REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° ConstanÈ›a Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° ConstanÈ›a Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Simona, față în față cu ISTORIA!

Simona, față în față cu ISTORIA!

Replica API 10 iunie 2017 | 00:00 223

Sportul românesc va fi conectat sâmbătă la două evenimente importante, meciul Simonei Halep și partida tricolorilor de la Varșovia, cu Polonia, din preliminariile C.M 2018. Tenisul va fi, începând cu ora 16.00 (Eurosport), măcar pentru câteva ore, sportul rege cel puțin pentru români, care vor fi cu siguranță suporterii Simonei, indiferent că se vor afla pe “Philippe Chatrier“ sau în fața televizorului.

Constănțeanca este în fața unei premiere în cariera sa, primul titlu de Grand Slam, dar totodată și a unei noi performanțe pe care tenisul feminin românesc nu l-a mai atins din 1978, de la succesul Virginiei Ruzici. Simona a fost aproape de trofeu și în 2014, dar s-a înclinat atunci, greu, în trei seturi, în fața Mariei Șarapova. De data aceasta pornește din postura de mare favorită în fața Jelenei Ostapenko, letona în vârstă de 20 de ani (nr: împliniți joi), fiind marea surpriză a actualei ediții.

Locul 47 mondial, Ostapenko nu a câștigat nici un titlu WTA în carieră, în palmaresul său figurând doar trei finale (Charleston - 2017, Doha - 2016 și Quebec City - 2015). Are un bilanț de 9-1 în ultimele zece partide pe zgură, suprafață pe care se simte foarte bine. Lovește foarte puternic, își asumă extrem de multe riscuri, mizând aproape mereu doar pe mingi decisive care să îi acopere un joc mai slab în defensivă. Ca și Simona, depune mult efort și reușește să acopere bine terenul, iar exuberanța de după calificarea în ultimul act la Paris îi poate oferi curajul abordării unui astfel de meci.

Cu siguranță că privirile vor fi asupra Simonei în acest meci, Ostapenko fiind apreciată indiferent de rezultatul finalei. Halep a evoluat în schimb cu presiunea rezultatului în fiecare partidă, indiferent de adversară fiind considerată favorită. A reușit să treacă peste această luptă mentală de fiecare dată, iar acest lucru cred că este marele său atu înaintea finalei. Dincolo de experiența superioară și de o putere de luptă formidabilă. Este în fața unei duble premiere, pentru că trofeul îi va aduce și primul loc mondial, performanță pe care nici o altă tenismană din România nu l-a mai reușit.

AMINTIRI NEPLÄ‚CUTE!

Va fi primul meci direct între Simona Halep și Jelena Ostapenko, însă cele două au evolua împreună într-un meci de dublu. Chiar în 2016, de ziua Simonei, la turneul de la Wuhan (China), când mingea trimisă de Jelena cu aproximativ 150km/h a lovit-o în cap pe Halep ! A fost singurul meci de dublu jucat îmreună...Au însă câteva lucruri în comun, ambele fiind jucătoare de mâna dreaptă și ambele o au ca model pe Serena Williams.

Simona abordează partida de sâmbătă cu un bilanț de 20 de victorii în ultimele 22 de partide disputate pe zgură (eșecuri în semifinale la Stuttgart și finală la Roma), sezon care a început odată cu meciurile din Fed Cup. Are 15 titluri WTA în palmares, dar și alte nouă finale pierdute. Câștigătoarea turneului de la Roland Garros este premiată cu 2,1 milioane de euro, în timp ce învinsa va rămâne cu “doar“ 1,060 milioane de euro. În cazul unui succes, Simona Halep va depăși 19 milioane de euro câștigați în carieră ! Hai Simona !

Sorin TEODOREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ta la oi, ma, parciule !
1
0
La o oae ce sai ceri,,,
1
1
jos cu oile la stana nu la tenis ma bucur ca a pierdut ma anbat de bucurie
5
1
Hai mokaneii haters, .muyutz
3
2
I se acorda prea multa atentie si credit acestei jucatoare mediocre de tenis!
6
1
Hai Letoniaaaaaa
4
3
Sa ii mancati cacatul!
1
8
Geo,tu esti ala care vomiti ca replica sa cenzureze comentariile injurioase la adresa lu halep!dar ca sa injuri tu pe altii iti convine,da,boratura din burta ma-tii ce esti?marsh in ma-ta pe unde ai iesit!
3
1
Foarte inteligent, incredibil chiar. Hai ca poti mai mult.
3
1
sa ii iau mortii in pla lu ala de la 00:38
1
4
credeam ca totusi mai avem un gram de decenta, de respect si o mandrie de a fi romani, din datorita penalilor ce guverneaza si sunt angajatii direct ai penalului dracnea, ci a cestor minunati spoertivi care au ajuns pe culmi datorita eforturilor lor si a implicarii financiare din partea familiilor. Bravo Simona, meriti tot respectul nostru si nu permite unor nulitati sa-ti foloseasca numele- face partedin programul de guvernare- serban nicolaie
7
2
Ea este bicolora nu tricolora. Culorile ei sunt verde,albastru. La olimpiada nu a vrut sa reprezinte Romania. Puteti sa o pupati in fund dar nu mai asociati numele ei cu Romania.
6
11
Hai Simona!!! Sper ca aceasta zi sa-ti aduca laurii gloriei si sa ajungi pe cea mai inalta treapta a sportului mondial.
8
11
Ati sters si comentariile celor care o laudau pe halep!? Si cat s-au chinuit berbecii sa le scrie si tot ei sa-si dea like-uri repetate sa creada prostii ca ia uite ce apreciati sunt ei ca scrie despre oaia nazdravana!
9
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218