REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Sindicatul POLIȚIȘTILOR cere PRESEI să OPREASCĂ LINȘAJUL MEDIATIC! Video

Sindicatul POLIȚIȘTILOR cere PRESEI să OPREASCĂ LINȘAJUL MEDIATIC! Video

Replica API 19 ianuarie 2022 | 00:12 5629

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) Constanța, Vasile Zelca, a precizat că evenimentul înregistrat în capitală, fiind vorba de polițistul care a accidentat mortal o copilă pe trecerea pentru pietoni, a stârnit reacții care dăunează imaginii Poliției Române, iar vina aparține, potrivit acestuia, celor ce au relatat evenimentul într-un mod subiectiv. Aici ne referim la faptul că au apărut în spațiul public informații cum că polițistul care a provocat accidental ar fi verificat starea victimei cu piciorul, când, de fapt, s-ar părea că el doar sprijinea cu piciorul copila, pentru a sta pe o parte.

foto: bugetul.ro

”Lucrurile încep să se clarifice. Nu comentăm și nici nu discutăm asupra vinovăției sau nevinovăției polițistului implicat în tragicul accident în urma căruia a rezultat decesul uneia din victime și rănirea gravă a celeilalte, dar suntem nevoiți să insistăm pentru a se stopa linșajul mediatic la care colegul nostru și implicit Poliția Română a fost supusă. Iată că apar noi date care nu mai confirmă faptul că ar fi încercat să verifice cu piciorul dacă victima mai este în viață. Răul însă a fost făcut. Cerem mass-mediei să furnizeze publicului informații nealterate și verificate din mai multe surse, dar mai ales clarificate din punct de vedere al ceea ce transmit. Răul poate fi făcut foarte ușor, dar urmările acestuia cum sunt denigrarea Poliției Române că instituție, slăbirea capacității Poliției Române în combaterea infracționalității vor rămâne și vor avea urmări grave în lupta cu infracționalitatea!”, a spus Vasile Zelca.

Video:

„Astăzi (n.r. – joi), în jurul orei 13.30, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de poliție, pe raza sectorului 1. Agentul de poliție, aflat la volan, polițist încadrat în anul 2017, a surprins și accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii. Autospeciala rula cu semnalele luminoase în funcțiune. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor.

Vasile Zelca

Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul rutier. Una dintre minore a fost transportată la spital, cea de a doua, în pofida eforturilor medicale, a fost declarată decedată”, a transmis, inițial, DGPMB, potrivit bugetul.ro. „Primul apel în sistem 112 a fost formulat de polițistul implicat în evenimentul rutier, prin care a solicitat sprijin medical pentru persoanele rănite. După producerea evenimentului rutier, polițistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul”, a precizat, ulterior, Poliția Capitalei.

foto: bugetul.ro

Astfel, în spațiul public a apărut, inițial, informația conform căreia polițistul care a provocat accidentul rutier a verificat starea uneia dintre copile cu piciorul. Ulterior, au apărut clarificări, conform cărora, de fapt, polițistul s-a aplecat asupra victimei, ar fi verificat cu mâinile starea ei, după care a sunat la 112, spunându-i-se să întoarcă victima pe partea stângă. Ar fi întors-o și a sprijinit-o cu piciorul. Însă, opinia publicului a fost deja formată.

O altă informație care a scandalizat a fost legată de faptul dacă polițistul, care e încadrat din sursă externă din 2017, era în misiune. Însă, după cum au precizat oficialii Poliției, întrebarea e formulată greșit din start. Orice polițist aflat la serviciu e în misiune. Întrebarea e dacă e polițistul era într-o misiune urgentă sau nu.

Video:

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce revoltati sunt javrele care comenteaza de la caldurica. Chestiile astea se intampla peste tot in lume si chiar mai multe
4
7
La puscarie urgent
6
2
eu un comentator fara carte,astept explicatia dvs...angajati din..SURSA EXTERNA.. va rog sa traduceti cuvantul...SURSA...si externa daca este necesar....multumiri...
14
1
de ce nu il arestati javrelor? sa va calce copiii interlopii pe care ii protejati si dupaia sa vorbiti voi de linsaj militieni de 2 parale
12
0
Impuscat in cap,in frunte cu Zelca
13
0
Militiene swgi pwla de spagar analfabet
11
1
Shpagarilorrrrr!!!
16
1
ar trebui sa fiti linsati fizic
15
1
Va rugam sa ne traduceti cuvantul...SURSA EXTERNA...cum arata aceasta SURSA???poate ne convinge cineva...multumim...
26
3
80% din politisti nu au nimic in conun cu aceasta meserie, dar cu interesele personale da.
29
8
Ne doare n partile care nu vad soarele de ce cere brigada politistilor.nimeni n are nici cel mai mic respect si incredere in voi.
29
8
Vinovat este politistul , clar si fara discutii , dar eu cred ca trebuie facuta educatie rutiera in scoli, despre asta nu vorbeste nimeni....fetele alea sau aruncat pur si simplu in fata masinii !
25
21
e ca trebuia linsat acolo pe loc nu in presa!!!
28
10
jigodiile vor mariri sa stea degeaba pregatire zero comportament de animale preistorice ati ajuns sa omorati copii trebuie masuri drastice cu voi
32
12
Total de acord, trebuie trecut la linsajul fizic!
27
10
jeguri penale se acopera uni pe alti...daca era fica sa azi avea si condamnarea pe masa si nu mai vb asa ....
42
12
Recidivistule , mai bine ti-ai acoperi gaurile din gestiune !
23
17
degeaba,sunteti zero barat d.t.p.d.v
32
22

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218