REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Sindicaliştii din Port pun tunurile pe Popa: directorul e urmărit penal

Sindicaliştii din Port pun tunurile pe Popa: directorul e urmărit penal

Replica API 6 martie 2012 | 00:00 128

Continuă protestele la CN APMC

Continuă protestele la CN APMC

Directorul general al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, Andrei Popa, refuză să discute cu presa, indiferent de acuzaţiile care i se aduc în aceste zile. Iar adevărul este că sindicaliştii din port s-au pus cu tunurile pe el, readucând în atenţia opiniei publice nu doar motivele pentru care în aceste zile portuarii protestează, dar şi faptul că Andrei Popa este cercetat în câteva dosare.

Angajaţii CN APMC au continuat protestele, ei susţinând că Andrei Popa comite abuzuri atunci când vine vorba despre drepturile salariale şi concediile subalternilor, că terorizează personalul şi că a impus o taxă aberantă de acces în incinta portului. La un moment dat, Andrei Popa declara că taxă de acces pentru maşini a existat dintotdeauna; la fel, a explicat şi cum stau lucrurile în privinţa concediilor. Ulterior, nu a mai putut fi contactat, deşi protestele au continuat, ba mai mult, lideri de sindicat precum Petre Costel au readus în atenţie perioada în care Andrei Popa s-a aflat la conducerea unei societăţi care îşi desfăşoară activitatea în port: Minmetal. Este vorba despre episodul de cenzură de la Minmetal, în urma căruia directorul Popa, împreună cu şase foşti colegi au fost reclamaţi, împotriva lor începând urmărirea penală pentru amestec ilegal în activitatea sindicală, cu încălcarea legislaţiei muncii. "Am solicitat să avem discuţii cu directorul CN APMC, încă de când au început protestele, dar nu ne-a răspuns nici până acum. Am făcut adrese în atenţia ministrului de resort şi a premierului, la acea dată Anca Boagiu, respectiv Emil Boc. Ne-am bazat pe declaraţii ale liderilor PDL, partid aflat la guvernare, că oamenii împotriva cărora începe urmărirea penală nu vor fi toleraţi la conducerea unor instituţii ale statului", ne-au declarat sindicaliştii. Cum nici la adresele înaintate lui Emil Boc şi Anca Boagiu nu au primit răspunsuri, sindicaliştii din port anunţă că vor cere de la Primăria Constanţa să le fie prelungite autorizaţiile de protest şi că vor reclama "abuzurile" lui Andrei Popa şi actualului ministru al Transporturilor, respectiv premierului Mihai Răzvan Ungureanu.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102