REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Singurul ADĂPOST din Constanţa pentru CÂINII MAIDANEZI, în plin proces de construcţie! Care este termenul final?

Singurul ADĂPOST din Constanţa pentru CÂINII MAIDANEZI, în plin proces de construcţie! Care este termenul final?

Replica API 15 iunie 2018 | 00:00 1666

Oraşul Constanţa duce lipsa unui adăpost pentru animalele fără stăpân! Problema câinilor maidanezi este intens dezbătută... dintotdeauna, mai multe cazuri de copii şi bătrâni muşcaţi de câini înregistrndu-se de-a lungul timpului pe raza municipiului Constanţa. Sesizările cu privire la neplăcutele evenimente se pare că au împins într-un final autorităţile locale către demararea construcţiei unui adăpost.

Se lucrează intens la adăpostul pentru câini, aflat în proprietatea Primăriei Muncipiului Constanța, situat în cartierul Viile Noi! Autorităţile locale oferă garanţii în ceea ce priveşte noul adăpost pentru câinii fără stăpân de pe raza municipiului. Astfel, conform acestora, termenul final pentru amenajarea adăpostului este sfârşitul anului 2018.

"Locul a fost complet renovat și poate oferi condiții decente de cazare pentru cățeii abandonați. Au fost construite padocuri interioare și exterioare care pot adăposti un număr de 400 de animale. Padocurile interioare sunt finalizate în proporție de 90%, iar acum se lucrează la cele exterioare, dar și la blocul operator în care vor fi îngrijiți cățeii bolnavi. Lucrările sunt în grafic, astfel încât adăpostul să fie funcțional până la sfârșitul anului.", precizează reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Pentru a oferi un serviciu de calitate, autorităţile locale spun că vor face angajări de personal, inclusiv de medici veterinari care să se ocupe de sterilizarea animalelor, dar şi de îngrijirea lor după ce sunt capturate. Vor fi angajaţi şi hingheri, iar adăpostul va fi cel de pe strada Vârful cu Dor din cartierul constănţean KM 5. Capacitatea va fi de aproximativ 400 de câini fără stăpân.

Reamintim că poliţiştii locali împreună cu lucrătorii din cadrul Serviciului Public de Gestionare a Animalelor Abandonate din cadrul Primăriei Muncipiului Constanţa au acţionat în cursul săptămânii trecute în mai multe zone din oraş pentru prinderea câinilor fără stăpân. “Astfel de acţiuni au loc periodic, în toate cartierele, şi sunt vizaţi, în special, câinii cu potenţial agresiv.”, au precizat reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Câinii fără stăpân rerezintă un deranj pentru mulţi dintre constănţeni. "Cuștile libere le puteți umple cu haita de 12 caini de pe plaja Modern si cei 15 de pe plaja de la Casa Casătoriilor si Zoom...astfel lumea poate ajunge la plaja liniștita.", precizează o constănţeancă.

Citeşte şi: https://www.replicaonline.ro/a-inceput-operatiunea-vanatoarea-de-maidanezi-in-statiunea-mamaia-358034/

VIDEO:

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cainii exista pe strada pt ca sunt rezultatul iresponsabilitatii rominului de conceptie baba leana care ii ineaca sau da pe cimp ..ca asa e rominul nu isi atrage resp pt nimic ce face mai putin un suflet ..suntrm unica tara din Europa cu pb de acest sens pt ca este vb de educatie cultura ..conceptie ...cainii sjnt pe strada pt ca au gost abandonati s au imultit nu au aparut prin minune ..sjnt rezidrnti ca si voi au tot dreptul la viata si sunt agresivi pt ca sunt primiti cu agresivitate ..ei sunt pliji de iubire dar nu au nici o sansa sa o arate pt ca indivizi ca voi le au hotarit soarta ...
1
0
Sa fie cazati obligatoriu acolo toti limbricii de la PSD-ALDE din judetul Constanta . Sefi de cusca ar trebui sa fie Felix Stroe , Fagadau , Tutuianu , Brailoiu , Sabrina-Cervelo di Galina , Gheorghe Adriana , Banias cu haita si alti mari latrai neocomunisti si ,,liberali autentici'' . Nea Ghita ar trebui sa tina contabilitatea javrelor din adapost ...
1
0
nu mi se pare normal sa mergi pe strada sa te atace haite de caine, in mamaia umbla si pe plaja cainii fara stapan, in port nu mai zic, plin ochi de javre...bai noi traim intr-un oras, nu suntem la tara sa lasi cainele pe strada sa se cace si apoi sa vina inapoi in curte si tu sa te bucuri ca esti iubitor si sa il pui inapoi in lant pana luna viitoare si sa ii dai boabe
2
2
Miriculica, mai circula bre prin Ioropa sa vezi cum e si dupa mai discutam. De ce nu faci si matali un saivan, ceva acolo sa ai unde aduna cainii, si o fituica de gazeta pe problema asta. Protesteaza in fata primariei, etc. Ocupa-te personal si o sa faci pe multa lume fericita.
1
3
s-a umplut constanta de maidanezi. Am vazut unul in zona Lidl baba Novac cat un urs mai mic.
4
4
iar incepem sa sifonam bani de la buget, se vede
5
5
constanta ........ Puroiul buba neagra
2
2
Caine alb agresiv
1
5
un ziar care instinga contra cainilor. nu am vazut sa promovati adoptia, sterilizarea cainilor. daca vreti sa stiti paginile primariei sterg comentariile iubitorilor si le lasa pe cele ale turnatorilor cinofobi. asa faceti si dv. suntem multi iubitori de caini si banii ns sunt folositi abuziv de fagadau pt plata hingherilor din Ovidiu
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218