REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Singura elevă de liceu acceptată la dezbaterile simulatorii ale ONU este din Constanţa

Singura elevă de liceu acceptată la dezbaterile simulatorii ale ONU este din Constanţa

Replica API 5 aprilie 2014 | 00:00 126

Singura elevă de liceu acceptată la dezbaterile simulatorii ale Organizaţiei Naţiunilor Unite - Harvard World Model United Nations este Elif Memet, elevă în clasa a XI-a B a Liceului Internaţional de Informatică din Constanţa.

Conferinţa a avut loc în perioada 17 - 21 martie, la Bruxelles şi a fost organizată, la fel ca în fiecare an, de studenţi ai prestigioasei instituţii de învăţământ Harvard. Această conferinţă simulatorie se desfăşoară de 22 de ani şi în prezent are 2200 de membri din peste 60 de ţări.

În fiecare an aplică mii de studenţi şi sunt aleşi mai puţin de 40. Elif, cu impresionantul ei palmares în studiul şi aplicaţiile ştiinţelor politice, a avut o aplicaţie "spectaculoasă" şi a fost acceptată cu braţele deschise, fiind singura liceană acceptată, la nivel mondial. Ea a activat în "Internaţional Rescue Comitee", un ONG mondial, care ajută grupurile defavorizate d.p.d.v. economic, cultural. De asemenea, Elif a fost repartizată într-unul din cele mai avansate comitete Third Party Actors şi a avut drept de a lua cuvântul în toate comitetele. Acest lucru înseamnă că a avut drept de intervenţie oricând şi în orice alt comitet. Elif a ales să se implice în simularile UNESCO, UNDP, ECLAC şi Interpol unde s-au dezbătut subiecte variate, de la Traficul de Organe, Inegalitatea statelor Americii Latine, antreprenoriatul global, securitatea internaţională şi dezarmare, până la Produsele modificate genetic. Rezoluţiile stabilite de aceste comitete au fost prezentate la ceremonia de încheiere, la care a participat si Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy şi Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. În perioada dedicată acestei conferinţe Elif a avut posibilitatea de a vizita şi Parlamentul European, Atomium, Galeria Bozar, unde a avut loc ceremonia de deschidere a conferinţei şi Palatul Egmont, unde s-au ţinut dezbaterile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369