REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Sindicaliştii Oil Terminal au cerut, din nou, demiterea lui Wagner

Sindicaliştii Oil Terminal au cerut, din nou, demiterea lui Wagner

Replica API 25 noiembrie 2011 | 00:00 113

Nu au mai spart geamuri, dar nici nu s-au făcut înţeleşi

Nu au mai spart geamuri, dar nici nu s-au făcut înţeleşi

Spirite încinse în rândul membrilor sindicatului "Oil Terminal", care au protestat, din nou, în curtea unităţii. După ce, în vara acestui an, au vandalizat intrarea în sediul societăţii, ieri dimineaţă au încercat, din nou, să se facă auziţi. Astfel, aproximativ 40-50 de oameni au strigat lozinci împotriva conducerii companiei, au fluierat şi ţipat că vor schimbarea conducerii. Mai multe persoane care au fost întrebate ce anume solicită prin această formă de manifestare ne-au spus: "Întrebaţi-l pe domnul Gheorghe (Aurel Gheorghe, liderul sindicatului -n.r.). Dumnealui ştie mai bine ce vrem", au afirmat câteva persoane din rândul celor strânşi în curtea unităţii. Printre sloganuri se puteau înţelege: "Vrem manager competent, nu director repetent" sau "Jos Wagner". Cel care agita lumea era însuşi Aurel Gheorghe, şeful Sindicatului Oil Terminal. Acţiunea de protest a durat aproape 2 ore şi jumătate. "Au venit aici să bea şi să zbiere că nu sunt mulţumiţi de conducere. Şi-au luat salariile la timp, primele, ce or mai vrea acum nu ştim", ne-au precizat angajaţi ai Oil care nu au participat la proteste şi care nu fac parte din nici un sindicat.

Au fost plătiţi să protesteze?

Membrii celuilalt sindicat, "Petrolistul", prezenţi şi ei în curtea unităţii, fără a participa la protest, ne-au declarat că nu înţeleg nici ei care este rolul acţiunii. "Ne minunăm şi noi de ceea ce fac aceşti oameni. Nu înţelegem pentru ce protestează, din moment ce nu au nici o revendicare sindicală. Atâta timp cât ne-am luat toate salariile şi toate primele, nu înţeleg pentru ce protestează. Şi-au luat toate salariile, locuri de muncă sunt, echipa managerială îşi face treaba, cu toate că activitatea s-a redus din cauza crizei care este pe plan mondial, nu numai la noi în judeţ sau în ţară", ne-a declarat liderul noului sindicat, Florin Enache. Ceilalţi colegi de sindicat ne-au precizat, la rândul lor, că este vorba despre interese ale liderilor de sindicat, pe care membrii de rând nici nu le cunosc. "Sunt aceiaşi oameni care au vandalizat clădirea şi care au protestat în faţa Ministerului Economiei. Pe ei se bazează liderii lor, sunt circa 30-40 de oameni plătiţi cu ziua să strige în gura mare. Sunt plătiţi cu 100 de lei pe zi. S-au organizat într-o echipă de scandalagii şi uitaţi ce fac. Mai mult ca sigur că au fost plătiţi şi pentru protestul de astăzi (ieri-n.r.), cred că s-au obişnuit cu astfel de plăţi, altfel nu se explică. Nu au nici o revendicare, ei nu vor decât jos directorul. Revendicări sindicale sunt atunci când ar trebui să ne gândim pentru prima de Crăciun sau pentru negocierea salariilor pentru anul viitor, ori ei nu vor aşa ceva", mai susţin sindicaliştii noului sindicat.

A ameninţat cu 200, a venit cu 50

De precizat că acţiunea sindicaliştilor a fost anunţată dinainte, iar Aurel Gheorghe a "ameninţat" în scris că va aduce cel puţin 200 de oameni să protesteze. În realitate, numărul a fost mai mic, iar protestul în sine s-a desfăşurat în lipsa directorului general al Oil Terminal, Silviu Wagner, care s-a aflat la Bucureşti, în tot acest timp. "Lipsa mea în societate s-a datorat faptului că noul preşedinte al Consiliului de Administraţie, Andrei Todea, m-a convocat la minister pentru că astăzi (ieri n.r.) era programată o discuţie cu un important investitor britanic, Fondul de Investiţii Britanic, C.E. Kapital, care doreşte să investească în Oil Terminal. În această situaţie, Consiliul de Administraţie a considerat utilă prezenţa mea aici, din această cauză nu am putut participa la lucrările şedinţei AGA, aceasta fiind prezidată, conform legii, de un alt membru al Consiliului. Şedinţa s-a terminat, hotărârile majore au fost luate, aşa cum au fost stabilite dinainte. Acest consiliu are un nou preşedinte, Andrei Todea, iar eu îmi menţin calitatea de manager general. Acest lucru constituie primul pas în vederea implementării managementului privat, acesta având obligaţia de a pregăti societatea pentru privatizare", ne-a declarat directorul general Silviu Wagner.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218