REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sindicatele au criticat legea salarizării în Comisia de muncă a Senatului. Vasilescu: Vor fi scăderi doar pentru anumite persoane

Sindicatele au criticat legea salarizării în Comisia de muncă a Senatului. Vasilescu: Vor fi scăderi doar pentru anumite persoane

Replica API 17 mai 2017 | 02:42 380

Liderii confederaţiilor sindicale au adus, marţi, o serie de critici la adresa Legii salarizării, în cadrul dezbaterilor din Comisia de muncă a Senatului, acuzând sporuri prea mici pentru anumite categorii, articole neconstituţionale sau probleme de interpretare a legii. Ministrul muncii, Olguţa Vasilescu, a spus că toată lumea se speria de scăderi de salarii, dar a susţinut că reducerea salariului nu se va aplica decât pentru numite persoane care au ajuns la o remuneraţie foarte mare, nu pentru categorii întregi de personal.

Preşedintele CNSLR Fărţia, Leonard Bărăscu, a criticat plafonarea prin legea salarizării a sporurilor în sistemul sanitar la doar 30% şi a cerut să se prevadă că Guvernul poate acorda, prin hotărâre, sporuri şi peste acest plafon. De asemenea, el a cerut creşteri salariale mai mari pentru categorii precum chimiştii, biochimiştii şi asistenţii medicali.

La rândul său, preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a atras atenţia asupra unor inadvertenţe din textul legii care ar putea ridica, în opinia sa, probleme legate de interpretarea unitară a actului normativ de către responsabilii de resurse umane ai instituţiilor. Hossu a criticat diferenţierea prin sporuri între salariaţi, spunând că cel care trebuie să reflecte poziţia ocupată în instituţie să fie salariul de bază, în vreme ce sporurile să vină în mod ”excepţional şi conjunctural”.

”O problemă de fond de care lumea se sperie este că salariile vor fi, în plată, mai mici decât cele existente azi. Asta creează premisele unei tensiuni sociale şi va avea ca efect acţiuni mult mai ample decât cele de azi din stradă”, a mai atras atenţia Bogdan Hossu.

Dumitru Coarnă, de la Sindicatul Poliţiştilor, a susţinut că a identificat o serie de articole neconstituţionale în cadrul legii salarizării şi, de asemenea, a criticat plafonarea sporurilor, despre care a spus că, după intrarea în vigoare a actului normativ, va duce la scăderea salariilor aflate în prezent în plată.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a spus că a reţinut observaţiile făcute de sindicate, iar corecţiile se pot face în cadrul dezbaterilor din comisia de muncă a Senatului. În ceea ce priveşte scăderea unor salarii după intrarea în vigoare a legii salarizării, Vasilescu a explicat că acest lucru se va întâmpla doar acolo unde în prezent pentru unele funcţii din anumite instituţii se plătesc sume exagerate, scrie News.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca Olguta scade salariile macar in ANAF cum se preconizeaza - felicitari.
2
0
putori,parveniti,hoti si analfabeti !
2
1
cand salariile vor scade mai intai la voi parlamentari
2
0
Tara asta parca este facuta numai din olteni parveniti si semidocti.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367