REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Sindicatele din penitenciare au discutat miercuri cu ministrul Justiţiei şi cu şeful ANP

Sindicatele din penitenciare au discutat miercuri cu ministrul Justiţiei şi cu şeful ANP

Replica API 17 august 2017 | 09:45 370

Sindicatele din penitenciare discută miercuri cu ministrul Justiţiei şi cu şeful ANP pe tema majorării salariilor, suplimentării statelor de funcţii din sistemul penitenciar şi despre bugetul ANP, conform anunţului făcut de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Potrivit sindicaliştilor, obiectivul întâlnirii este stabilirea modalităţilor concrete prin care se vor pune în practică cele stabilite la întâlnirea de joi, de la Guvern, împreună cu prim-ministrul Mihai Tudose.

Pe agenda discuţiilor se va afla proiectul de Ordonantţă de urgenţă pentru majorarea cu “până la 15%” a salariilor brute pentru angajaţii din penitenciare.

"Vom discuta deasemenea despre proiectul privind suplimentarea statelor de funcţii pentru penitenciare, dar şi memorandumul pentru continuarea concursurilor. Cu acest prilej vom vedea exact cum putem pune pe traseu proiectul de statut privind “poliţistul de penitenciare", dar si memorandumul pentru continuarea concursurilor. Practic acestea sunt deja fundamentate, trebuie doar transmise Guvernului", anunţă sindicaliştii din penitenciare.

Ultimul punct pe agenda întâlnirii va fi şi discutarea demersurilor pe care ANP si Ministerul Justiţiei le vor îndeplini pentru a se asigura că bugetul ANP nu va fi redus la rectificare, aşa cum se preconiza, şi că vor fi asigurate resursele pentru plata tuturor drepturilor salariale, inclusiv a voucherelor de vacanţă.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP), Ştefan Teoroc, a declarat, joi, la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu premierul la Palatul Victoria, că în administraţia penitenciarelor va fi un val de plecări din cauza pensiilor speciale, iar concursurile pentru cele 1.200 de posturi vacante abia vor acoperi aceste plecări. Sindicalistul a precizat că premierul a fost receptiv la revendicări, însă protestul programat pentru această săptămână rămâne valabil pentru moment.

Liderul sindical a precizat că, în privinţa statutului, premierul a fost ”foarte ferm, favorabil” pentru schimbarea denumirii în poliţie penitenciară.

”Ştim că acum ne denumim funcţionari publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, cuvinte pe care, de obicei, inclusiv mass-media, dar şi opinia publică le schimbă într-un singur cuvânt - gardian, care pentru noi este peiorativ. Privind posturile, premierul a fost de acord că trebuie făcut un material, noi spunem că prin HG trebuie să se schimbe cele 15.000 de posturi în 20.000”, a mai spus Teoroc, scrie news.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614