REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cazul marinarilor răpiți în largul apelor nigeriene: Șeful mecanic este din Moldova, dar locuieşte în Constanța!

Cazul marinarilor răpiți în largul apelor nigeriene: Șeful mecanic este din Moldova, dar locuieşte în Constanța!

Replica API 26 septembrie 2018 | 00:43 611

O navă sub pavilion elveţian a fost atacată de pirați în largul apelor nigeriene, a anunţat sâmbătă Ministerul de Externe de la Berna.

Sindicatul Liber al Navigatorilor a venit cu noi informații despre incidentul de pe navă. ”Nava Glarus a fost atacatǎ la 45 mile SE de insula Bonny. Au fost răpiți 12 membri ai echipajului, din cei 19. Nava încărcată cu grâu se află în marș către portul Harcourt în Nigeria. Pirații au pătruns pe nava Glarus cu ajutorul unor scări lungi și au tăiat sârmele ghimpate de pe balustrăzi pentru a avea acces pe navă. Aceștia au distrus apoi echipamentele de comunicații ale navei înainte de a părăSi nava cu 12 din cei 19 membri ai echipajului. Cei răpiți provin din Croația, Filipine, Bosnia, România (șeful mecanic Ionel H.),Ukraina și Slovenia. Nava se află în prezent în portul Harcourt. A fost demarată procedura de criză din cadrul companiei Massoel Shipping, proprietara acestei nave, pentru a elibera ostaticii cât mai repede cu putință iar Poliția Maritimă din Nigeria investighează acest caz. Atacurile piraților au apărut cu o frecvență tot mai mare în apele nigeriene, potrivit Biroului Internațional Maritim al Camerei Internaționale de Comerț (IMB). Golful Guineei - unde a fost atacată nava Glarus - a reprezentat al 29-lea incident de piraterie în primul trimestru al anului 2018, mai mult de 40% din totalul incidentelor de piraterie la nivel global. De regulă, răpitorii nu stabilesc nici un contact în primele 48-72 ore. După informațiile de ultima ora, o echipa de negociatori a fost deja formată și se așteaptă să rezolve acesta situație rapid și eficient.

Multe țări nu dau dreptul încă gărzilor înarmate la bordul navelor care abordează pavilionul respectiv iar Nigeria nu da dreptul deținerii sau folosirii armelor la bordul oricăror nave în apele teritoriale nigeriene”, au transmis reprezentanții SLN. De precizat faptul că șeful mecanic, Ionel H., este din Moldova, dar locuiește la Constanța. Are 61 de ani.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si daca e Moldovean si sta in Constanta ce ? Tot Moldovean e !!! Mare titlu .......
1
3
in86 umblau rusi cu ei atirnati de catarg
4
1
Normal ca nu isi dau acordul autoritatile nigeriene cand ei sunt mana in mana cu piratii.
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614