REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sindicaliştii de la Şantierul Mangalia anunţă PROTESTE! Le expiră contractul colectiv de muncă

Sindicaliştii de la Şantierul Mangalia anunţă PROTESTE! Le expiră contractul colectiv de muncă

Replica API 24 mai 2018 | 00:00 246

Nu se mai poate! Vă bateţi joc de ei?

Nu se mai poate! Vă bateţi joc de ei?

Sindicatul Liber Navalistul a transmis un mesaj dur, prin care anunță organizarea unor proteste dacă nu sunt îndeplinite niște cereri cruciale. Cel mai important aspect este că dacă nu vor fi finalizate negocierea și semnarea contractelor cu Damen, oamenii vor ieși în semn de protest în stradă. Mai mult, contractul colectiv de muncă expiră la data de 25 mai, deci acela va fi și termenul limită.

Surse din cadrul șantierului au precizat pentru cotidianul „Replica de Constanța” că la data de 4 iunie ar urma să fie organizat protestul dacă nu se rezolvă situația actuală de pe șantier.

„Sindicatul Liber Navalistul, gata de noi proteste dacă până pe 25 mai nu se încheie noul contract de societate între SN 2 Mai și Damen!

Având în vedere că:

- Actuala conducere a societății nu și-a exprimat niciun punct de vedere față de articolele rămase pentru rediscutare din cadrul contractului colectiv de muncă, referitoare la creșterile salariale, care nu s-au mai realizat de 3 ani, pe 25 mai 2018 se încheie perioada de negociere colectivă ce a fost amânată în mod repetat;

- Nu a fost finalizat noul contract de societate mixtă între Șantierul Naval 2 Mai SA și Grupul Damen, deși la protestul din 22 martie a.c., ce a avut loc în fața Ministerului Economiei, ni s-a comunicat că se va finaliza contractul de societate în luna aprilie 2018, termen ce a fost depășit;

- Situația Șantierului Naval din Mangalia (DMHI) a rămas incertă și ambiguă,

Ne exprimăm indignarea față de tergiversarea negocierilor pentru contractul colectiv de muncă la nivel de unitate și în măsura în care societatea nu va exprima o ofertă clară de creștere salarială, vom fi nevoiți ca la finalul perioadei convenite pentru desfășurarea negocierilor să declanșăm acțiuni de protest.

Ulterior vom comunica informatii suplimentare referitoare la acest demers”, au transmis sindicaliștii.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce pula mea sa mai marea sca salariile acum cand nu mai sant vapoare oameni sa facut toti bulangii da maistri de muncitori siau batut joc muncitori a tinut santieru cine pula mea muncea pisati de maistri
2
0
Au ramas toti lingaii pe acolo, toti sugacii infecti ! Nu toti, sunt si oameni care din diverse motive raman, dar si idioti care lar randul lor si-au batut joc de oameni!
3
1
Oamenii capabili au plecat si au ramas prostii. Cei care au p..at c.r de coreeni, au ramas sa p.pe si de olandezi. Tot ei vor conduce si pt restul tot rau va fi.
5
0
multumim dlui griguta pentru aportul important adus acestui dezastru
4
0
Sindicalistii trebuia sa obtina crestere de salariu acum vreo 3-4 ani cant era santierul plin de vapoare.....
6
0
ca o sa vedeti voi care este treaba si cu olandezii ,jidanii Europei.
6
0
Imbecilii din birou iti dau tie de munca , ca tu esti re tar dat si nu stii decat sa ciocanesti .
3
2
Da! Santieru a pierdut multi oameni capabili.Ai ramas fie oameni cu anumite varste, care nu au de ce sa mai plece, si imbecili din birouri care in alta parte nu s-ar descurca.Mare pacat !
4
3
Baietii buni,capabili au.plecat
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367