REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Simona Halep întărește incompabilitatea cu US Open: „E un pic prea mult pentru mine”

Simona Halep întărește incompabilitatea cu US Open: „E un pic prea mult pentru mine”

Replica API 26 august 2019 | 00:00 319

Simona Halep (27 de ani, 4 WTA), care debutează marți la US Open contra lui Nicole Gibbs (25 de ani, 135 WTA), a explicat din nou de ce ultimul turneu de Mare Șlem al anului nu i se potrivește prea bine.

Simona Halep - Nicole Gibbs, partida din primul tur de la US Open, se joacă marți, în jurul orei 20:30. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Eurosport

Între Simona Halep și US Open există o incompatibilitate. Cel puțin așa susține românca. Agitația, vacarmul, energia turneului nu se potrivesc cu firea introvertită a româncei.

„E un pic prea mult zgomot pentru mine, dar încep să mă obișnuiesc din ce în ce mai mult, încerc să mă adaptez la această atmosferă. Turneul e gălăgios, e diferit de toate celelalte, sunt oameni mulți peste tot. Îmi place, dar în calitate de spectator. Ca jucător e mai dificil pentru mine, trebuie să mai lucrez pentru a-mi îmbunătăți percepția”, a spus Simona Halep la conferința care precede ultimul turneu de Mare Șlem al anului.

„Nu poate fi mai rău”

US Open debutează luni, însă Halep va juca primul meci marți, pe arena „Louis Armstrong”, cea pe care anul trecut a fost învinsă la meciul de debut de Kaia Kanepi.

Adversara îi va fi Nicole Gibbs, venită din calificări, o jucătoare care a evoluat puțin în acest an pentru că a fost diagnosticată în luna aprilie cu cancer al glandelor salivare. A urmat tratamentul, iar acum americanca în vârstă de 26 de ani a revenit la tenis.

„Orice start la un turneu de Mare Șlem e dificil. Într-un fel e bine că nu am jucat prea multe meciuri înainte de US Open, dar pe de altă parte nivelul încrederii nu are cum să fie ridicat. Mă gândesc că nu poate să fie mai rău ca anul trecut sau ca acum doi ani, când am pierdut de fiecare dată în primul tur”, a explicat Simona.

Și chiar dacă simte că nu i se potrivește acest turneu, el este primul de Mare Șlem la care a ajuns în săptămâna a doua, în 2013, până în „optimi”. E adevărat și că acesta este singurul dintre cele patru la care până acum nu a atins finala, cel mai bun rezultat venind în 2015, semifinale.

„Provocarea cea mai mare pentru mine este să joc în această atmosferă. Se întâmplă multe lucruri în timpul punctului în tribune. Sper că într-o zi să pot ajunge să joc aici un meci complet relaxată!

Mă simt sănătoasă, puternică și proaspătă. E puțină presiune, dar nu mă gândesc prea mult la rezultat. Mi-am atins scopul în acest an, prin câștigarea trofeului de la Wimbledon, așa că am așteptări doar de la felul în care vreau să mă prezint pe teren, să mă bucur și să fiu relaxată

Sunt motivată să mai câștig și alte trofee de Mare Șlem. După Wimbledon, cred mai mult în mine și în capacitatea mea de a mă impune și în alte turnee de Grand Slam” - Simona Halep

Simona Halep la US Open

2010 turul 1

2011 turul 2

2012 turul 2

2013 optimi

2014 turul 3

2015 semifinale

2016 sferturi

2017 turul 1

2018 turul 1

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rusine pt comentarii Serena se lasa batuta de Simona? Va rog respectati valoarea Succes Simona
2
1
Face-ti va rog liniste ca o deranjeaza pe Simo---
2
2
poate reuseste taticul Tiriac sa faca iar un blat cal a Wimbledon.
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367