REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Simona Halep se chinuie să obţină autorizaţie pentru investiţia de pe strada Oneşti

Simona Halep se chinuie să obţină autorizaţie pentru investiţia de pe strada Oneşti

Replica API 16 decembrie 2016 | 00:06 250

Constanţa: mai multe proiecte imobiliare, respinse de comisia de urbanism

Constanţa: mai multe proiecte imobiliare, respinse de comisia de urbanism

Simona Halep

Comisia de urbanism a Primăriei Constanţa eliberează constant autorizaţii de construire şi certificate de urbanism pentru diferite investiţii. Astfel, cei care deţin un teren şi doresc să construiască ceva pe el fac demersuri către Primărie, unde solicită certificat de urbanism. Însă, dacă înainte autorizaţiile se dădeau fără prea multe discuţii, acum apar şi solicitări care sunt respinse. Menţionăm că peste câteva zile, comisia de urbanism se va întruni din nou petru a aviza 11 solicitări.

Câteva solicitări care au fost respinse recent au fost făcute publice. Printre acestea se numără terenuri care sunt situate în Satul de Vacanţă sau staţiunea Mamaia. Una dintre solicitările respinse este cea iniţiată de Solg-Com SRL, care se referă la un teren în Luna Parc, unde societatea dorea să amenajeze o parcare auto. Solicitarea a fost respinsă, pe motiv că nu se acceptă schimbarea funcţiunii din spaţiu verde în parcare. Un alt certificat de urbanism respins a fost cel iniţiat chiar de municipiul Constanţa, cel mai probabil la solicitarea unui investitor, care dorea să cumpere un teren de 27 mp în staţiunea Mamaia, lângă spălătoria Histria. Acesta a fost respins, pe motiv că nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate pentru staţiune.

O altă solicitare respinsă a fost cea iniţiată de Mamaia Resort Hotels SRL, pentru un teren în imediata apropiere a hotelului Jupiter Junona, actualul Golden Tulip. Investitorii doreau începerii unei noi construcţii în zona de nord a staţiunii Mamaia, un imobil cu parter şi 11 etaje, cu funcţiunea de apart-hotel. Urbaniştii Primăriei Constanţa au respins solicitarea motivând că nu se acceptă schimbarea funcţiunii din spaţiu verde în apart-hotel, conform înscrisurilor din cartea funcară nr. 201226/2016.

O nouă şedinţă a comisiei de urbanism

Menţionăm că în data de 20 decembrie a.c., comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului se va întruni pentru a discuta mai multe proiecte imobiliare. Se vor dezbate 11 solicitări, unele fiind reluări ale unor discuţii care au mai avut loc, de la înfiinţarea organismului, în luna octombrie. Printre solicitările ce se vor dezbate este şi cea a tenismenei Simonei Halep. Aceasta a formulat o solicitare de avizare a unui PUZ, dar până la acest moment nu a reuşit să convingă. Tenismena doreşte să ridice pe strada Oneşti un bloc cu trei etaje, într-un cartier de case.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218