REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Simpozionul “Marea Unire – simbolismul centenarului” a reunit lumea intelectuală la Universitatea “Andrei Şaguna”

Simpozionul “Marea Unire – simbolismul centenarului” a reunit lumea intelectuală la Universitatea “Andrei Şaguna”

Replica API 28 aprilie 2018 | 01:32 300

Studenţi, profesori şi personalităţi ale lumii academice din Constanţa au participat, vineri după-amiază la simpozionul organizat de Universitatea „Andrei Şaguna” şi Ordinul Arhitecţilor din România, filiala Dobrogea, intitulat „Marea Unire – simbolismul centenarului”. În cadrul evenimentului au luat cuvântul acad. Alexandru Surdu, vicepreşedinte al Academiei Române, prof. ing. Nicolae Noica, vicepreşedinte al Fundaţiei Academia Civică, prof. univ. dr. Ioan Scurtu, membru titular al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

În cuvântarea sa, acad. Alexandru Surdu a punctat necesitatea susţinerii şi comunităţilor de români din arealul învecinat graniţelor ţării, care riscă să se disipeze. „Noi sărbătorim Centenarul Marii Uniri, dar şi România trebuie să aibă o politică în direcţia susţinerii românilor din afara graniţei”, a arătat academicianul.

La rândul său, prof. ing. Nicolae Noica a subliniat necesitatea cunoaşterii istoriei, pentru a putea construi un viitor solid, dând exemplu activitatea profilică a lui academicianului Anghel Saligny, inginer constructor şi cel care a realizat podul de la Cernavodă, care-i poartă numele, şi care, în urmă cu o sută de ani, din funcţia de ministru al Lucrărilor Publice, contribuia la realizarea a mii de construcţii în ţara noastră.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218