REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Simonis: Fac apel la PNL şi la Ludovic Orban să dea OUG pentru impozitarea pensiilor speciale

Simonis: Fac apel la PNL şi la Ludovic Orban să dea OUG pentru impozitarea pensiilor speciale

Replica API 26 mai 2020 | 00:00 1164

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat, luni, referitor la anunţul PNL privind depunerea unui proiect care prevede eliminarea pensiilor speciale, că este "un întreg concurs de populism" între grupurile parlamentare şi a făcut un apel la Guvern să dea o ordonanţă de urgenţă pe tema impozitării acestor pensii pentru "a nu se prelungi la nesfârşit" această dezbatere.

Alfred Simonis

"Am văzut un întreg concurs de populism între toate grupurile parlamentare, care depun mai multe iniţiative de eliminare. Avem câteva decizii al CCR care spun foarte clar că pensiile speciale nu pot fi eliminate. Singura soluţie este impozitarea acestora. De aceea, fac din nou apel la toate grupurile parlamentare să ne punem la masă, să discutăm despre o impozitare drastică, de peste 90 la sută, a acestor pensii speciale pentru a rezolva problema, pentru că, altfel, prin iniţiative neconstituţionale nu facem altceva decât să dăm senzaţia oamenilor că ne luptăm cu aceste pensii speciale şi nu rezolvăm niciodată problema", a spus Simonis.

El a adăugat că dacă Guvernul va da o ordonanţă pe această temă, nu se va mai prelungi la nesfârşit dezbaterea.

"Fac apel la cei de la PNL şi la Ludovic Orban: Guvernul are un instrument foarte clar prin care poate elimina deîndată pensiile speciale, le poate impozita cu procentul pe care îl consideră oportun şi acest mecanism nu conferă posibilitatea niciunui grup parlamentar de a ataca la CCR - şi anume ordonanţa de urgenţă. Dacă cei de la PNL, care au promis în campania electorală că timp de 30 de zile când vor prelua guvernarea vor elimina pensiile speciale, doresc acest lucru, pot în seara aceasta, mâine dimineaţă să emită o ordonanţă de urgenţă pentru impozitarea cu peste 90 la sută a pensiilor speciale", a menţionat deputatul PSD, scrie Agerpres.

Dacă Guvernul nu va rezolva această situaţie, arată el, îi va invita pe liderii grupurilor parlamentare pentru a discuta o soluţie concretă pentru impozitarea pensiilor speciale.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat luni că a depus la Parlament un proiect de lege privind abrogarea dispoziţiilor capitolului XI din Legea nr. 96 din 21 aprilie 2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor, prevederi referitoare la pensiile speciale, în acord cu observaţiile Curţii Constituţionale.

Capitolul XI din Legea 96/206 se referă la condiţiile în care deputaţii şi senatorii primesc indemnizaţia pentru limita de vârstă.

"Este un proiect simplu, care ţine cont de recomandările CCR şi în care practic abrogăm, aşa cum ne cere Curtea, capitolul XI - indemnizaţia pentru limita de vârstă - şi articolele 49 şi 50 din statutul senatorilor şi deputaţilor. Proiectul nostru de lege cuprinde toate observaţiile emise de CCR pe acest subiect. Din punctul nostru de vedere, nu vor mai avea motiv să respingă sau să declare neconstituţional un proiect de lege care este făcut în baza solicitărilor celor de la CCR", a declarat Roman la Parlament.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toate pensiile speciale si nesimtite.
1
1
nu stii cum sa faci sa te intorci la Oswiecim
3
0
Nu micsorati si nu plafonati nimic! Mariti, in timp rezonabil, toate salariile la peste 5000 lei si pensiile la peste 4000 lei. Sa ne schimbam mentalitatea, sa cerem mariri, nu scaderi!
4
4
Nici acum nu ti ai dat seama ca PNL E DEFAPT ...PDL ?!?!?! ???...A normal e ca un partid de ...stanga cere ce a ce ar fi trebuit sa faca...PDL PNL CIUMA ..
2
3
Fac apel OUT!
2
2
Guvernatilor, parca sunteti surzi si orbi : nu vedeti, nu auziti cum electoratul cere de ani de zile anularea tuturor pensiilor speciale, anularea indemnizatiilor revolutionarilor, deportatilor, etc., plafonarea salariilor nete la 5.000 de lei si a pensiilor la 4.000 lei ? Nu reduceti in masa salariile celor care muncesc cinstit. Va pierdeti electoratul si dispareti ca partid politic la fel cum s-a intamplat cu Partidul Democrat. Faceti ce va cer alegatorii.
6
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218