REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Sindicaliştii i-au scris lui Iohannis: vor demiterea conducerii Portului Constanţa!

Sindicaliştii i-au scris lui Iohannis: vor demiterea conducerii Portului Constanţa!

Replica API 25 august 2015 | 00:00 103

Protest public

Protest public

Organizaţia Patronală Operatorul Portuar, împreună cu Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare (FNSP) solicită luarea de măsuri urgente în vederea demiterii Consiliului de Administraţie al CN APMC SA şi a conducerii executive, ca urmare a apariţiei în spaţiul public a mai multor dovezi concrete privind managementul defectuos practicat de actuala conducere a companiei.

În acest sens, FNSP s-a adresat preşedintelui României, Klaus Iohannis, prin intermediul unei scrisori deschise, transmiţând alăturat şi concluziile Raportului Corpului de Control al Ministrului Transporturilor nr. 23796/27.06.2013, Concluziile raportului Curtii de Conturi nr. 7879/485/03.03.2014 si cele ale Raportului Corpului de Control al Ministrului Transporturilor nr. 22539/09.06.2015.

„Vă solicitam în mod public ca, în virtutea funcţiei pe care o deţineţi, să luaţi măsuri urgente în vederea demiterii Consiliului de Administraţie al CN APM SA şi a conducerii executive, motivat de dovezile concrete privind managementul dezastruos practicat de actuala conducere a companiei. (…) Problemele grave sesizate de noi de-a lungul timpului, fie individual - de către fiecare operator portuar în parte - precum şi în nume colectiv - de către organizaţia noastră -, s-au confirmat în totalitate.

Actualul Consiliu de Administraţie, în conivenţă cu conducerea executivă, aplică în mod constant un management deficitar, încheind contracte păguboase pentru companie şi încălcând în mod flagrant şi continuu legea. (…) Săvârşirea faptelor penale în formă continuată devine o practică uzuală de exercitare a mandatelor de către toate persoanele vizate.

În continuare, ne exprimăm stupefacţia vis-a-vis de atitudinea total nepotrivită de pasivitate a Ministerului Transporturilor care, în calitate de acţionar majoritar al societăţii CN APM SA şi de apărător al interesului public, înţelege să nu ia nici o măsură legală pentru reglementarea situaţiei create, ignorând astfel faptul că Portul Constanţa este un obiectiv de interes public naţional, administrarea corectă a acestuia având o importanţă desebită în economia României. (...)

Fără a excede drepturilor noastre, vă solicitam ca, în temeiul atribuţiilor ce vă revin, să dispuneţi în regim de urgenţă evaluarea reală a activităţii conducerii CN APM SA (Consiliului de Administraţie & conducere executivă) cu luarea în considerare a tuturor aspectelor sesizate de noi în ultima perioadă şi de organele abilitate (Curtea de Conturi şi Corpul de Control al Ministrului Transporturilor), cu consecinţa REVOCĂRII întregului Consiliu de Administraţie al CN APM SA şi a conducerii executive, aceasta reprezentând singura modalitate de asigurare a legalităţii şi de redresare a cadrului instituţional funcţional”, se arată în scrisoarea deschisă adresată preşedintelui Klaus Iohannis de sindicaliştii portuari.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218