REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Sindicatul „Europol”: Polițiștii sunt furați la salariu!

Sindicatul „Europol”: Polițiștii sunt furați la salariu!

Replica API 14 octombrie 2017 | 17:35 423

Sindicatul Polițiștilor „Europol” reclamă faptul că polițiștii din întreaga țară sunt...furați la salariu! „Salariul polițiștilor este a opta minune a lumii”, este de părere Marius Iconaru, secretar general al sindicatului.

„Nu de puţine ori salariile, cât şi fluturaşul de salariu, au fost un mister pentru poliţişti. Dacă în momentul de faţă există cele 7 minuni ale lumii, ei bine, a opta minune o reprezintă salariul poliţiştilor.

Începând cu data de 14 septembrie a.c., când poliţiştii au primit salariul aferent lunii august, aceştia au observat anumite modificări în ceea ce priveşte configuraţia fluturaşului de salariu şi anume sintagma SALARIU FUNCŢIEI DE BAZA e înlocuită cu SALARIU DE FUNCŢIE+GRAD+GRADAŢIE, iar valoarea salariului de funcţie, a gradatiei şi a gradului sunt mai mari.. Dacă adunăm cele trei elemente de luna aceasta: salariu de funcție, grad și gradație, ne dă valoarea sintagmei SALARIU DE FUNCȚIE+GRAD+GRADAȚIE. Dacă efectuam aceeași operațiune luna trecută și adunam salariul de funcție, grad și gradație ne dădea o valoare cu mult mai mică decât sintgma SALARIU FUNCȚIEI DE BAZĂ care apărea pe fluturașul de salariu.

Începând cu luna aprilie 2017 că urmare a efectelor art. 4 alin 2 din OUG 9/2017 toate sporurile şi indemnizaţiile pe baza de pontaj (sporul de noapte, sporul de condiţii grele (antenă), sporul de „judiciar”, sporul de conductori câini, cât şi majorarea pentru orele prestate în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale se raportează la salariu de funcţie din fluturaş.

Dacă în salariul de funcţie era inclus procentul corespunzător majorării de 10% din decembrie 2015, la data de 01.04.2017, atunci toate aceste sporuri pe baza de pontaj aveau o valoare mult mai mare.

Ce mai e de precizat, e faptul că mulţi politisti s-au trezit cu salarii mult mai mici cu sume cuprinse între 50-200 lei, asta datorită faptului că în luna februarie o dată cu intrarea în vigoare a HG 1/2017 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe ţară garantat în plata, anumite salarii de funcţie au crescut artificial la valoarea de 1450 lei. Acum, prin introducerea acestui procent din majorarea salarială de 10% din decembrie 2015, acele salarii de funcţie au stagnat, iar majorarea a dispărut.

Organizaţia noastră a sesizat structurile financiare din cadrul inspectoratelor, cât şi Direcţia Generală Financiară din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, făcând observaţii pentru această eroare comisă şi am solicitat de asemenea recalcularea tuturor sporurilor pe baza de pontaj începând cu data de 01.04.2017 o dată cu intrarea în vigoare a prevederilor OUG 9/2017 care reglementează raportarea sporurilor pe bază de pontaj la salariu de funcţie”, a precizat reprezentantul Sindicatului Polițiștilor „Europol”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rasule, te vad eu cand iti intra primaria in imposibilitate de plata.
0
0
Radeati de noi ca suntem gardieni. Na, ca s-a intors roata, galustelor!!
0
0
De ce n-ati bagat tot fluturasul intreg in poza ci doar fragmente? Ati uitat de norma de hrana M50.
0
0
mita nu-i salariu,,e riscu tau,,, si ospataru ii ramane o recompensa ,,se trece la salariu.
0
0
Daca si militienii mai sunt furati, noi muritorii de rand ce sa mai zicem?
2
0
Ca sa ajungi politist trebuie sa stii gramatica, ist
2
0
Eu vorbeam in cunostinta de cauza !
0
1
daca te simti cu musca pe caciula cu nevasta coarda ,mai bine stai cersator cu haina statului salutat de boschetari si umilit de cei cu bani ,adevarul cei care au fost umiliti cand au fost mici in copilarie se razbuna ,lasa mama sa ma fac gabor sa ma salute lumea ,daca nevasta vrea sa fie curva se face si in tura de noapte ,si cu mirosul de motorina mananci cacat ,nu ai tu confort acasa cum e in cabina euro 6 jucarie ptr unii
4
1
dl Coarna este cumva aparatorul politistilor, da justificat salariul cu pensia, explicat de altminteri si de fiica domniei sale care cu siguranta, ca si odrasla ministrului daie, a fost parasutata pe un post bine platit. In jur de 20000 lunarbanii primiti lunar de acest lider, si nu este singurul toti beneficiaza de astfel de firimituri, se poate descurca saracul si veni seara de seara la toate televiziunile sa explice modul in care se lupta cu guvernantii ptr binele supusilor lui. Imi este rusine sa fiu reprezentat de astfel de canalii
5
0
Decat sa dorm si sa ma pis cu lunile prin cabina tirului si altii sa-mi futa nevasta, pt 9000 de lei , mai bine ma fac gabor ... fara valoare ! Sa vezi ce mai saliveaza muierile cand ma vad in uniforma mirosind a parfhm si nu a motorina cu jegul sub unghii ...
3
11
Esti plecat de mult...senilule !
2
5
Lasa ca mai pun ei ceva bani la salariu din mita pe care o ia fiecare tablagiu.
5
5
Eu doar m.as imbraca in politis sa fac o poza.
7
1
in curand ,cat mai aproape nu o sa ai gasim candidati pentru scoala de politie ,un om sanatos la cap pleaca sofer in comunitate la 9000 de roni decat gabor fara valoare pe strazile patriei
11
2
Pt cel anterior. Macar ai demnitatea si spune cine esti
4
3
Mergi pe santierele de constructii ale patriei noastre unde "lucrul bune facut" primesti 1000 lei si muncesti de luni de la ora 7 pana la ora 18 si sambetele inclusiv.Si daca uita patronul sa ti dea vre o 4 luni salariu esti terminat.Nu va mai plangeti ca va bate dumnezeu.Frecati pula prin birouri sau prin carciumi la cafele.La sapa derbedeilor !!!.
8
16

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218