REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Silviu Wagner s-a apucat să astupe gropile din asfalt - VIDEO

Silviu Wagner s-a apucat să astupe gropile din asfalt - VIDEO

Replica API 21 mai 2012 | 00:00 171

Candidatul independent la Consiliul Local Constanţa,

Candidatul independent la Consiliul Local Constanţa,

Cum se pot astupa 2 gropi din asfalt, în numai o oră? Simplu, chemând echipa coordonată de Silviu Ioan Wagner, candidat independent la Consiliul Local Municipal. Ieri, în numai o oră, folosind o tehnologie "de import", din Marea Britanie, Wagner a astupat 2 gropi a câte un metru pătrat fiecare, după ce mai mulţi şoferi şi-au rupt maşinile în două, trecând zilnic peste ele. Astfel, folosind acea tehnologie britanică, fiecare groapă a fost remediată şi făcută "una cu asfaltul" în circa jumătate de oră, după care traficul s-a desfăşurat absolut normal. De precizat că la aceste lucrări au participat numai 3 muncitori.

Prima groapă remediată ieri se afla în Tomis Nord, undeva între aleea Hortensiei şi bulevardul Aurel Vlaicu. Prima dată a fost pregătit terenul, fiind stropit cu o substanţă specială pentru a se face priză, după care s-a turnat o parte din asfaltul pregătit special. Deasupra a fost aşezat un cuptor mobil, care a topit tot ce se afla sub el. După circa 20 de minute, timp în care temperatura acestuia s-a ridicat la circa 250 de grade, s-a turnat un al doilea strat de asfalt, care a fost lăsat puţin să "fuzioneze" cu primul strat, după care a fost nivelat cu un cilindru compactor de dimensiuni mici. În aproximativ 30 de minute, groapa nu mai exista, iar porţiunea de drum unde se afla aceasta a fost redată circulaţiei. Procedura a fost repetată în cartierul Poarta 6, unde, de asemenea, o groapă aflată într-o intersecţie destul de circulată, a fost desfiinţată. La faţa locului s-au adunat şi oamenii din zonă, care au fost surprinşi de această metodă benefică. "Echipele de asfaltare cu care ne-am obişnuit pierd mult timp, opresc traficul pe toată porţiunea de drum pentru cel puţin jumătate de zi, vin cu zeci de muncitori, iar în final costurile sunt destul de mari. Noi vă prezentăm o metodă de asfaltare mult mai ieftină, calitativă, rapidă şi cu muncitori mult mai puţini. Această aparatură va fi donată Primăriei Constanţa, iar oricine ne sesizează în legătură cu aceste gropi, echipa se va deplasa imediat şi în circa 30 de minute nu va mai fi nici o groapă. Ne-am propus să astupăm toate gropile din municipiu. Dacă rezolvăm măcar măcar 10 gropi într-o singură zi, înseamnă circa 300 de gropi pe lună, iar într-un an acestea nu vor mai exista", a declarat Wagner persoanelor venite la faţa locului, care au salutat iniţiativa independentului. E drept că printre cei curioşi care asistau se aflau şi persoane mai suspicioase, însă şi-au schimbat părerea după ce au văzut acele gropi astupate, din cauza cărora şi-au rupt telescoapele la maşini. "În perioada imediat următoare ne vom ocupa şi de gurile de canalizare care dau bătăi de cap atât şoferilor, cât şi pietonilor", a mai precizat Silviu Wagner.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108