REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Sinteza DNA a lunii octombrie. Mai multe persoane trimise în judecată, printre care și un constănțean

Sinteza DNA a lunii octombrie. Mai multe persoane trimise în judecată, printre care și un constănțean

Replica API 3 noiembrie 2018 | 02:20 369

Biroul de Informare si Relatii Publice din cadrul DNA a întocmit o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie în luna octombrie. Astfel, se constată că mai multe persoane din țară au fost trimise în judecată pentru fapte de corupție, abuz în serviciu, folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false. De cea din urmă infracțiune este acuzat și Stere Gima, din Constanța.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului GIMA STERE pentru săvârșirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În iunie 2011 – martie 2012, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 - Instalarea Tinerilor Fermieri, inculpatul Gima Stere, personal și în calitate de asociat al unei persoane fizice autorizate, a folosit, în relația cu Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.), mai multe documente false, inexacte sau incomplete, în care a atestat mai multe aspecte nereale, printre care și îndeplinirea condițiilor minime de eligibilitate (să fi lucrat mai mult de 50% din timpul sau de lucru în cadrul unei ferme cu cel puțin 12 luni înaintea instalării pe cont propriu la conducerea unei exploatații agricole).

Prin aceste demersuri, inculpatul Gima Stere a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 64.849 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (fosta A.P.D.R.P.) s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză a fost instituită măsura popririi asiguratorii asupra conturilor bancare deținute de inculpat, până la concurența sumei de 64.849 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stim ce inseamna "agramat", "anormal", "apolitic" etc. Oare ce-o fi insemnand "aroman"?
5
0
Hopa! Makidoni care fura? Nu cred! E o conspiratie! L-au ajutat cipanii care stau in fruntea bucatelor, la Constanta.
5
1
Numai gainarii de 64.ooo de lei ,unde-s jafurile de sute de milioane ?Sau cele din bani publici nu se mai cerceteaza ....
3
0
Acum, cu legile justitiei facute de nicolicea, ciordache si menestrelul justitiei si-al lui dracnea, tontonel toader, face ca DNA sa ramana ca o coaja de nuca, miezul l-au papat HOTII. Cu legile astea cine mai lupta impotriva coruptiei! P-ulea se mai atinge acum de HOTI. Ne jefuiesc si ne rad in nas,
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102