REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sindicalistul care se opune transferului de acţiuni de la Port la municipalitate are maşină de la APC

Sindicalistul care se opune transferului de acţiuni de la Port la municipalitate are maşină de la APC

Replica API 4 iunie 2014 | 00:00 132

Explicaţii şi atacuri

Explicaţii şi atacuri

Sindicalistul care a fost "sufletul" protestelor împotriva intenţiei de transfer a încă unui pachet de acţiuni de la Portul Constanţa către municipalitate, Mircea Burlacu este din nou în atenţia "duşmanilor". După ce i s-a reproşat că a "omis" să treacă în declaraţia de avere o locuinţă, acum iese la iveală faptul că liderul sindicatului Portul foloseşte o maşină aparţinând APC, deşi nu este angajat al administraţiei portuare. Cum este posibil acest lucru? Urmare a unei solicitări a cotidianului "Replica" de Constanţa, reprezentanţii companiei au precizat că: "În cadrul CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa există două structuri sindicale, respectiv Sindicatul din CN APM SA Constanţa şi Sindicatul Portul. Pentru aplicarea unui tratament egal, CN APM SA a alocat ambelor organizaţii sindicale câte un autoturism, în baza unui contract de comodat". Reprezentanţii companiei au menţionat că de combustibilul aferent autoturismelor se ocupă sindicaliştii. În replică la situaţia prezentată mai-sus, Burlacu a spus că nu este nimic nelegal şi că, oricum, maşina i-a fost... reţinută!

"În cadrul Administraţiei Porturilor Constanţa sunt două organizaţii sindicale. Cele două beneficiază din partea societăţii de către un contract de comodat de câte o maşină, dar fără combustibil. Este un autoturism pus la dispoziţie pentru desfăşurarea activităţilor sindicale, pentru că sindicatele mai au deplasări. Unul dintre acele sindicate este condus de mine şi am condus şi eu ca şi alţi colegi de-ai mei acea maşină, dar fără combustibil de la APC. Este un contract de comodat între Sindicatul "Portul" şi Administraţia Porturilor. Ieri, deşi există un contract valabil, am fost chemat cu maşina la revizie şi mi-a fost reţinută în mod abuziv, fără nici o justificare. Maşina este cu proces verbal de predare-primire. Nu este un avantaj oferit lui Burlacu sau nu ştiu cui. Întrebaţi-i, totuşi, pe cei de la APC, cum se face că, în perioada cât a fost secretar de stat, domnul Valerică Preda a condus pe cheltuiala APC acel BMW care este încă în utilitatea APC", a acuzat Burlacu.

"Degeaba se încearcă să se insinueze că Burlacu conduce... da, Burlacu conduce, ca şi alţii, o maşină dată în comodat la sindicat. Nu este în neregulă sau nelegal. Probabil că, tovarăşul Radu Mazăre, caută. Ieri, trebuia să fac revizia la garajul APC. M-am dus acolo, revizia a fost gata, pentru că se face un control lunar. Când m-am dus s-o iau, mi s-a spus că au primit ordin să nu mai dea maşina. Fără nici un fel de motivaţie, l-am sunat pe domnul director general, a zis că vede despre ce e vorba şi mă sună înapoi. Nu m-a mai sunat. Sunt presiuni şi repercusiuni, pentru că ne-am permis să vorbim împotriva conducătorului total din Constanţa", a mai comentat liderul de sindicat. "În legătură cu declaraţia de avere, dumnealui (Radu Mazăre - n.r.) nu prea ştie ce înseamnă o declaraţie de avere. Noi, conducătorii de federaţii şi confederaţii, suntem obligaţi să completăm din 2010 declaraţii de avere, lucru pe care l-am şi făcut. Într-adevăr, anul trecut, mi-am cumpărat şi eu ca orice om un apartament, care urmează să fie declarat anul acesta, pentru anul trecut. Dar, dumnealui nu are de unde să ştie, pentru că nu e obişnuit cu astfel de operaţiuni. Doar dacă mi-aş fi luat o vilă, cum stă el în Mamaia, da, erau semne de întrebare. Sunt tare curios, în condiţiile în care ştiu doar eu că mi-am cumpărat un apartament, de unde ştia Radu Mazăre lucrul ăsta? Foloseşte unităţile Fiscului pentru războaiele personale, domnul Mazăre, pentru că am afişat încă acel contract de vânzare-cumpărare, urmează pentru anul acesta, deci e un rezultat clar că tovarăşul Mazăre se ocupă cu practicile comuniste", a mai susţinut Burlacu.

A.A., M.F.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367