REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Silviu Ioan Wagner are soluţii privind rezolvarea problemelor tramei stradale

Silviu Ioan Wagner are soluţii privind rezolvarea problemelor tramei stradale

Replica API 8 mai 2012 | 00:00 150

Candidat la Consiliul Local Constanţa

Candidat la Consiliul Local Constanţa

Alegerile locale din iunie 2012 aduc sânge proaspăt în administraţia publică locală constănţeană. Aşa cum, potrivit Constituţiei României, orice cetăţean are dreptul de a alege şi de a fi ales, multe persoane s-au înscris în cursa electorală, atât pentru Primăria Constanţa, cât şi pentru Consiliul Local, Consiliul Judeţean şi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Printre candidaţii aspiranţi la o funcţie de consilier local se numără şi Silviu Ioan Wagner, director adjunct al societăţii petroliere Oil Terminal SA Constanţa.

Reporter: Ce v-a determinat să vă depuneţi candidatura pentru Consiliul Local Constanţa?

Silviu Ioan Wagner: După cum se ştie, eu am activat în politică încă de la începutul anilor 90, ceea ce nu consider că ar fi o situaţie de incompatibilitate vizavi de preocupările mele. Deci activez de mult în politică şi ceea ce mi-am dorit întotdeauna a fost să-mi las amprenta pe ceea ce se numeşte oraşul nostru, să pun umărul la ceea ce-şi doreşte fiecare cetăţean din Constanţa, să facă din oraşul acesta ceva mai bun pentru el şi pentru cei din jurul lui.

Rep: Care sunt obiectivele pe care le urmăriţi?

S.I.W: În campania mea pentru ocuparea acestui loc de consilier municipal am să vorbesc despre unele obiective a căror realizare o voi garanta. Nu sunt trecute în agenda de lucru, privindu-le pe cele pe care voi încerca să le rezolv, ci sunt lucruri pe care le voi rezolva. Mai întâi de toate mă refer la problema capacelor căminelor din trama stradală. Ştim cu toţii, mai ales conducătorii auto, ce probleme avem cu aceste guri de cămine de canalizare. Din informaţiile pe care le am, sunt în jur de 36 de mii la nivel de municipiu, ceea ce ar presupune o muncă enormă, mai ales din punct de vedere al timpului. Dar cred că odată demarată problema, cam în 3 ani de zile va fi şi rezolvată. Deţinem o anumită soluţie tehnică, deţinem şi fonduri pentru aşa ceva, aşa că o voi putea duce la îndeplinire. O altă problemă care are un mare impediment asupra vieţii de zi cu zi a constănţenilor o reprezintă găurile din asfalt. Nu spun că oraşul Constanţa nu ar avea străzi bune. Are străzi foarte bune, dar despre acele găuri care apar în mod absolut accidental, mai mult sau mai puţin, deţinem toată tehnologia şi oameni pregătiţi, este un contract cu o firmă britanică care ne-a cedat patentul acestei metode de rezolvare, metodă care înseamnă oprirea traficului pentru 25 de minute la o groapă de un metru pătrat, după care se reia în condiţii absolut normale, după numai 25 de minute. Acestea vor fi principalele 2 atuuri pe care mă voi baza în campanie. De asemenea, cred că este cazul ca, indiferent de coloratura politică, cred că e cazul ca toţi aceşti lideri din cadrul Consiliului Municipal să fie animaţi de ideea de a face ceva pentru oraş. Eu vreau să-mi leg numele de problemele pe care le au constănţenii şi de care se lovesc în fiecare zi. Sunt destule planuri în primărie care necesită oameni noi cu idei noi şi cu capacitate de îndeplinire a acestor planuri. Prin prisma activităţii de până acum, eu mă consider un om capabil să ducă la îndeplinire aceste proiecte, să ajute la ducerea la îndeplinire a acestor proiecte.

Rep: Care a fost motivul depunerii candidaturii ca independent?

S.I.W: Tocmai aceste lucruri pe care le-am explicat, capacitatea de a nu răspunde unor comandamente subiective trasate de diverse partide. Sunt independent, dar voi fi şi un aprig contestatar al abaterilor de la regulile de îmbunătăţire a oraşului. Acesta este motivul pentru care doresc să candidez ca independent.

Rep: Aveţi mulţi susţinători? Cam câţi, cu aproximaţie?

S.I.W: Nu pot spune că am 100 sau 100 de mii, dar vă pot spune că am destui susţinători care să mă îndreptăţească prin numărul lor să candidez. Ce va ieşi la final, vom vedea. Nu vă pot spune câţi am, dar am suficienţi ca să-mi încerc această şansă.

Rep: Spuneţi-ne care este poziţia dumneavoastră actuală, în cadrul societăţii Oil Terminal SA Constanţa.

S.I.W: În cadrul Societăţii Oil Terminal, în continuare lucrez la aceleaşi proiecte, dar de data aceasta nu lucrăm la modul că ducem în continuare nişte probleme grele în spate. Deja suntem la finalul acestor probleme, mai exact, avem un foarte important contract cu zona Golfului, s-a semnat şi parafat, recent, la Istanbul, o scrisoare de intenţie prin care Oil Terminal va primi, în următoarele 60 de zile cel mult, 160 de mii de tone de ţiţei, pe care îl va depozita şi manipula. Asta înseamnă undeva la 1.400.000 de dolari.

Rep: Aveţi un mesaj pentru constănţeni?

S.I.W: Să aibă încredere în mine, să fie convinşi toţi alegătorii că nu mă duc în administraţia publică doar de dragul de a mă numi consilier sau pentru alte avantaje, ci doresc numai să fac bine efectiv celor din jurul meu.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367