REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Simptomele de cancer pe care nimeni nu ar trebui să le ignore vreodată

Simptomele de cancer pe care nimeni nu ar trebui să le ignore vreodată

Replica API 24 mai 2022 | 00:00 725

În ultimii ani, statisticile privind cazurile de cancer înregistrate la nivel mondial sunt tot mai îngrijorătoare. Așa că este imperativ ca orice persoană care are simptome pe care nu și le poate explica să meargă de urgență la un consult medical.

E știut deja că, dacă este depistat timpuriu, cancerul poate fi tratat. Iată însă câteva din simptomele care ar putea să vă atragă atenția asupra pericolului de a avea cancer.

Pierderea bruscă de kilograme

Ar trebui să te trimită la medic faptul că ai pierdut kilograme serioase (mai mult de 10% din greutatea inițială) într-un timp scurt și mai ales fără să fi ținut vreo dietă în acest sens. Această slăbire nu ar trebui trecută cu vederea, chiar dacă sunteți supraponderali, iar acest lucru vi se poate părea un lucru bun. În final medicul va putea spune dacă aveți motive de îngrijorarea și asta în urma unor teste specifice, scrie antena3.ro.

Durere persistentă

Dacă simți dureri persistente, indiferent de partea corpului, care nu pot fi explicate, e momentul să mergi la medic. E vorba mai ales de dureri înăbușite sau de profunzime, care vă dau impresia că un organ intern este afectat. Țineți cont că un cancer se dezvoltă pe organe, presează pe acestea și astfel corpul trimite mesaje de alarmă către creier.

Ganglioni limfatici măriți

Dacă vreunul din ganglionii limfatici din orice parte a corpului, fie gât, subraț, picior sau mâini se inflamează și devin dureroși este cazul să apelați la medicul specialist. În cazul cancerelor, de obicei, acești ganglioni devin repede calzi, iar zona se înroșește. Nu așteptați ca problema să se rezolve de la sine.

Febră

Un al semnal de alarmă poate fi febra. În caz că nu știați, majoritatea cancerelor provoacă febră, însă din cauză că febra este provocată și de o serie de alte boli, de multe ori cancerele sunt foarte greu de detectat. Deci, dacă observați o temperatura corpului nefiresc de mare, pentru mai mult de o săptămână, fără să aveți vreo altă afecțiune, adresați-vă medicului specialist.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218