REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

SINCRONIC - expoziție unică la Cazinoul din Constanța

SINCRONIC - expoziție unică la Cazinoul din Constanța

Replica API 22 octombrie 2016 | 00:09 239

Expoziție inedită la Cazinoul din Constanța. Monumentul istoric este gazda unui moment artistic unic dedicat constănțenilor iubitori de frumos. „Sincronic” – practici colaborative în arta contemporană reunește artiști din Constanța, Deva și București într-un cadru unic. Printre expozanți, se numără Georgiana Cozma, Lucian Țăran, Gheorghe Fărcașiu, Oana Florică, Liliana Marin, Elena Ilash, Iulian Vîrtopeanu, Simona Antoniu, Vasile Filip, Iliya Yancov, Matei Dumitrescu. Vernisajul a avut loc vineri, 21 octombrie, de la ora 18:00, precedată de o conferință de presă de la ora 17:00, unde artiștii au motivat alegerea locației, dar au spus și povestea sculpturilor. Expoziția va fi accesibilă publicului în perioada 21-23 octombrie.

Arta ceramică este una apreciată foarte mult de artiști, iar pentru ei aceasta expoziție a fost mai mult decât o provocare, ci, mai degrabă, o abordare unică a frumosului, după cum spuneau în cadrul conferinței de presă.

Oamenii sunt invitați să participe la un „traseu” al expoziției. Ei vor putea admira lucrările, unde au o pereche de căști și un mp3 la care trebuie să asculte poveștile artiștilor pe care nu îi cunosc, să parcurgă fiecare lucrare în parte și să asculte înregistrările, iar apoi, în camera alăturată, vor putea urmări un filmuleț pe peretele Cazinoului, cu procesul de lucru, unde doar atunci vor putea cunoaște artiștii în carne și oase.

„Este o expoziție foarte serioasă. Sunt ultimul din acest grup pe care ar trebui să întrebați de artă abstractă. Eu fac o artă puțin mai concretă. O să vedeți. Aș fi făcut cu totul altceva, dar se potrivește cu atmosfera. Am intrat într-o poveste, care este Cazinoul, un obiectiv care spune extraordinar de mult. Are o arhitectură superbă din exterior. Este gândit de un profesionist. Lucrările mele au o legătură cu marea. Vă pot desconspira o singură lucrare – „Undița”. Restul, plecând de acolo, vă las să descoperiți”, a declarat artistul Lucian Țăran.

Expoziția s-a realizat cu sprijinul Asociației UMA ED România, Primăria Municipiului Constanța, Universitatea „Ovidius” Constanța, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Uniunea Artiștilor Plastici - filiala Constanța, Uniunea Artiștilor Plastici - Filiala Deva, Art Safari, Art Time, Bogos Film, prin co-finanțarea Administrației Fondului Cultural Național.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218