REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Sindicatele din industria alimentară ameninţă cu proteste

Sindicatele din industria alimentară ameninţă cu proteste

Replica API 15 aprilie 2016 | 00:00 201

sursa foto economica

Hypermarketurile şi supermarketurile din România nu respectă consumatorul român, producătorul român şi nici angajatul român, iar dacă este nevoie sindicatele din industria alimentară vor ieşi, legal vorbind, în parcările acestor centre comerciale, alături de populaţie, dacă altfel nu putem rezolva problemele, a declarat, joi, Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA), în marja congresului dedicat industriei cărnii din România, organizat de publicaţia 'Revista cărnii'.

'Hypermarketurile şi supermarketurile din România nu respectă consumatorul român. Am observat, în primul rând, acest lucru de le reducerea TVA. Au avut o perioadă de vreo lună-două, când au încercat să respecte după care majoritatea preţurilor au revenit la normal. Nu respectă nimic, din cauza, pe de o parte, a situaţiei create şi care sperăm să fie mai bună, şi pe de altă parte prin impunerea acelor taxe suplimentare şi procente peste preţul de vânzare a producătorului, ceea ce înseamnă la raft cu cel puţin 30% mai mult, impozitul pe care îl plătesc la stat vizavi de profit este foarte mic, pentru că banii lor, de fapt, se duc în altă parte şi nu în adaosul comercial la care ar trebui să plătească impozit conform câştigului (...)

Vă anunţ şi vă spun cu toată responsabilitatea că majoritatea celor care lucrează în industria alimentară au un salariu de aproximativ de 1.100 - 1.200 de lei. Mă refer la majoritatea muncitorilor. Este un lucru anormal în momentul în care vorbeşti despre o ţară membră a Uniunii Europene, cu o industrie alimentară foarte retehnologizată care poate da produse de mare calitate. Dacă este nevoie şi lucrurile nu sunt respectate, vom ieşi în parcările hypermarketurilor şi supermarketurilor. Vom încerca să aducem întreaga populaţie lângă noi. Să fie foarte clar, în forma legală permisă de lege', a menţionat Frumosu, potrivit economica.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614