REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Sindicaliștii protestează, din nou, împotriva conducerii Portului Constanța

Sindicaliștii protestează, din nou, împotriva conducerii Portului Constanța

Replica API 23 martie 2016 | 14:10 266

Portuarii au ieșit, din nou, în stradă! Federația Națională a Sindicatelor Portuare, afiliată Blocului Național Sindical alături de Organizația Patronală „Operatorul Portuar” Constanta, entitate care reprezintă interesele celor mai importanți agenti economici ce își desfășoară activitatea în Portul Constanța, au organizat o nouă acțiune de protest miercuri, 23 martie 2016, în fața sediului Companiei Naționale ”Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanța (CNAPMC). Mircea Burlacu, liderul de sindicat, spune că nu mai are ce discuta cu actuala conducere, care este coruptă și abuzivă.

Pe o ploaie continuă, zeci de vuvuzele și fluiere au răsunat în Portul Constanța în dimineața zilei de 23 martie 2016. Sindicaliștii au ieșit din nou în stradă pentru a cere tare și răspicat demiterea actualei conduceri a Administrației Portului Maritim Constanța. Aceștia au mai protestat și pe 9 martie, cerând același lucru, ferm convinși să continuie să-și spună păsul până când se vor lua măsuri. Revendicările privesc: Master Planul Portului Constanța, desemnarea și funcționarea nelegală a Consiliului de Administrație al Companiei Naționale, starea avansată de degradare a infrastructurii de transport naval, demararea procedurii de subconcesiune a bunurilor proprietate publică a statului, lipsa contractelor de închiriere a infrastructurii de transport naval, tarifele majorate unilateral și nefundamentat, impactul negativ al deciziilor administrației portuare asupra angajaților din Portul Constanța. Mircea Burlacu, liderul Federației Naționale a Sindicatelor Portuare, spune că sindicaliștii nu mai au nimic de discutat cu actuala conducere, care este coruptă și abuzivă: ”Nu mai există decât o singură revendicare, și anume schimbarea conducerii Portului. Nu mai intrăm în alte detalii. Ne-a ajuns cuțitul la os de atâta corupție și incompetență abuzivă. Noi nu mai avem ce discuții să avem cu conducerea. Noi trebuie să avem conducerea ministerului care să aibă o singură finalitate: demiterea conducerii administrative și executive a Portului Constanța”, a declarat pentru ”Replica” Mircea Burlacu, liderul Federației Naționale a Sindicatelor Portuare.

G.D.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614