REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Sindicaliştii din Poliţie, în continuare nervoşi că ar putea trece la autorităţile locale

Sindicaliştii din Poliţie, în continuare nervoşi că ar putea trece la autorităţile locale

Replica API 8 octombrie 2013 | 00:00 129

Ponta îi linişteşte: Proiectul va deveni realitate peste câţiva ani, nu acum

Ponta îi linişteşte: Proiectul va deveni realitate peste câţiva ani, nu acum

Spiritele continuă să fie încinse cu privire la iniţiativa vicepremierului Liviu Dragnea, de trecere a unor structuri ale Poliţiei Române în subordinea autorităţilor locale. Oamenii legii nu sunt de acord, ameninţând chiar cu proteste. În plus, aceştia au trimis o adresă către premierul Victor Ponta.

"Noi, poliţiştii, am înţeles din spusele dumneavoastră că doriţi politizarea Poliţiei Române până la agenţii de poliţie din stradă pe care vreţi să-i aruncaţi în subordinea primarilor. Am spus aruncaţi pentru că aţi decis dictatorial transferul acestor poliţişti fără să ţineţi cont de opiniile noastre şi de consecinţele dezastruoase ce s-ar produce dacă planul dvs. va fi dus la îndeplinire. Ar trebui să vă fie ruşine că v-aţi gândit la această manevră pur politică, făcută doar pentru interesul partidului dvv. şi a intereselor personale ale primarilor!", se arată pe site-ul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie. De asemenea, agenţii de poliţie au întrebat dacă se doreşte "oficializarea şi accentuarea sclaviei politice în Poliţia Română". "Vă înştiinţăm public că veţi întâmpina rezistenţă din partea noastră deoarece noi am depus un jurământ în care spuneam că vom fi doar în slujba cetăţeanului.Şefii din poliţie, în multe cazuri, sunt deja numiţi politic iar de peste 20 de ani niciun politician nu a mişcat un deget pentru o reformă corectă în acest sistem putred şi corupt. Nu este normal să hotărâţi aşa, de unul singur, pardon, consiliat de domnul Dragnea, măcelărirea Poliţiei Române, fără a exista un studiu de impact şi un fundament real. Vă doriţi o poliţie slabă? Vreţi ca poliţiştii din stradă, cei văzuţi de cetăţean, care trebuie să-l facă să se simtă în siguranţă pe străzi, să fie subjugaţi politic de primarii care abia aşteaptă să aibă şi controlul nostru, pentru că "poliţii" particulare le-aţi înfiinţat deja prin lege? Prin acest transfer de poliţişti nu se urmăreşte decât o politizare mai aprigă a sistemului şi crearea de pârghii de control ale primarilor asupra poliţiştilor", se mai arată pe site-ul SNAP. Ca răspuns la aceste frământări ale poliţiştilor, facem precizarea că premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa USL, că Poliţia Rutieră nu va merge către autorităţile locale, cel puţin o perioadă de câţiva ani de acum încolo, el arătând că această instituţie va rămâne în sistem centralizat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614