REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Sinuzita: 4 remedii la îndemână și eficiente

Sinuzita: 4 remedii la îndemână și eficiente

Replica API 13 iunie 2020 | 00:00 1092

Schimbarea de sezon îți poate da mari bătăi de cap dacă ai probleme cu sinusurile. Sinuzita este o infecție a membranei care învelește interiorul cavității nazale, precum și sinusurile, scrie doc.ro. În funcție de durata sa, sinuzita este acută (durează mai puțin de 4 săptămâni) sau cronică (durează mai mult de 4 săptămâni).

Sinuzita este tratată, de regulă, cu antihistaminice, cu calmante și cu medicamente antipiretice.

Infecția sinusurilor apare din următoarele cauze:

Infecții de natură bacteriană, fungică sau virală

Alergii

Răceli

Astm

Deviație de sept

Mucusul nu este eliminat corespunzător și apar blocaje

Remedii naturale pentru sinuzită

Există o serie de remedii naturale, pe care le ai la îndemână, pentru tratarea sinuzitei. Acestea sunt de preferat întrucât tratamentele medicamentoase vin la pachet cu o serie de reacții alergice.

Masaj cu uleiuri esențiale

Ai nevoie de:

3-4 picături de ulei esențial de eucalipt

3-4 picături de ulei esențial de lavandă

3-4 picături de ulei esențial de lămâie

Amestecă toate ingredientele și masează-ți tâmplele, gâtul și ceafa cu acest amestec. Lasă uleiurile să pătrundă în piele și inhalează vaporii acestor uleiuri. Ideal ar fi să masezi aceste zone cu uleiuri esențiale seară, după ce îți faci o baie fierbinte.

Toate aceste trei uleiuri esențiale reduc durerea de cap și acționează precum un decongestionant nazal. Uleiul de eucalipt are proprietăți antiinflamatoare și antimicrobiene, în timp ce uleiul de lămâie are proprietăți antifungice și este și un analgezic eficient.

Gargară cu oțet de mere

Ai nevoie de:

2 linguri de oțet de mere

200 g de apă călduță

Amestecă aceste ingrediente și fă gargară sau bea acest amestec. Repetă operațiune de două ori pe zi.

Vitaminele și mineralele din oțetul de mere minimalizează simptomele alergiei. Totodată, aciditatea oțetului de mere echilibrează pH-ul de la nivelul cailor nazale, în timp ce proprietățile sale antifungice și antibacteriene tratează infecția care a cauzat sinuzita.

Consumul de ceai de ghimbir

Ai nevoie de:

1-2 lingurițe de ghimbir dat pe răzătoare

1 cană de apă fierbinte

Pune ghimbirul ras în apă fierbinte și lasă-l să stea 10 minute. Strecoară-l apoi și bea-l cu gurite mici. Consumă 3 căni de ceai de ghimbir pe zi dacă ai probleme cu sinusurile.

Nivelul ridicat de antioxidanți din ghimbir ajută la tratarea infecției sinusurilor, iar studiile făcute în domeniu au confirmat acest fapt. Proprietățile sale antiinflamatoare reduc inflamația și iritațiile din cavitățile nazale. Totodată, proprietățile antimicrobiene tratează infecția, dar previn și recidivă acesteia.

Baie detoxifiantă, cu sare Epsom

Ai nevoie de:

1 cană de sare de baie Epsom

½ cană de bicarbonat de sodiu

6-8 picături de ulei esențial de arbore de ceai

apă fierbinte

Umple cada cu apă fierbinte, apoi adaugă toate ingredientele menționate mai sus. Fă o baie relaxantă de cel puțin 20 de minute în apă cu sare Epsom și sinuzita va deveni o amintire. Sarea Epsom elimina toxinele din organism, în timp ce bicarbonatul de sodiu tratează infecția datorită proprietăților sale antibacteriene. Uleiul de arbore de ceai este și el un ingredient antibacterian eficient, deci va ajută la tratarea infecției sinusurilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614