REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Sinceritate de campanie: primarul Constanţei îşi ia ceas de pe net, la ofertă şi haine de pe variantă

Sinceritate de campanie: primarul Constanţei îşi ia ceas de pe net, la ofertă şi haine de pe variantă

Replica API 16 martie 2016 | 23:18 214

Când o să vrea să fie bogat, cică se retrage

Când o să vrea să fie bogat, cică se retrage

Decebal Făgădău

Orice campanie electorală prilejuieşte chiloţăreală publică a tot felul de futilităţi care în restul timpului nu interesează pe nimeni. Pentru că oricum n-ar avea absolut nici o importanţă de unde şi cum se îmbracă un primar, atâta timp cât îşi face treaba, dar presiunea electorală mai rupe din ochii sitei prin care media filtrează interesul public real.

Aşa am fost nevoiţi ieri să-l aflăm pe Făgădău cel purtător de ţoale şi accesorii, într-o stânjenitoare aducere aminte (pentru „model” şi unii din sală) a predecesorului său, un răsfăţat al podiumurilor de modă şi al hipsterilor din zona glamour a societăţii. Şi, uite aşa, de la discuţii despre vorbe cu ceasuri şi bulendre de mii şi zeci de mii de euro, aruncate de netoţi pe piaţa de campanie, Făgădău mai avea puţin şi-şi scotea şi chiloţii pentru a demonstra boborului cât de sărac şi cinstit e.

Măcar, acum suntem pe deplin liniştiţi şi lămuriţi asupra competenţelor sale profesionale: ceasul de la mână nu e de lux, ci doar fură ochii şi e luat de pe net, la ofertă, iar sacoul nu bate nici pe departe mia de euroi, cum spumegă pizmaşii, ba chiar e luat de pe variantă. Primarul interimar care candidează pentru un post de „plin” a dezvăluit că ceasul Maurice Lacroix pe care îl poartă e un quartz cu baterii şi alarmă, „care arată mult mai scump decât e în realitate”.

„Îl găsiţi pe net, la câteva sute de dolari, până în 500, iar când l-am luat eu l-am prins şi la promoţie. Are şi alarmă, mă trezeşte dimineaţa”, a început Făgădău prezentarea portului său popular, ca pe vremea „Tezaurului Folcloric”. A trecut apoi la sacou, după o scurtă lămurire: de batista înfoiată din buzunarul de la piept habar nu ştie, întrucât se ocupă soţia. Haina în discuţie, o chestie cu mâneci pentru cunoscători, nu e fiţă de firmă de 1.000 de euro, cum se speria cineva.

E făcut la Niss Mode, un producător de haine din Constamţa, cu sediul undeva pe varianta oraşului. Şi sacoul de pe el, şi „cel cu cuc”, pe care urma să pună stema Constanţei, au fost făcute la comandă şi costă între 400 şi 600 lei, în timp ce un costum întreg e între 1.000 şi 1.200 lei. Context în care Făgădău ne explică ce „moşnegos” e el, pentru că nu-i plac schimbările, dând ca exemplu frizerul la care s-a tuns timp ce 16 ani ani până a fost nevoit să-l schimbe. „Când mă veţi vedea în sacou de 1.000 de euro, o să apară şi în declaraţia de avere, pentru că ceva aşa de valoros trebuie declarat sau nu o să mai fiu în administraţia publică, pentru că dacă vreau să mă îmbogăţesc o să plec de aici”, şi-a încheiat Făgădău prezentarea, în aşteptarea votului juriului, de pe 5 iunie.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218