REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Simona Halep a prezentat trofeul de la Wimbledon: „Mulțumesc, România! Vreau ca 1 milion de copii să meargă la tenis”. Peste 30.000 de fani au fost pe Arena Națională

Simona Halep a prezentat trofeul de la Wimbledon: „Mulțumesc, România! Vreau ca 1 milion de copii să meargă la tenis”. Peste 30.000 de fani au fost pe Arena Națională

Replica API 18 iulie 2019 | 00:00 389

Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) a fost ieri pe Arena Națională și le-a prezentat fanilor trofeul de la Wimbledon 2019.

30.000 de spectatori au fost la eveniment și au aclamat-o pe dubla câștigătoare de Grand Slam.

Simona Halep a ținut un discurs emoționant, în care le-a mulțumit apropiaților, și a analizat o parte din meci alături de Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis.

La final, Simona a declarat că speră ca performanța ei să inspire mai mulți copii și că își dorește ca aceștia să îi calce pe urme.

Simona Halep, campioana de la Wimbledon, a intrat pe scena de la Arena Națională, alături de Ion Țiriac, și a prezentat o replică a trofeului de la Wimbledon. Pe tunelul către teren, mai mulți campioni olimpici au ținut steaguri ale României. Printre ei se numără Marian Drăgulescu, Mihai Leu, Gabriela Szabo, Alina Dumitru, Marius Urzică.

„Acest trofeu este al nostru, al țării în primul rând. Este o seară foarte specială pentru mine. A fost și anul trecut, dar acum e mai specială. Să ne bucurăm și să ne gândim că mai pot exista astfel de zile”, au fost primele cuvinte ale Simonei Halep.

Fanii prezenți pe stadion au aplăudat-o frenetic și au început să-i strige numele.

Pe ecran au fost rulate mai multe mesaj de la personalități din sport, care nu au putut fi prezente la eveniment: Diana Bulimar, Marius Urzică, Mihai Leu, Gabi Szabo, Doina Melinte, Ionela Țărlea, Monica Roșu, Gică Popescu, Marian Drăgulescu, Paula Ivan, Alina dumitru și Ilie Năstase.

Andra a intrat pe scenă și cântă imnul României, „Deșteaptă-te, române”. Simona a cântat și ea imnul. „Simona, te iubesc! Mulțumesc că inspiri o generație întreagă de români”, i-a transmis artista Simonei.

„Aș spune că e seara voastră, nu doar a mea. Am fost inspirată de acești campioni care au venit aici. E o onoare să vă am alături de mine. Mă bucur să împart această bucurie cu toți oamenii care au venit să mă vădă.

O parte din trofeu o dedic mamei, a fost visul ei să-l câștig. Le mulțumesc părinților. Vreau să mulțumesc tuturor antrenorilor pe care i-am avut și doamnei Virginia Ruzici, care a fost o inspirație pentru mine. Îi mulțumesc lui Ilie Năstase, care ne-a făcut să iubim acest sport și îi mulțumesc lui Ion Țiriac. Mulțumesc României. Aici m-am născut și sper să trăiesc aici toată viața”, a declarat Simona Halep.

Simona a vorbit despre finală:

...înainte de meci: „Aveam emoții, eram intidimidată de eveniment. Dar eram lucidă și aveam încredere că pot face față acestui meci. Am vrut să intru prima, nu e nicio regulă. Coridorul până la teren poate fi intimidant. Nu m-am gândit la meci. M-am gândit că am echipamentul bun și că sunt gata să joc. Am avut emoții când am intrat pe teren”

...tragerea la sorți: „Am ales rachetele de pe monedă la tragere. Serena începe mereu încălzirea încet, nu-ți dă ritm. Aici m-am degajat și am zis că trebuie să-i arat că sunt gata de meci.”

...primul game „Știam unde va servi. Așa începe mereu. Dar nu am reușit să dau returul în teren. Mingea a venit puternic și aveam emoții. Nu știam cum va fi meciul. Am avut puțin stres. Știam că trebuie să stau aproape de linie și să lovesc apăsat. Break-ul mi-a dat încredere și am crezut că dacă am câștigat, pot să iau setul. Dar am avut și emoții la serviciu, că știam că Serena returnează bine”

...finalul setului: „Știam că dacă iau primul set, va însemna mult. Știam că dacă o domini pe Serena, nu mai are încredere așa mare. Am știut că fiecare punct e important. Nu țin minte primul punct de set. La a doua minge de set, am servit la corp”

...la pauza dintre seturi: „Am simțit mai multă încredere. Nu m-am gândit la victorie. Am zis că trebuie să uit ce s-a întâmplat și să joc la fel. Am luat de multe ori primul set cu ea și am pierdut. Când a început să ține și să se enerveze, am stat calmă și asta m-a ajutat”

...al doilea set: „La scorul de 2-2 a fost momentul important. Dacă-mi făcea break, se distanța și îmi era greu. Când ai un raliu cu Serena, trebuie să câștigi. Am crezut că dacă lovesc fără frică, nu cu frică așa cum am făcut cu Ostapenko în 2017, pot câștiga. Am lovit fără frică”

...înainte de ultimul game: „Am simțit că am 90% șanse să câștig. Aici aproape am crezut că voi câștiga meciul. Am servit foarte bine. Nu m-am gândit niciun moment pentru ce joc. Înainte de ultimul punct m-am uitat la dumneavoastră (n.r. Ion Țiriac)”

...finalul meciului: „Un vis devenit realitate! Am conștientizat că am câștigat Wimbledonul, ceea ce nici nu am visat”

„Le mulțumesc celor care au căzut pe gânduri după prestația mea din primele 6 luni ale anului. M-au motivat și mi-au arătat că trebuie să merg mai departe, să muncesc mai mult și să realizez ce nimeni nu și-a închipuit în țara asta.

Câștigând, cred că am inspirat mulți oameni. Când crezi în tine, ai o șansă mai mare să realizezi ce îți propui. Orice e posibil dacă credem în noi”, a adăugat Simona Halep.

„Vreau 1 milion de copii. Vreau să meargă la tenis și să fie campioni. Să venim pe acest stadion și să-i sărbătorim.

„Am un proiect cu Federația de Tenis. După US Open mergem în țară. Vrem să alegem mai mulți copii pe care să-i îndrumăm spre acest sport”- Simona Halep

„Vreau să vă mulțumesc pentru toată energia pozitivă pe care mi-o transmiteți. O simt la fiecare turneu. Este o bucurie că aveți venit să ne bucurăm împreună de trofeu. E extraordinar că îmi transmiteți bucurie.

Știu că avem nevoie de un model în viață. Cel mai important este să credem în noi. Dacă reușim să avem încredere în puterea noastră, putem face orice. Vă mulțumesc că ați fost alături de mine”, au fost ultimele cuvinte ale Simonei Halep.

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu fac o academie,un teren,nimic,bani aua,tintili mintili,zetili cu zetili,milionurili,primesc pomeni,masini,terenuri,deci am nu dau nimic dar primesc
3
0
Felicitari pentru rezultatat dar cum au putut campionii mondiali , europeni si olimpici sa stea drepti in fata ei? Tenisul este un sport al sponsorilor , se vehiculeaza bani grei si totusi unele tenismene vor bani de la stat?
1
0
Bhee la sutana
2
3
Un milion de copii sa-ti faci,oaie.
6
4
Felicitari Simona, muie Tiriac!
3
9
O labareala si un pupincurism tipice poporului roman! Pentru olimpicii romani nu v-ati dat peste cap sa-i primiti cum trebuie in tara insa pentru oaia mingiucara ati sarit ca prostii in cap!
9
10
Bravo Simona !
9
4
Brovo Simona te iubim fund bombat nu mai gasim,,am sa trag oaia de urechi sa vina cu botu in papusoi.harrrsti.
5
10
Bravo Simona, esti cea mai buna! Felicitari Simona! Multumim Simona!
14
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218