REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Singura soluție pentru a nu purta mască în spații deschise, mai ales pe caniculă

Singura soluție pentru a nu purta mască în spații deschise, mai ales pe caniculă

Replica API 31 iulie 2020 | 22:48 2654

Profesorul Alexandru Rafila a declarat la Digi24 că oamenii trebuie să fie informați corect cu privire la purtarea măștii în spații aglomerate deschise și că măsura s-a luat în multe țări europene. El a precizat că singura soluție pentru a nu o purta, mai ales pe caniculă, este să poți ține distanta de un metru și jumătate și să eviți intervalele orare aglomerate atunci când decizi să mergi la piață, de exemplu.

"Dacă putem ține distanța de un metru jumătate nu trebuie să folosim masca în exterior. Când mergi la piață, de exemplu, intervalul orar când este aglomerat poate fi evitat, așa că poți merge când nu e aglomerat. Nu există această utilizare a măștii decât atunci când nu poți respecta distanța de siguranță. Asta este filosofia", a explicat Alexandru Rafila.

El a subliniat însă că oamenii ar trebui să poarte masca din reflex, nu din obligație.

Rafila a explicat că purtarea măștii în spații deschise nu este o măsură luată doar de România și că oamenii trebuie să fie informați cu privire la acest aspect.

"Nu cred că e un lucru nemaipomenit, se întâmplă în aproape toate țările din UE, în spațiile exterioare unde e aglomerație foarte mare masca este obligatorie", a adăugat profesorul, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Virusul exista, dar ce face guvernul este bataie de joc, hotie,manipulare,subjugare,anihilare. Baietii destepti fac bani din toata bataia asta de joc cu masca si asta nu o spune nimeni. Oare romanii sunt asa prosti sa de lase manipulati! Oare vom ajunge sa le multumim celor de genul lui spartacus pt ca mai exista oameni care refuza sa fie prostiti,oare il intreaba cineva pe tataru cati bani face din vanzarea mastilor fara bon, oare intreaba cineva guvernul cum se permite clanurilor interlope sa vanda masti neconforme catre spitale !!!! Oare...oare!
4
5
In sfarsit ceva bun
6
3
Daca aveti dovezi stiintifice , eventual bazate pe propria experienta, aduce-ni-le si noua noua la cunostiinta, va rugam!
5
7
Sa dea Dzeu sa va dea covitul ca pedeapsa ptr ce faceti amaritului de popor romin voi cei de la pnl in frunte cu ala care nu da 2 bani pe noi !
10
6
Niciodata o bucata de panza nu va filtra virusi. Cine sustine ca masca medicala te protejaza de virusi este rau intentionat sau prost. Si cu masca si fara esti la fel de expus in fata virusilor.
17
15
unde ai vazut masca la botul italienilor sau altora mai iuda tradatoare,o tineti langa cu covitul ca sa furati cat mai mult, gasca voastra de nesatui in frunte cu sase case
16
13
Poarta tu masca in spatiile deschise pe 35 de grade sa vezi cum faci spume la gura , numai suport mastile deloc , parca am botnita la gura !
19
14
Ca Europa e la cheremul lui Johanis si Orban si nu mai plangeti ca niste pizde ca trebuie sa purtati masca si nu mai puteti sa va destrabalati toata noaptea prin carciumi . Asta e antrenamentul, ce e mai rau va veni in curand
18
9
Cati bani incaseaza Rafila om stramb de la OMS?
14
13
oamenii au luat-o razna! Trebuie urgent date jos aceste javre!
23
11
Scarbe peneliste
20
10

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218