REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Simulare de incendiu la un hotel din staţiunea Mamaia

Simulare de incendiu la un hotel din staţiunea Mamaia

Replica API 2 aprilie 2014 | 00:00 351

Sirenele au început să sune în jurul după-amiezii. Angajaţii unităţii de cazare, dar şi muncitorii unei firme din Buzău, au fost evacuaţi de urgenţă dintr-un hotel din Mamaia, după ce doi copii, aflaţi singuri în cameră, au lăsat o eşarfă pe veioza aprinsă, moment în care a izbucnit un incendiu. Din fericire, acesta este doar scenariul unui exerciţiu desfăşurat de pompierii constănţeni, împreună cu Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean "Mihail Kogălniceanu" Constanţa.

La orele 13.02, recepţia centrală de semnalizare alarmare incendii a indicat prezenţa incendiului, fiind identificată camera afectată. Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" Constanţa a fost anunţat imediat prin Sistemul Naţional Unic pentru Apel de Urgenţă 112 de către personalul de la recepţia hotelului de producerea incendiului la etajul III şi existenţa unor victime în zona afectată. Dispeceratul a transmis nota de anunţare la Detaşamentele de Pompieri Constanţa Oraş şi Constanţa Palas. După câteva minute, au sosit la locul evenimentului primele echipaje de la Detaşamentul de Pompieri Constanţa Oraş. Imediat, s-au executat manevrele de salvare cu nacela, pentru a salva mai multe victime aflate la etajul unde a avut loc incendiul. Alte două victime aveau nevoie de ajutor la terasa hotelului, după ce au fost nevoite să sară de la etaj pentru a-şi salva viaţa. În timp ce pompierii desfăşurau acţiuni de evacuare a persoanelor aflate în incinta hotelului, doi dintre părinţii care au lăsat copiii nesupravegheaţi nu au ţinut seamă de pericolul la care se expun, au neglijat toate avertismentele şi recomandările echipelor de intervenţie, intrând în hotel. Copiii au fost găsiţi de angajatele unităţii de cazare, pompierii intervenind, din nou, cu nacela, pentru a-i salva. Între timp, la ieşirea din parcarea subterană a hotelului, un şofer panicat dorind să părăsească zona, a efectuat o manevră greşită, producând un eveniment rutier. Conducatorul auto şi-a pierdut cunoştinţa. La scurt timp, în compartimentul motor a izbucnit un incendiu, însă a fost stins de urgenţă de pompieri. Nu vă alarmaţi, totul a fost doar un exerciţiu, pentru ca angajaţii unităţilor de cazare să fie pregătite în cazul unei situaţii reale.

"Realizăm periodic astfel de exerciţii, tocmai pentru a ne menţine calitatea de intrvenţie la un nivel ridicat. Ne-am bucurat de sprijinul unităţii hotelierii care a reuşit să asigure baza materială pentru simularea momentelor cât mai aproape de realitate", a declarat Vlăduţ Ion, prim adjunct al şefului Inpectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea".

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614