"Ni s-a transmis, prin președintele Federației Mecanicilor de Locomotivă, că la ora 11:30 domnul ministru Răzvan Cuc și-a exprimat dorința să participăm la o discuție. Nu știu dacă se va respecta (ora — n. r.), având în vedere că de două luni am înaintat niște petiții, atât domnului ministru Cuc, președinților celor două Camere și prim ministrului României, prin care am prezentat situația în care se află AFER și, respectiv, salariații din AFER. Vreau să vă spun că de două luni nu am primit din partea acestora nicio reacție. Ce să înțelegem? Nu îi interesează? Suntem o autoritate? Nu reprezentăm nimic la nivel feroviar? Așteptăm niște răspunsuri din partea celor care ne conduc, atât pe linie administrativă, cât și politică. PSD, care guvernează în acest moment țara, ne-a promis, prin platforma electorală, un trai mai bun, salarii majorate, nicidecum salarii micșorate, situație în care ne aflăm noi, angajații AFER", a subliniat ea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De un sistem de pensii ca in Austria sau ca in America bazat pe contributii ca sa nu mai poata venii politicienii si sa pape banii strazii,unde poti vedea citi bani ai contribuit la pensii an de an si sa nu mai poata ei da ordonante aiurea cel putin in privat,macar copii nostrii sa aibe un viitor.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218