REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sindicaliştii reiau epistolele către surzi şi orbi: Palatele Cotroceni şi Victoria şi Ministerul Transporturilor, mute la adresa operatorilor portuari

Sindicaliştii reiau epistolele către surzi şi orbi: Palatele Cotroceni şi Victoria şi Ministerul Transporturilor, mute la adresa operatorilor portuari

Replica API 24 martie 2015 | 09:25 183

Nu se lasă

Nu se lasă

Organizaţia patronală „Operatorul Portuar” solicită Comisiei pentru Transporturi din Camera Deputaţilor, Guvernului şi preşedinţiei să comunice urgent „soluţiile identificate pentru remedierea în mod real şi eficient a tuturor problemelor sesizate de comuntitatea portuară atât anul trecut, cât şi anul acesta”.

Amintim că angajaţii din Portul Constanta, reprezentaţi de Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare (FNSP), alături de Organizaţia Patronală „Operatorul Portuar”, au demarat la începutul acestei luni o nouă acţiune de protest, în faţa Gării Maritime din Portul Constanţa. Cele două formaţiuni sindicale solicită demisia conducerii executive a Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime Constanţa” (CN APMC), datorită „incompetenţei şi abuzurilor”.

Protestele au loc zilnic, în perioada 9 martie - 10 aprilie a.c., între orele 08:00 - 18:00. Totodată, cele două confederaţii au trimis la 30 ianuarie a.c. o scrisoare în care solicitau revocarea membrilor Consiliului de Administraţie ai CN APMC S.A. şi a conducerii executive, „din cauza neprofesionalismului şi a faptelor cu caracter penal”.

Luni, „Operatorul Portuar” şi FNSP au emis o scrisoare de revenire. Liderul FNSP, Mircea Burlacu, e foc şi pară pe conducerea CN APMC, pe care o consideră drept responsabilă de dezastrul care se preconizează pentru Portul Constanţa, chiriile urmând să crească şi cu peste 380% în următorul an! La rândul său, preşedintele Organizaţiei Patronale Operatorul Portuar Constanţa, Viorel Panait, susţine că decizia CN APMC de majorare a chiriilor pentru utilizarea domeniului portuar se rezumă la creşteri de 60% în 2015 şi de peste 380% în 2016.

Conducerea CN APMC a emis săptămâna trecută o informare, cu stenograme incluse, potrivit căreia Viorel Panait, în calitate de membru în Consiliul de Administraţie, a fost de acord cu actualizarea tuturor tarifelor. Pentru că, în orice război, prima victimă este adevărul, CN APMC a „uitat” să explice până la capăt că, în 2011, era vorba de alt Master Plan, nu de cel criticat astăzi de sindicalişti.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367