REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sindicaliştii ironizează securitatea de la Penitenciarul Poarta Albă: din greşeală, cu un deţinut pe plus!

Sindicaliştii ironizează securitatea de la Penitenciarul Poarta Albă: din greşeală, cu un deţinut pe plus!

Replica API 1 mai 2018 | 23:57 197

Sindicaliştii din penitenciare recurg inclusiv la glume şi ironii, pe seama problemelor din unităţile de detenţie din ţara noastră, în încercarea de a atrage atenţia asupra lipsurilor cu care se confruntă angajaţii sistemului de penitenciare. Aşa se face că, zilele trecute, pe pagina web Penitenciare.info, unde sindicaliştii postează materiale în mediul online, a fost făcut public un material privind Penitenciarul Poarta Albă şi...deţinutul în plus!

„Legenda spune că într-o zi, la Penitenciarul Poarta Albă le ieşea unul în plus. Şi-au tot căutat şi-au tot numărat, până au realizat că un cetăţean ieşit la plimbare a intrat din greşeală printre posturile 6 şi 8 din nebăgare de seamă. Nu ştim continuarea, ştim doar că Penitenciarul Poarta Albă încă mai are probleme cu siguranţa perimetrului, norocul şi speranţa la despăgubiri a deţinuţilor cazaţi acolo fiind practic armele secrete ale siguranţei detenţei în penitenciarul cunoscut pentru VIP-urile care i-au trecut pragul şi i-au văzut dinăuntru gratiile.

Cei care citesc doar titlul n-o să afle, dar legenda cu cetăţeanul e doar o snoavă, care ar trebui să atragă atenţia celor care răspund de starea penitenciarului. Mai în glumă, mai în serios, poate înţeleg şi cei în cauză că mai e de făcut câte ceva şi prin alte locuri”, arată sindicaliştii de la Federaţia Sindicatelor din Administraţia Penitenciarelor.

Reamintim că, săptămâna trecută, sindicaliştii atrăgeau atenţia asupra condiţiilor în care se asigură paza la posturile de pe perimetrul unităţii de detenţie din Poarta Albă. „La Poarta Albă, în posturile de pază de pe perimetru se lucrează câte 13 ore pe zi, fără pauză într-o improvizaţie de tablă, apă primeşti când ajunge un deţinut prin zonă, iar nevoile fiziologice nici nu e de spus cum se rezolvă. Cei care aţi lucrat în astfel de condiţii ştiţi despre ce vorbesc. Condiţii...”, au mai publicat reprezentanţii federaţiei sindicale. Referitor la aceste aspecte, reprezentanţii Penitenciarului Poarta Albă susţineau că „este punctul de vedere al sindicatului, care nu are acoperire în realitate”.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Esti deosebit de.....prost. pai puscariasii daca voiau apa d c au ajuns acolo? De baieti buni? Ii plangi pe aia care comit talharii, fura, violeaza ca nu au apa?
0
0
sa ridicati suma de 4000 de lei pe luna mergeti la sapa la vie sau in constructii la lopata ai dracului de borfasi.Daca voi primiti apa o data la un an ce pretentii mai aveti la puscariasi ?.Ei cand primesc o sticla de apa?
1
4
pana da cand nu mai e dinca pe atunci el era capul relelor ,el era plusul si minusul anp-ului
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367